-
račun plaćen, a stigla ovrha.. HRT, naravno.
ima li netko ovakvo iskustvo:
račun ste platili (konkretno se radi o HRT pristojbi), a stigla vam je ovrha.
Radi se o četiri računa - dva od toga su plaćena putem trajnog naloga, za što imam i potvrdu banke, a dva su plaćena (nakon što sam primjetila da nisu podmirena, doduše desetak dana prije nego je stigla ovrha).
Znači HRT me za pola iznosa koji je predmet ovrhe neosnovano tereti, a druga polovica (koju sam platila desetak dana prije zaprimljene obavijesti o ovrsi) je - iskreno mislim - u "sivoj zoni".
poslala sam prigovor javnom bilježniku sa potvrdama uplate i čekam odgovor. zatražila sam da me oslobode administrativnih davanja u polovici iznosa jer me za polovicu terete neosnovano), ali sve sumnjam da će me osloboditi toga.
ovo nije prvi put da HRT krivo knjiži uplate (govorim o ove dvije putem trajnog naloga).
Ima još netko loše iskustvo sa time?
Šta kad ste račun platili prije nego ste dobili ovrhu?
-
-
a ovo je dobro! hvala! imam i Max TV pa nisam baš sigurna da mi se isplati odjavljivati HRT, u smislu da će me "prokužiti" prije ili poslije, a stvarno mi se ne da boriti s vjetrenjačama... ali na rubu sam da im pošaljem jedan lijepi dopis. i da im kažem da su bagra obična ti koji rade u računovodstvu.
-
Meni je ovo sjelo u mail neki dan
"Hrvatska radio televizija
Dragi prijatelji,
Svi gradani koji zivi u Hrvatskoj obavezni su placati mjesecnu pretplatu Hrvatskoj radio televiziji, ukoliko imaju u posjedu radio ili tv prijemnik, bez obzira da li gledaju programe HRT-a ili ne. Gradani financiraju HRT, ali upravljanje je rezervirano za politicke stranke i interesne lobije.
Kako ste obavijesteni organizirana je peticija za promjenu postojeceg stanja. Vi ste neodlucni. Peticiju je do sada potpisao svaki 3. Gradanin u Hrvatskoj. Naime od 15 000 zamoljenih gradana Peticiju je do sada potpisalo preko 5000.
Tekst Peticije i listu potpisnika mozete pogledati klikom na navedene linkove:
http://www.gopetition.com/petitions/...a-o-hrt-u.html
http://www.gopetition.com/petitions/...rt-u/sign.html
Upute za potpis Peticije:
Upisite ime (First Name), prezime (Last Name), e-mail adresu (Email Adresse), ime grada ili mjesta (City or Town) i na kraju kliknite na pravokutnik plave boje pod oznakom potpis (SIGN). Titula (Title) i komentar (Short Comment to Target) nisu obavezne, iako je kratak komentar pozeljan.
Takoder Vas molimo da ovu poruku proslijedite svojim prijateljima, znancima i poslovnim partnerima.
Sloboda medija i vladavina prava nuzne su pretpostavke za neometani gospodarski razvitak i drustveni prosperitet svake drzave, bez obzira da li se radi o namjestenicima ili poduzetnicima.
Srdacan pozdrav,
JURIS PROTECTA
Udruga za unapredenje pravosuda u RH
Zlatko Zeljko, predsjednik"
-
Gledaj datum kada je prijedlog za ovrhu predan bilježniku.
Ako si platila prije tog datuma, onda uložiš prigovor i rješenje o ovrsi će ukinuti, a tebi naknaditi trošak prigovora (pristojba).
Ako si platila nakon toga datuma, onda ti nema druge nego platiti kamatu i trošak, jer daljnji postupak će ti uzrokovati samo daljnje troškove. Osim ako nemaš nekih drugih razloga na kojima temeljiš prigovor (dakle, osim toga da si već platila).
I da ne bi bilo zabune - ovo se odnosi na sve ovrhe.
-
E da, i gledaj datum dospijeća računa - ako je od datuma dospijeća do dana podnošenja prijedloga za ovrhu bilježniku (dakle, ne datum rješenja o ovrsi nego datum kada je ovrha predana bilježniku) prošla godina dana, onda je nastupila zastara potraživanja.
-
mom tati svako malo stiz neka ovrha za HRT on je vec lud od toga...par puta su mu i racun blokirali...
probao se tuziti (cak mi mama radi na HRT-u ) i nista oni i dalje po svome...ma lopovi...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma