Danas smo zhabac i ja bili sat ipo vremena van, na -9.
Nismo se uopće smrzli, sanjkali se, bili smo stalno u pokretu, dobro obučeni i stvarno nam je bilo ok.
Došli smo doma rumenih obraza ugrijani od igre.
Kako sad stvari stoje planiram s njim i sa malom zhabicom svaki dan van bar na kratko.
S njom vjv manje nego s njim, ali ne mislim cijeli dan stat u kući, sigurno.
Ja obožavam snijeg! :D
Posljednje uređivanje od zhabica : 04.02.2012. at 18:00
Evo moja N danas treći put ode napolje. Bila dva puta po danu, na po cca 1h, u dvorištu pravili sneška, valjali se i sankali (ima toliko snega da su im tate lopatama napravili breg za sankanje).
Sad se kod sestričine u njenom dvorištu igra.
Ajme koja divota, valjda 15 godina nisam uživala u snijegu kao danas. Zbundala cure, sebe malo manje, MM isto i išli se sanjkat i grudat.. Divota!!! I uopće nije tako strašno hladno kako se priča, a ja sam inače zimogrozna.. Curke su uživale, pogotovo mlađa koja prvi put vidi snijeg u životu. Totalno neustrašivo je hodala trčala, bacala se po snijegu.
Malo sam se vratila u djetinjstvo
Šteta da nema više djece vani, ne znam zašto se ljudi toliko boje snijega.
Mislim da bi bilo vrijeme da Kerum na Marjanu izgradi skijalište.
Pa odmah jednu FIS utrku s neznamkolikoeuranagradnogafonda kao konkurenciju Bandiću![]()
Ja se tako veselim ovom snijegu i toliko sam ga čekala, već danima dosađujem kolegama na poslu kukanjem kad će više taj snijeg i jedva čekam da svojoj J. pokažem sve zimske radosti. Kad se dobro obuće na kraju uz grudanje i sanjkanje bude i vruče, uz uvjet da naravno ne brije neki jaki vjetar.
...gledaj teme za fizolofski...
Susjed mi ide vani sa svojom curom od tri i pol godine. Prije njega cura ugleda snježnu skulpturu pa upita oca "tata zašto ova teta papa ovom barbi pišu"
Imaš i tu sliku u albumu Grad Split. Napravili su to tako uvjerljivo da je to strašno!
Mislim čovjek izlazi vani na snijeg s djetetom, pa pobogu neke stvari čovjek ne može izbjeći.
Ja sam triput upozorila muža da dooooobro pazi na snježne skulpture. Srećom mi smo prošli ok!
Joooj, bas vam zavidim, nama ovdje snijeg nikako da padne. Moja L. pripremila svoje sanjke, ali ove godine nikako da docekamo priliku da ih isprobamo..
Prije sam uvijek morala ici u Austriju na skijanje i sanjkanje, a sada bi trebala iz Austrije ici kod nas na moreda vidim malo snijega.
pepita - srećom pa nemate snijega svake zime,![]()
Stvarno sreća!
Sad moram pazit na skulpture dok se ne otopi
...a skulptura, njih dvoje se keksaju na autu...Bože me sačuvaj!
Sad sam tek pogledala slike, ajme meni ludosti!!!!
Kod nas još niš![]()
moj sin se razbolio bas sad kad je pao snijeg
to je jedini razlog sto ne idemo van, inace nema te zime koja bi nas sprijecila
valjda ce se dobro odrzat jos neko vrijeme, sva sreca da smo oboje doma pa mozemo i pod tjednom na sanjkanje
Joj da je nama snijega.... sa guštom bi bili vani! Zavidim vam!
e baš mi je žao!
nama je napadalo skoro do koljena i jako sam sretna! totalno mi se raspoloženje promijenilo, pucala me nekakva depresija zadnjih dana, a sada sam ko navijena.
jučer navečer šeta neka žena psa i vidi mene i sina kako se valjamo po snijegu i kaže svom psu, vidi kako se djeca igraju. kasnije kad sam progovorila rekla je, a joj to su mama i dijete, oprostite heheh
evo dođi kod nas, ali pripremi se da ćeš bit uronjena u snijeg![]()
kod nas isto ima dosta snijega, do koljena , dobro obučeni u skafandere, buce ,dobre rukavice i van. vani su tri puta dnevno ujutro oko 10,pa oko 2, pa u 5 . oko 2 sata. zima nam nemoze nista.
ajte vrit
moj jadni J svako jutro se budi s nadomda nema škole![]()
uh klinci su nekako izdržali jučerašnji dan kod bake i dede, izvukli su nekih sat vremena na snijegu, ali zato smo se danas nasanjkali do sita. Došli su mokri do kože i rumeni - milinaVeć pakiraju skafandere za školu.
Kod nas su praznici dok je snijeg. Ne rade škole, a vrtići samo dežurni.
mi smo tek predvecer otisli na cmrok, i bilo je cisto ok sto se tice temperature. valjda zato sto nema stajanja, zacas se ugrijes cim se jednom popenjes uz brijeg, meni zna puno hladnije biti kad idem po gradu jer se ne zabundam dovoljno. Dorianu je bilo hladno za noge prije nego smo isli doma jer ga je tata odvozio na sanjkama jedan krug po parku.
Mi smo se svi danas nauživali snijega oko podneva, ak se zabundaš fakat nije zima tak neopisivo, zrak je krasan, baš je o.k.
mi u stilu BoduliceJedva cekamo da zatopli...a kod nas nema ni snijega,samo vjetra i zime. Malce ne vodim van niti za zivu glavu
ja sam sva u tuzi i žalosti jer je Mo bolesna pa ne možemo ići van, a ona je sva očajna dok gleda drugu djecu kroz prozor. valjda će potrajati pa da i mi malo proskitamo i napravimo kojeg snješka
kod nas opet pada, jeeeee
naravno, ja u Os se mogu veseliti jer sve funkcionira
busevi voze, glavne ulice su pročišćene
auto nemamo pa nemam što čistiti
živim u zgradi, pomognem čistiti kad stignem (istina, čisti samo još jedna obitelj, tu bi trebalo poraditi na solidarnosti)
sutra ujutro kuham grah, a kad bude gotov nas dvije idemo na snijeg, malo se sanjkati
ok, sad više u večernjim satima ne idemo nikom u posjetu jer mis e baš ne da vući je po -11 koliko bude navečer
meni je sva ta spika oko snijega preuveličana, ljudi samo nešto kukaju, kao da su se jučer rodili, kao da nikad nisu bili djeca, kao da se nikada nisu vozili autobusom pa ne mogu ni sada (govorim o ljudima u gradu koji imaju buseve pod nosom), kao da će im otpasti ruka ako uzmu lopatu i očiste snijeg
a s druge strane, gledam djecu od onih malih do tinejdžera koji su tako slabo i lagano obučeni da me srce zaboli
jučer mali, oko 6 godina sjedi s mamom u busu - ona pernatu jaknu do koljena, čizme isto do koljena, šal..., aon jadničak neku tanku jaknu, tanke rifle, kapa jedva prekrila uši... ok, možda se on inati pa neće, ali, recite što hoćete, meni ne bi išao takav van
ako nećeš obući deblju jaknu (ne bih rekla da su siromašni, barem ne po njoj), nećeš ići van... odnosno, kod kupovine jakne treba dati djetetu da odluči što će kupiti, ali može birati između, šta ja znam, roza, crvene i plave debele jakne, a ne između tanke i debele jakne
ili neka klinka jutros u crkvi, neka tanka, pamučna jakna, jedva preko bubrega dođe, ali ono, tanka za deseti mjesec
sori dijete, nećeš to kupiti jer nećeš to nositi i amen
pa nek se postavi na sto svojih trepavica, glava, čega god, neka mi prijeti samoubojstvom, ali nema šanse da bih dopustila djetetu da se tako slabo oblači
da ne pričam da sam morala prekrajati kapu da bi joj prekrila čelo (ona kapa što ide i na uši, a skroz plitka na čelu), a djeca nose kape na vrh glave, a iz nosa cure balci
ma daj bježi!
Posljednje uređivanje od SikaPika : 06.02.2012. at 06:20
i meni uopće nije jasno, o kakvoj vi zimi pričate
ako se dobro obučem - potkošulja, majica, debela vesta, jakna - dugačka, šal, kapa, hulahopke, rifle, čizme i eventualno rukavice, nema zime
ok, ako ćeš stajati ko drvena Marija dok drugi uživaju u snijegu možda ćeš se i smrznuti
ali ako voziš dijete na sanjkama (ah da, zaboravila sam one koji samo tutnu dijete na sanjke, bez deke ispod i iznad), ako se grudaš, ma ako samo hodaš po snijegu, utopliš se
mi smo jučer Mašu voziili na sanjkama, MM je vukao ja gurala, došla sam znojna kući
ok, njoj nije iblo tako vruće jer je sjedila i zato nju puno bolje obučem, stavim joj dekice ispod i dvije na nju kad sjedi na saonicama jer se ne kreće
uživala je
i važno je izlaziti oko podneva kada je najtoplije
naravno, kad su djeca starija, oni bi bili od jutra do mraka... i treba ih pustiti što više
važno je samo da nisu mokri
ja kad sam bila dijete, jedne rukavice i hlače su se uvijek sušile na peći, čim bih se smočila, samo bi se došla presvući i nikad nisam bila bolesna
A kod nas neke tropske temperature, lagano iznad nule, za razliku od proslogodisnjih minus dvadeset do minus cetrdeset, s dva metra snijega.
I na minus cetrdeset se normalno ide van, samo nije bas najugodnije.![]()
Moram potpisati za loše odjevene pubertetlije.
Tanke Starke, proljetna jaknica do struka, i to je to.
Ajme,kod nas ništa od snijega, u subotu palo valjda 3 cm. A moji starci u Imotskom zatrpani. I sad mi je Andrija žalostan kako nema snijega, i sva teorija o zimi kod nas i u Dalmaciji mu pala u vodu.
ajde, ajde! kako smo mi sad odrasle i prepametne,
tu naravno mislim i na sebe.
stalno svojoj brojim nešto obuci ovo, obuci ono,
a ruku na srce tko mi je što mogao kad sam bila kao ona,
isto gola hodala okolo, leđa uvijek zjapila, starke na nogama.
dobro obučeni su bili samo štreberi![]()
Onda sam ja bila štreber, ali kako bi se to kod nas reklo - nisam nikad bila svojoj riti maćeha.
Sad ću ja kao stara baba, ali stvarno nas je večina bila odjevena kako treba.
Prvo potpisuje sikupiku,
a onda i anemonu....
Kod nas nije bilo tanke odjeće zimi... Nekad mi nije bilo baš po volji, al mi mama rekla; ili češ se obući ili sjedi kući!
Pogodite što sam odabrala...
A sad mi i klinci nemaju izbora jel hoće kapu/šal, štrampice/duge gaće, dolčevite i sl... Zna se kako se odlazi obućen van kad je hladno....
Ovaj dio "svojoj riti maćeha" ti znači da nije nikad nitko govorio, nego je meni bilo bitno da se zabundam kako treba, jer mi je bilo zima. Hebi ga, nikad nisam voljela da mi je zima.
Prigodan video;
http://www.emedjimurje.hr/automobili...a-cisti-bmw-x5
![]()
kaae, šta je stvarno bilo -40 ili pretjeruješ?
kako je to na -40?
meni je najhladnije što sam doživjela bilo -18, na skijanju. imala sam negdje 10 godina.
sad bi lijepo djecu pokupila i u topli bazen s njima, al ne - onda je bila teorija - platili skupo skijanje, skijat se mora da je ne znam kakvi kijamet vani, na planinskom zraku, zdravo, krećemo se
dan danas se sjećam kako sam se smrzla i kako smo molili učitelja da odemo na čaj.![]()
Otkad sam jedan decembar provela u Varšavi na -20, ove bosanske zime do -12 su mi super. Kod nas je trenutno metar snijega, od jutros djeca ne idu u školu, a mi naravno idemo na posao. Grijanje nas uništi.
Djeca redovno idu vani, najmanja ide do 1 sat najviše, a ovi veći do jedno 2, 2 i pol sata u komadu. Mala ne voli da ozebe, ako joj je po ručicama hladno počne da plače, tako da uvijek nosim suhe rukavice viška. Nego, ja jutros trebala u Sarajevo, ali, hvala Bogu odgodiše u zadnji tren, tamo je elementarna nepogoda. Ono što sam sinoć čula na tv, za sve one koji ipak moraju da putuju negdje, iako se ne preporučuje:
nasuti pun rezervoar goriva
ponijeti rezervnu odjeću( čarape, obuću, rukavice)
ponijeti par svijeća
ponijeti suhu hranu, krekere, kekse,
ponijeti bar 2 litra vode
imati napunjen mobitel i punjač za auto
Ovo kao izgleda kao da se spremaš pješke probiti neki smet![]()
Meni je skroz nebulozno ovo odgadjanje života u Dalmaciji dok ne prodje snijeg, ali nakon zadnja 3-4 dana me više ne čudi. Imali smo sve, od smrzavanja vodovodnih cijevi, padanja snijega na tavan u pristojnoj kolicini, do nestajanja struje i problema s grijenjem...
Meni nije ništa čudno što je u Dalmaciji sve stalo.
Mi smo u zaleđu Rijeke i nemamo vode već 3 dana (cijevi se zaledile), grijanje dođe pa ode, ponoći je bilo vani -11,... Bura puše ko luda već tjedan dana.![]()
Kuće ovdje jednostavno nisu rađene za takve (ne)prilike.
Nisam iz Dalmacije, ali ne čudi me što je tamo kolaps i što je otkazana nastava. Ljudi nisu navikli imati zimu niti su organizacijski spremni za toliki snijeg. Lako nama, mi smo već uhodani. Koliko znam vama tamo baš ni logistika grijanja nije najjača strana, zatim predpostavljam da većina uopće ni ne stavlja zimske gume, a hrpa njih nikada nije ni vozila po snijegu. Ralica i ostale logistike za čišćenje cesta imate sigurno manje nego što je potrebno. Pa neka se djeca vesele i uživaju. Ajde možda se ovako nešto ne ponovi narednih 15 godina. Bolje da smo ovakvi nego ko oni ludi Japanci![]()