Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 359

Tema: -15 c

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    vertex, onima koji su završili na hitnoj nije baš do zafrkancije.
    Vidim da sam se u svašta uvalila i sad se moram ispetljavati
    Bodulice, zbog ovog citiranog je bila riječ o grižnji savjesti, i to sa pripadnim smajlićem, koji je trebao sugerirati da ne mislim baš ozbiljno.
    la_mama, razumijem, i stvarno mi je žao. Nama je bilo dva dana divno i idilično, ali bajka se pretvara u nešto sasvim drugo. Između ostalog, ni smeće se ne odvozi, imamo hrpetine oko kontejnera.
    Cheerilee, tako si mi zvučala kao da se žestiš, možda zbog smajlića koji plješće. Rekla bih da je bio posprdan, a ne odobravajući?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Nismo mi za tu priču i daobog da što prije nestane i ostane samo kao uspomena na fotografijama.
    Potpis k'o kuća!!!

Gledam slike s mora, snjegović napravljen par cm od mora i mislim se...ne, to nikako ne može ići zajedno, snjegoviću nije mjesto na moru.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja nikog nisam negativno shvatila, valjda smo se malo samo izgubili u komunikaciji.

Činjenica je da ovo nije stvar nečijeg stava, već zaista ludog vremena i loših organizacija u Dalmaciji gdje snijeg inače ne pada.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A što mislite do koje temp bi trebale raditi škole? Do -20,-30,-40? Ozbiljno. Ne znam kad je u zg na jedan jedini dan bila zatvoren škola od rata,a i tad su bili škrti. Znam da je mene par puta fino ulovilo čučanje u školi pod uzbunom. Neovisno o snijegu i prohodnosti cesta, što mislite da li je stvarno nužno da djeca od 7 godina moraju u 7 ujutro izaći npr na -25 ako baš nije huda sila? Znam još nije minus 25, ali poznajući Zg škole,zatvorit će samo ako u školu ne budu mogli ući zbog leda.
    Koliko može potrajati ta najniža temp par dana,tjedan max-što bi djeca stvarno toliko propustila da ne izlaze barem u ranu zoru?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da nam je u prirodi (nekima malo više) da i u lošim stvarima pronalazimo smiješne strane - što je sasvim uredu
    meni su smiješni dalmatinski snjegovići, zanimljiva mi je mašta s kojom su napravljeni, lijepo mi je vidjeti primorske gradove pod snijegom ( i zgodne Dalmatince u kupaćim gaćama na snijegu ) ali sam ostala zaprepaštena kada sam shvatila da je "vrag odnija šalu" i da to ne prestaje ...

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...-promjene.html

čitam ovo i mislim kako bi bolje bilo da u škole uvedu neki predmet - bilo proširenu etiku, kakogod zvali taj predmet gdje će djeca učiti i o ovakvim nedaćama, o važnosti uzajmnog pružanja pomoći, o poštenju, o važnosti poštivanja zakona, o antikorupciji, i opet uvesti prvu pomoć i sl. - umjesto najavljenog seksualnog odgoja (koji naravno može djelomice biti obuhvaćen istim predmetom)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bez obzira na klimu i činjenicu da su u dalmaciji blage zime,
    jedan grad veličine splita si ne bi smio dopustiti kolaps na 20-tak cm snijega.

inače, još uvijek pamtim snijeg iz 96:
    http://jadran.gfz.hr/snijeg.html
    ... kojeg je poprilično napadalo, također nekih 20cm.
    koliko se sjećam, išla sam na posao, u dućan, izlazila vani -
    malo teže nego inače, ali ništa strašno.

a možda je i do godina pa mi je sad sve strašno

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Čitam sad 24sata,
    zaprimili 320 ozljeđenih u kbc St, đizzz...

Polako ljudi, polomit ćete se......
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 06.02.2012. at 16:11

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

na tportal su prešli pola njih sa indexa i od onda samo senzacionalizam najgore vrste, ne bih im vjerovala ni da piše da je vani snijeg

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    A što mislite do koje temp bi trebale raditi škole? Do -20,-30,-40? Ozbiljno. Ne znam kad je u zg na jedan jedini dan bila zatvoren škola od rata,a i tad su bili škrti. Znam da je mene par puta fino ulovilo čučanje u školi pod uzbunom. Neovisno o snijegu i prohodnosti cesta, što mislite da li je stvarno nužno da djeca od 7 godina moraju u 7 ujutro izaći npr na -25 ako baš nije huda sila? Znam još nije minus 25, ali poznajući Zg škole,zatvorit će samo ako u školu ne budu mogli ući zbog leda.
    Koliko može potrajati ta najniža temp par dana,tjedan max-što bi djeca stvarno toliko propustila da ne izlaze barem u ranu zoru?
    Ne znam što bih odgovorila. S jedne strane te temperature su mi realnost (ok do -20, dalje je definitivno previše), a s druge strane je koma da djeca idu na takvu zimu ranom zorom.

Mene je jedino strah situacije da nestane plina, onda smo stvarno nadrapali.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam sad 24sata,
    zaprimili 320 ozljeđenih u kbc St, đizzz...

Polako ljudi, polomit ćete se......
    Užas!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    MM je kupio zimske gume prije par godina jer često znamo potegnuti barem do metropole, čisto turistički. A kaže mi (ja nisam vozač) da ga bolje služe i u kišnim uvjetima. Čim temperature dosegnu neki dobar plus, mijenja ih za ljetne.

E sad, kako vidim kod vas u Splitu je još gore stanje nego kod nas u Zadru, a snijega je palo otprilike isto, možda ovdje čak i nešto više.
    Gradski i prigradski autobusi voze, dućani su dobro opskrbljeni i nema nekih većih problema. Kćer mi je jutros bez problema otišla u školu, ali su ih pustili nakon 2 sata jer su učenici kolegijalno iskoristili poruku gradonačelnika da će im izostanci biti opravdani i većina ih nije ni došla. Vrtići isto rade. Sad, možda je stvar u samoj veličini grada ili je pak stvar u organizaciji.
    Razlika je u tome što je Zadar relativno ravan. Mi smo na vrh brda u Splitu, gdje god da pođem, moram nizbrdo. Srećom, mi smo pored glavne(prioritetne) prometnice pa je očišćeno, jedna autobusna linija vozi baš cestom ispred moje kuće.

Al nije baš strahota, od prvog dana se može taksijem.

Mi imamo i zimske gume, i lance, u kući imamo nešto hrane. Bitno je da se ljudima osvijesti da očiste zajedničke prilaze zgradama, kućama...

Inače, pitam se, u čijoj je zaista nadležnosti čišćenej nogostupa. Ljudi se žeste na komunalce, a ti koji žugaju najčešće su oni koji ne uzimaju lopatu.

Što se tiče temperatura, izlazimo, djeca se poigraju, mi malo, a mnogo lopatamo. Boli lumbalni dio

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    kaae, šta je stvarno bilo -40 ili pretjeruješ?
    kako je to na -40?
    meni je najhladnije što sam doživjela bilo -18, na skijanju. imala sam negdje 10 godina.
    sad bi lijepo djecu pokupila i u topli bazen s njima, al ne - onda je bila teorija - platili skupo skijanje, skijat se mora da je ne znam kakvi kijamet vani, na planinskom zraku, zdravo, krećemo se

dan danas se sjećam kako sam se smrzla i kako smo molili učitelja da odemo na čaj.
    Bilo je - 40, ni prvi ni zadnji put. I nije bed, ako ne puse, a nekad je puhalo, nekad nije. Isto je kao i zagrebackih -5, s bitnom razlikom, a to je da sam na zagrebackih -5 hodala do tramvaja ili od jedne do druge lokacije, a tu ne -40 ne hodas, osim od zgrade do auta. Kad se obuces i prekrijes lice salom, sve pet. Vjerojatno bi bio bed da radim vani, ali na -40 nitko ne radi vani, osim stvarno neizbjesnih hitnih intervencija (tipa moje napuknute plinske cijevi pred kucom, koju je na, ajde, -30ak popravljao dezurni deda plinar, u nekom odijelu poput astronautskom).

Normalna temperatura za ovo doba godine bi trebala biti izmedju -20 i -25, s feels like -30 i povremenim izletima u ove grozote sto pocinju i cetvorkom, ali ove godine, izgleda, nema nista od toga. Bas nam je... proljetno (oko nule i malo ispod, sto je ovdje rano proljece).

Bas je lijepo netko napisao - treba se samo znati obuci.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Svatko je dužan očistiti nogostup ispred svoje kuće.
    Negdje to piše, zakon o komunalnom nečemu. Ne znam točno.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što sam sinoć čula na tv, za sve one koji ipak moraju da putuju negdje, iako se ne preporučuje:
    nasuti pun rezervoar goriva
    ponijeti rezervnu odjeću( čarape, obuću, rukavice)
    ponijeti par svijeća
    ponijeti suhu hranu, krekere, kekse,
    ponijeti bar 2 litra vode
    imati napunjen mobitel i punjač za auto

Ovo kao izgleda kao da se spremaš pješke probiti neki smet
    Ovo je nama normalna zimska oprema (iako priznajem da nemam hrane u autu), plus lopata i razne grebalice, a preporuca se i po gradu, ne samo za putovanja. Prve godine mi nista nije jasno, ali nakon proslogodisnjih 200cm snijega koji se nije topio cetiri mjeseca... o da, nosila sam prijateljicu lopatu i dekicu i svastanesto. Dobro, ajde, vozila. Nisam bas hodala s tim okolo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne sjecam se sto i kako je bilo kasnije, ali poslije uzbuna, u mojem drugom srednje, '93. valjda, nije bilo skole zbog snijega. Umjesto u skolu, otisli smo u Maksimir (bilo je blizu) i gacali kroz zapuhe od preko metra.

Nego, nista ne kuzim sto se guma tice, ali zapravo sam znatizeljna koja je razlika izmedju guma doma i guma ovdje. Tu nema propisa o zimskima, a svi vozimo po snijegu. Mislim, nemas druge, fino vozis kako znas. Neki se sklizu, neki ne. Jedino sto znam da su moje gume neke ultra-uber skupe i da ih ne mijenjam sezonski (vec ih kod mehanicara rotiraju, tj. premjestaju s prednjih na straznje kotace i obratno). Ono sto spasava guzicu je pogon na sva cetiri. Lanci su zabranjeni zakonom, to sam pohvatala.

Mozebitno se skroz sramotim, ali ja svoj auto jedino znam voziti. Nista drugo ne kuzim niti me se pretjerano tice. Skuzim kad nesto krepa, to da.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Svatko je dužan očistiti nogostup ispred svoje kuće.
    Negdje to piše, zakon o komunalnom nečemu. Ne znam točno.
    I bez zakona to bi bilo moralno i normalno.
    Ali što ćeš ti kad nitko neće, svi stoje doma u toplo i briga ih.
    Jasno mi za određenu populaciju da ne može (stari, bolesni i sl.)...
    Nije mi jasno za one mlade, što su imali volje stajati satima vani i raditi snjegoviće u svim pozama...

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Priča mi prijateljica koja se preselila u Split i živi u zgradi, kaže da nitko ne čisti ispred zgrade,jer svi misle kako to nije njihov posao

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Priča mi prijateljica koja se preselila u Split i živi u zgradi, kaže da nitko ne čisti ispred zgrade,jer svi misle kako to nije njihov posao

To mi nije jasno, da ispred svoje zgrade ne čistiš.

Mi smo s prvim pahuljama snijega u zgradi napravili popis kojim redosljedom stanari čiste ispred zgrade (starije stanare smo izostavili)

A sada OT
    Malac ide van, evo danas nakon vrtića je bio u parku 40ak minuta, dobro zabundan, bilo je negdje oko -8, došao doma rumen i sretan, ima 3,5 godine

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    djeca se poigraju, mi malo, a mnogo lopatamo.

pa kažem ja, bijela govna

ajde, dalmatinci naši, držim vam fige

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Onda sam ja bila štreber, ali kako bi se to kod nas reklo - nisam nikad bila svojoj riti maćeha.

Sad ću ja kao stara baba, ali stvarno nas je večina bila odjevena kako treba.
    potpisujem
    zapravo, teta mi je uvijek objašnjavala što i kako i šta ja znam, to sam razumski prihvaćala
    i bilo mi je ugodnije
    i opet sam furala svoj stil
    ispod vijetnamke/tankerice se moglo obući što god da mi bude toplo
    uske hlače i rifle su išle čak i na pidžamu
    a na nogama neke vojničke čizme u koje su upale i dvoje čarape
    nikada nisam bila šminkerica koja se fura na miniće i tajice i kojekakve slabe čizmice pa mi nije bio bed

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Šta su pločnici stvarno odgovornost isključivo privatne inicijative građana? Ne razumijem baš ovo "ispred kuće". Mi imamo kilometre pločnika pod čistim, glatkim ledom, sad već bez trunke snijega. Većina toga nije ispred ničijeg ulaza. Evo, naučite me, da znam za drugi put .

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Svatko je dužan očistiti snijeg ispred svoje kuće. Kod nas su danas pisli kazne onima koji nisu očistili. Mogu reći da smo zaista po tom pitanju revni. Građani su prilično savjesni i već su u petak čistili i tako svaki dan pa su pločnici fino prohodni

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

a ovo što nije pred ničijom kućom je dužnost vašeg lokalnog komunalnog preduzeĆa

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku

pa kažem ja, bijela govna

ajde, dalmatinci naši, držim vam fige
    Hvala ti!

...ljudi moji šta je ovo ovjde, užas živi, bura tako puše...
    Problem je taj što se kuća nikako ne može ugrijati, koliko god klima i pećica radile.
    Tu kod mene cestom ispred moje kuće ne voze automobili, jer ne mogu izgurati uzbrdicu ni s lancima ni bez lanaca.

Večeras se definitivno ne može izaći vani. Bura nosi sve pred sobom.

Nikad više neću reći da mi je vruće, da jedva čekam da zahladi. Nikad!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    Svatko je dužan očistiti snijeg ispred svoje kuće. Kod nas su danas pisli kazne onima koji nisu očistili. Mogu reći da smo zaista po tom pitanju revni. Građani su prilično savjesni i već su u petak čistili i tako svaki dan pa su pločnici fino prohodni
    Svaka čast!

Ja ne mogu nikako shvatiti te ljude, zaista ne mogu.
    Ma što ćemo govorit o tome...zato ih ima 320 polomljenih.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako se radi o pločnicima uz zgrade ili kuće odgovorni su vlasnici - odnosno stanari, ima točno definirano koliki prostor lijevo i desno od svog ulaza moraju počistiti. Ako su to pločnici uz neke poslovne zgrade onda su odgovorni vlasnici tih zgrada.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod nas, na selima, ljudi sami lopatama čiste i cestu, recimo kad ima puno snjega pa su ralicama prioritet glavnije ceste (državne, županijske)......

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas, na selima, ljudi sami lopatama čiste i cestu, recimo kad ima puno snjega pa su ralicama prioritet glavnije ceste (državne, županijske)......
    Normalno, tako bi i trebalo biti!
    Svaka čast!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Šta su pločnici stvarno odgovornost isključivo privatne inicijative građana? Ne razumijem baš ovo "ispred kuće". Mi imamo kilometre pločnika pod čistim, glatkim ledom, sad već bez trunke snijega. Većina toga nije ispred ničijeg ulaza. Evo, naučite me, da znam za drugi put .
    Mi smo uz glavnu cestu i svaka kuća koliko ima zemlje uz glavnu cestu, iliti kolika ti je dužina ograde uz pločnik, toliko lopataš.
    Mogu ti napisati i kaznu. Nema bi, ne bi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kod nas je problem ispred zgrade, cca 25 m do glavne ceste. To ralica ne čisti, a s te strane nema sunca, pa se jako sporo topi. I od cijele zgrade s 3 ulaza uvijek istih 2-3 (među kojima i MM) čiste, ostali se prave da ih ne zanima ( a ima još barem 15 muških, starčeke ne brojim, koji bi mogli potegnuti). Sramota.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A što mislite do koje temp bi trebale raditi škole? Do -20,-30,-40? Ozbiljno.
    Prema mojem svjetonazoru - dok je u školi normalna temp.

Ne mislim da neće stići sve naučiti, a propušteni sati se moraju nadoknaditi.
    Jednostavno, hladnoća, meni (i članovima moje obitelji) nije razlog za ne izlzak van.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je problem ispred zgrade, cca 25 m do glavne ceste. To ralica ne čisti, a s te strane nema sunca, pa se jako sporo topi. I od cijele zgrade s 3 ulaza uvijek istih 2-3 (među kojima i MM) čiste, ostali se prave da ih ne zanima ( a ima još barem 15 muških, starčeke ne brojim, koji bi mogli potegnuti). Sramota.
    Drugi to imaju jednostavno riješeno (u Zgb.). Na ploči zgrade je napisan raspored čišćenja i onda kad nije očišćeno komunalni redar napiše kaznu onome tko je bio zadužen taj dan.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mislim da neće stići sve naučiti, a propušteni sati se moraju nadoknaditi.
    .
    ma daj, kerum je trebao proglasit kopri fuoko. nema vani. jedino bolnice bi trebale radit, ostalo sve zatvorit. šta će se desit ako tjedan dana, kakvi se dešavaju jednom u 50 godina, ne rade banke npr. niš.
    sjećam se jedne milićeve emisije, kaže neradni dan nosi veliki gubitak. ok, ajmo ga onda odraditi u nedjelju. ajmo onda raditi i slijedeću nedjelju pa ćemo valjda biti u velikom dobitku rješenej ekonomije - ajmo radit nedjeljom.
    gledam neki dan po buri koja je derala žena kojih 70-tak godina ide po cesti, bura zapuhala, uvatila se za stup, skoro ju odnijelo. al ide ona. negdje.

nego, ajte recite da nismo pravi balkanci
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/h...je/597652.aspx
    ova vijest mi je fakat ko iz čuda u poskokovoj dragi
    kad bi jednom švicarcu palo na pamet da zove gorsku službu spašavanja, da mu baba umire il žena rađa, ovi se s ralicama probiju nekako do sela, dođu, a ono nit baba umire, nit žena rađa. al su očistili im cestu do dvorišta

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    nego, ajte recite da nismo pravi balkanci
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/h...je/597652.aspx
    ova vijest mi je fakat ko iz čuda u poskokovoj dragi
    kad bi jednom švicarcu palo na pamet da zove gorsku službu spašavanja, da mu baba umire il žena rađa, ovi se s ralicama probiju nekako do sela, dođu, a ono nit baba umire, nit žena rađa. al su očistili im cestu do dvorišta

Koma,

I nije mi jasno za ove padove, u st-u, sad ih preko 400 polomljenih... pa kaj rade ti ljudi? Ni podat više neznaju il kaj?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sav snijeg koji nije bio očišćen se na na ovoj buri zaledio. Mislim da će tek sada uslijediti prava navala ozlijeđenih.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ko je rekao da u zg sve funkcionira i zimska služba radi? slavonska, horvaćanska, selska, zeleni val, bolonja... sve zameteno, ljudi voze 20 na sat. katastrofa. ali zato su moju seosku cestu kojom prođe 20 auta dnevno i kojom ni usred ljeta ne možeš voziti brže od 40, jutros očistili. ma bravo.

i da, mi kolektivno nismo očistili ispred zgrada, nitko osim jednog susjeda koji revno, i uzalud, struže več danima od rane zore. ostavili smo djeci mjesto za igru, kad već nemaju nikakvo drugo do kojeg ne moraju starci palit auto ili ić na vlak.

a što se tiče škole, ja se sjećam 91, 92, pa 95 kad je bio bljeseak, da smo jedno dva jedna bili slobodni, svaki put. i 1999, mislim, zapao je bio ogroman snijeg, nije bilo škole par dana. ali je bilo odrađivanja subotom. možda i sad tako naprave.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    ko je rekao da u zg sve funkcionira i zimska služba radi? slavonska, horvaćanska, selska, zeleni val, bolonja... sve zameteno, ljudi voze 20 na sat. katastrofa. ali zato su moju seosku cestu kojom prođe 20 auta dnevno i kojom ni usred ljeta ne možeš voziti brže od 40, jutros očistili. ma bravo.
    Istina, meni je danas trebalo ravno sat i pol do posla, tom relacijom!

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I meni je malo čudno da nisu dobro očistili 'zeleni val', Savsku, Vukovarsku - sve izuzetno prometne ceste.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a da ne pričam o strogom centru, gledam kroz prozor, draškovićeva, koma, jurišićeva isto tako. dalje ne vidim. mii smo bili u autu od 7.20 , T ostavili u školi u 8.15, a na posao sam ja došla u 9, mm nemam pojma. kaos.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam se s kolicima i malom probila do vrtica - sreli smo i ljude koji marljivo ciste plocnike ali naravno dio puta je "javni" pa je snijeg do koljena - srecom, imam tenk a ne kolica pa smo stigli bez vecih problema

Zato malac jos uvijek blazeno spava u kolicima a odavno smo se vratili... zivjela hladnoca!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vidim da mi je lokalpatriotski ponos povrijeđen, kad se opet javljam, a napokon razumijem i Poljake koji na štramcima otplutaju put Brača, pa im se cijela Dalmacija ruga .
    Prvo, evo da imate i tu informaciju, ljudi u gradu Splitu, osim ako nemaju komadić dvora jer žive u kući, a ne zgradi, ne posjeduju lopate. Nema snijega-nema potrebe za lopatama.
    Drugo, osim snijega, cijelu jednu noć (između petka i subote) je padala ledena kiša. Treće, bura smrzava lokve i kad je temperatura +3, a ovih dana je minus. Dakle, osim ozbiljne građevinarske lopate, treba ti nešto za lomiti debeli sloj leda. Četvrto, Split je cijeli brežuljkast, s ozbiljnim strminama. Peto, istina, ljudi ne znaju hodat po kosinama prekrivenim ledom.

Anemona, to što pišeš je razumljivo i pametan pristup, ali Split nije takav. Zgrade mahom nisu uz cestu. Ljudi jesu na kraju kako-tako očistili oko zgrada, ali između zgrada i pločnika uz cestu je uvijek neki prazni prostor, neka padina, zelena površina...splitski pločnici stvarno nisu nikome ispred vrata, osim u samom centru. Naravno da ništa nije nemoguće, ali ipak, kad već nema ustaljenog načina postupanja, treba imati nekakvog organizatora i nekakav alat, a mi toga nemamo. Nitko drugi nam nije kriv, naravno, ali eto, čisto da pokušate razumjeti kakva je situacija i kako je do nje došlo.
    Posljednje uređivanje od vertex : 07.02.2012. at 11:12

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja potpuno razumijem situaciju u Splitu, a ne razumijem čemu se ljudi čude.

I u Zagrebu je danas kaos, a pločnika ima neočišćenih koliko hoćeš, baš gledam u mom kvartu, ima dijelova uz cestu uz koje nije nikakva zgrada nego park, pa sportsko igralište, i to je sve neočišćeno.

Evo za Splićane jedan koristan savjet - zavežite oko cipela najlonske čarape, ili čak navucite najlonske čarape na cipele, tako je puno lakše hodati po ledu.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

potpisujem cijenjenu sugradjanku vertex

i zahvaljujem mimi na savjetu, bas smo se pitali sta nam moze olaksat hodanje po ledu

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    ja ću dodati šesto.
    6. u silnom uzbuđenju zbog snijega, splićani su ugazili svaki cm površine, ništa nije ostalo netaknuto. to je stvorilo jednu veliku utabanu-pa poleđenu površinu.
    tko je vidio malo više snijega u životu zna da se po snijegu uz nepromočive cipele/čizme može hodati, ako nije baš 60 i više cm dubok ( a u st nije), ali po grbavom klizalištu -jok.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vertex, ja te kužim skroz pa nisam u Dalmaciji.
    Mi smo već 4 dan bez vode, grijanje sada imamo, a bili smo i bez njega . Vani puše luda bura, minus je i sve se ledi (ja idem od stana do auta i ne mogu više micati rukama).

Ja sam iz krajeva gdje je snijeg stalnica (Slovenija) ali ovo je nešto skroz drugo. Meni je ništa -10 i snijeg, ali -10 i olujna bura to je koma. Onda se tih -10 pretvara u -25, pa si zamislite život na tom minusu.
    Na poslovnoj zgradi gdje ima mm urede je jućer za radnog vremena diglo krov, uz more je sve zaleđeno (nema snijega nego se ledi more),...Koma, i najstariji ljudi se ne sjećaju da je ikad bilo tako .

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovako je to kod nas ove dane (uz olujnu buru!) http://www.novilist.hr/Multimedija/F...o-S.-DRECHSLER

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bura je kriva za sve!!!
    Dolje bura.
    Evo kod nas nabija vec danima, toliko je suh zrak da sam se i ja sva osusila ko da visim u pušnici s kobasama po cijele dane. Ruke su mi ko rašpa bez obzira koliko ih mazem. Djecu cijelo vrijeme naljevam vodom i cajem.
    Upeko minus. Štaš.
    I to je život.
    Sad sam sjetila i onog imotskog haikua.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala, Mima!
    In love, kakve fotografije...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Evo za Splićane jedan koristan savjet - zavežite oko cipela najlonske čarape, ili čak navucite najlonske čarape na cipele, tako je puno lakše hodati po ledu.
    Hvalaaaaaaaaa!!!
    Sutra trebam izići ujutro i baš se mislim kako ću da ja ne budem na hitnoj 321

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja moram potpisati moje Dalmatinke. Nitko ko nije iskusio kombinaciju snijega i bure ne zna koji su to gadni uvjeti.

Prošle godine u ovo vrijeme sam bila u Munchenu, također snijega ko u priči i temperature ispod nule, ali bez vjetra je to skroz druga priča. Prava zimska idila za one koji vole zimu.

Ta neki dan je jedna meteorologinja objašnjavala kako i za osobni doživljaj hladnoće nisu mjerodavni stupnjevi na termometru već u mnogome ovisi količina i brzina vjetra koji puše. Tako da je kod nas u Dalmaciji temperatura 0 uz snažne nalete bure gora nego debeli minus u unutrašnjosti, ali bez vjetra.

Evo, i moja sveki jučer pala ko kruška, ali se na sreću nije polomila. Ljuti smo na nju što je uopće izlazila jer ima tko će obaviti te obveze umjesto nje, ali žena se precijenila i podcijenila vanjske uvjete. Eto što ti je neiskustvo.

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •