Stranica 5 od 8 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 359

Tema: -15 c

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bura je problem! Zato se ljudi lome, jednostavno ne mogu normalno i polagano koračati, već ih bura gura i onda padnu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Bura je problem! Zato se ljudi lome, jednostavno ne mogu normalno i polagano koračati, već ih bura gura i onda padnu.
    A to je zato jel ste mršavi.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    A to je zato jel ste mršavi.
    do suza si me nasmijala!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo, kad je padala ledena kiša, navlačili čarape preko cipela i tako išli po ledu. Neke jače, deblje, čvršće da se ne pocepaju, pa ponesite u džepovima još jedne rezervne. To ko baš mora da izađe.

Kod nas je sve strašno usporeno, ali ide nekako. Meni je strašno kad samo pomislim na ljude koji po više od sat vremena, negde na vetru čekaju autobus. Ovi u kolima su bar na toplom, jes da ide presporo ali se ne smrzavaju.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku

Kod nas je sve strašno usporeno, ali ide nekako. Meni je strašno kad samo pomislim na ljude koji po više od sat vremena, negde na vetru čekaju autobus. Ovi u kolima su bar na toplom, jes da ide presporo ali se ne smrzavaju.
    Baš jutros čitam o ovom tragičnom slučaju iz Beograda http://danas.net.hr/balkan/page/2012/02/07/0345006.html

Tako da ovi padovi i lomovi nisu nešto najgore što te može zadesiti. Uglavnom, gadno
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 07.02.2012. at 15:09

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo sa zgrada da pada snijeg se često u zg događa kada malo zatopli
    mislim da nikoga do sada nije ubilo, ali bude ozlijeđenih i to teško

ovaj jutrošnji snijeg po gradu nije od neočišćenog nego većina od onoga što pada na cestu s neočišćenih vozila
    i ne može ralica baš sve pokupiti

pa onda malo po malo se to sa strane počne navlačiti na cestu
    i tako dođemo opet do ceste po kojoj ima bljuzge

i ja sam jutros od dubrave do črnomerca - sat i pol
    uzrok tome su bili djelomično i preoprezni vozači (ok, nikad dosta opreza, ali ako je prazna traka, a on vozi 20 na sat onda stvarno nije nešto u redu s vozačem - ili biser ima ljetne gume pa ga frka)

ima i takvih ljetnih u zg-u - bilo nedavno na tv-u da pola zga nema zimske gume jer eto, oni se samo voze po gradu ...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

http://imageshack.us/g/687/dsc09444mv.jpg/

dvi slije da se vidi kako je na nekim mjestima (ne)ocisceno i sami led
    a druga, pogled s prozora ureda, i pogled na plocnike koji eto ne pripadaju zgradama
    totalno su neugazeni jer su smrznuti, a ljudi hodaju po kolniku

inace, smijesno mi je kako ljudi na posao znaju doc u ski-odijelu
    (ja radim u banci, ali ne u poslovnici)
    pa tako kolega seta u ski hlacama i jos je navukao one tregere preko majice
    inace nosi poslovno odijelo pa mi je tim jos smjesnije, sve gledam di je skije ostavio

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vratimo se na temu....

Jel vaši klinci izlaze sad van u šetnje u vrtiću?

Mi doma idemo van normalno, toplo ih obućemo, kape, šalovi, rukavice, više slojeva ispod , pa ski hlače, buce i tako to...

A kakva je praksa u vrtićima?
    Mislim, oni su još mali pa se nemogu sami obuć, ski hlače konkretno, i šalove svezat...
    Tetama predugoo traje da njih dvadesetak pooblače..

Kako to funkcionira?
    Jeli ste obavezni ski hlače/skafandere nosit u vrtić kad je snijeg?
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 07.02.2012. at 16:21

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    evo dalmoši moji dragi od sutra se otkazuje nastava u vukovarsko-srijemskoj županiji (doduše mi već danas otkazali). al će nam bit produživanja nastave kad opali 35+
    e, a zašto je tamo otkazana nastava? je li nešto gore nego u Osijeku ili zato što ne vozi gradski prijevoz?
    MM jučer htio taksijem u školu jer je nosio pojačalo i gitaru (večer prije smo umatali lampaša da ne rikne na -11) i iako je nazvao sat vremena prije polaska, nije mogao dobiti taksi jer je totalna gužva
    na kraju otišao na bus i krelac zatvorio vrata ispred nosa jednoj curi i njemu, istina, taman su stizali na stanicu, ali ne mogu vjerovati da ih nije vidio
    ali dobro, kod nas gradski autobusi stvarno točno voze, a busna nam nije daleko od stana, zato se nateglio od stanice do škole

nego, što su ljudi sposobni učiniti u ovakvim situacijam
    jučer sam se zatekla na balkonu kad su se susjedi iz ulaza pored nas skoro potukli zbog parkirnog mjesta
    jedan od njih čisti parkiralište za svoj auto, dolazi drugi i uparkirava se na to mjesto i ovaj mu kaže - pa dobro, kakav si ti čovjek, ja tu čistim, a ti tako ulaziš
    no, ovaj mu se napsovao i to s fotom - ja sam se tu rodio (kao da se na parkiralištu rodio), a ovaj se jadničak na kraju maknuo, naravno, uz psovanje i vrijeđanje
    e onda sam i ja, takva kakva jesam jer ne mogu gledati nepravdu vikala s balkona kako na drugoj polovici parkirališta imaju hrpu mjesta i da im je vjerojatno teško prošetat noge dodatnih deset koraka
    ma užas, kako su ljudi postali komotni

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    e, a zašto je tamo otkazana nastava? je li nešto gore nego u Osijeku

Zato što tamo puše "bura" a kod vas samo "puše" (vjetar)

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    pravo pitanje je zapravo jel se radi o razlikama u organizacijskim sposobnostima ili je razlika u kapacitetu?
    rekla bih da je u kapacitetu
    ne vjerujem da je bilo koji direktor kakvog komunalnog poduzeća toliko nesposoban (pogotovo kod nas gdje znamo što nas čeka zimi) da ne može organizirati čišćenje po prioritetima
    recimo, kod nas Cesting i Unikom imaju točno prioritete prema kojima čiste
    no, ljudima nije jasno zbog čega baš njihova sporedna ulica nije prioritet i zašto se prvo čisti u centru i zašto kod njih ne dolaze iz Unikoma lopatati ispred zgrade - mene to svake godine nanova totalno naživcira
    pa kao da je onom jadničku što vozi ralicu u neko doba noći važno je l' čisti Vukovarsku ili Kaštelansku ulicu, on vozi što su mu rekli da vozi, a ima ih toliko koliko ih ima
    no, kao što rekoh, ljudi su komotni
    evo, u našoj zgradi je 15 stanova puta u prosjeku 2 odraslih stanara je 30 ljudi od nas toliko samo susjedi s 4. kata čiste snijeg i ja sam jednom lopatala i dva puta pomela (kad sam vidjela da je zapalo, a nije očišćeno), a nitko nije toliko star i nemoćan, u svakom stanu barem jedna osoba ne radi
    eto, toliko o ljudima i solidarnosti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U našem vrtiću ne idu napolje kad postane toliko hladno da jakna nije dovoljna. Znači, dok se može preko one odeće u kojoj su untra obući samo jakna, idu napolje. Kad treba podebljati i donji deo, više ih ne izvode. Vrtić je na trećem spratu, i dok bi tete obukle njih puno, oni prvi bi se preznojili. A ne mogu samo da otvore vrata i puste ih napolje.

Ali mi posle vrtića odmah produžimo u šetnju ili na sankanje, jedno sat vremena, sasvim dovoljno. I sad smo ušli unutra, još imamo jednu šetnju oko 18h do prodavnice i to je to.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gradski kotar je podijellio vreće sa soli ili nečim za posipanje, vidim momka, rasipa po nogostupu. Bogu fala.

Još se sutra nešto može učinit prije novih padalina preksutra, kako li je reklo na progmozi...
    Mi smo konačno izbili čišćenjem do pristupne ulice, mm i ja i svekar. Vanjske stepenice u kombinaciji sa djelovima popločanim starinskim pločicama oduzeo nam je prva dva dana. Malo riješili dvor i auto, poslije je došla na red opasna nizbrdica...

Sad, što će donijet oborine?

Bože, daj da što više oslobode puteve do onih koji su zameteni, još sutra ima šanse

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Čini se meni da ti bure nisi okusila.

Jer da jesi ne bi se baš ovako smijala. No offense, ali podsjećaš me na Keruma. Tebi ka i njemu sve smiješno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja stvarno ne znam o čemu vi pričate - pa kaže vam gazda da nitko nije ozlijeđen

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    ja stvarno ne znam o čemu vi pričate - pa kaže vam gazda da nitko nije ozlijeđen
    takoe

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jedno praktično pitanje, bi li se moglo posipat put sa soli za perilice suđa?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Jedno praktično pitanje, bi li se moglo posipat put sa soli za perilice suđa?
    Nije ti to malo skup vic?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze bilo kakva sol, al istina da bi te moglo skupo kostati. Osim ako ti je bas crkla perilica pa imas viska.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

jel idete jos uvijek s djecom na sanjkanje? ili sam ja i dalje jedina kojoj je prehladno?

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mala vila nisi jedina - ni ja svoje ne vodim van.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ajme hvala bogu da nisam jedina!! stvarno sam mislila da sam frikusa. cak sam potaknuta ovom raspravom pokusala par puta izaci s malom, kao zimske radosti, prvi snjeg, sve super... i za 15 min smo se obje sretno vratile doma.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Vratimo se na temu....

Jel vaši klinci izlaze sad van u šetnje u vrtiću?

Mi doma idemo van normalno, toplo ih obućemo, kape, šalovi, rukavice, više slojeva ispod , pa ski hlače, buce i tako to...

A kakva je praksa u vrtićima?
    Mislim, oni su još mali pa se nemogu sami obuć, ski hlače konkretno, i šalove svezat...
    Tetama predugoo traje da njih dvadesetak pooblače..

Kako to funkcionira?
    Jeli ste obavezni ski hlače/skafandere nosit u vrtić kad je snijeg?
    u mališinom vrtiću uredno idu van. klinci najčešće dolaze u skijaškim hlačama/odijelima u vrtić ujutro i oblače ih za izlazak. po povratku tete pregledaju jesu li im čarapice/nogavice trenirki mokre pa ih presvuku. a klincima je to super veselje - sat vremena grudanja, sanjkanja na vrećama/lopatama...

Citiraj Cheerilee prvotno napisa
    kad bi ti draga osjetila što je bura na kvarneru, nikad se više ne bi ovakmo cerekala.
    btw, jesi li ikad vidjela kako kaić leti iz jedne paške uličice u drugu? preko kuća?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ti to malo skup vic?
    Skuplje je polomit se.

Prije 2-3 dana je pala ledena kiša, vanjske stepenice su bile za poginit, do bake i djeda kat ispod smo morali, u jedno jutro smo potrošili nekoliko kila soli iz kućne zalihe, da nije došla u obližnji dućan, isprobala bih bila onu za perilicu. Em je krupna, em je imam u kući. Kad treba, ne pita se za cijenu. Bogu fala, nismo se polomili.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas temperatura sve niža, a bura sve jača, doslovno savija prometne znakove.
    Vani je neizdrživo hladno, a nemaš gdje s djecom, ništa ne radi.
    Kino zatvorili, kazalište isto, krepalo grijanje.
    Trgovačkih centara nemamo.
    Jedva čekam da prođe ovo njesra od vremena...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo se sada vratili
    moja se toliko bacala po snijegu, sanjkala i na sanjkama i bez njih, na glavce, radila anđela, bila je preko 1h U snijegu
    kad smo došli doma muko moja, uopće nisam skužila kako se sva usnježila, ozgora joj je u čizme ušao snijeg, sva je bila mokra, iz čizama sam vadila komade snijega
    a kad ju je jučer takvu ćaća dopeljao doma dobio je jezikovu juhu
    istuširala sam je, izmasirala s balzamom, utoplila, sad se najela domaće kobase, popit će šalicu vrućeg čaja i nadam se da neće biti prehlade

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

MMovi oko kuće, po stepenicama, posipaju običnu so, kuhinjsku. Ili pepeo, ili sitan šljunak. Sve to može u nedostatku soli.
    Lopata za sneg može da se impovizuje, jedna široka, pravougaona šperploča za koju se zakuje neka motka ili drška od metle (ako neko u podrumu ili garaži ima viška materijala).
    Posljednje uređivanje od vissnja : 07.02.2012. at 20:46

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas temperatura sve niža, a bura sve jača, doslovno savija prometne znakove.
    Vani je neizdrživo hladno, a nemaš gdje s djecom, ništa ne radi.
    Kino zatvorili, kazalište isto, krepalo grijanje.
    Trgovačkih centara nemamo.
    Jedva čekam da prođe ovo njesra od vremena...
    ovo stvarno nije za smijanje, užas
    iako ne vjerujem da Cheerilee ima zločeste namjere
    ja inače uopće ne volim vjetar, kad puše ovaj naš sjeveroistočnjak, poludim, mogu pretrpjeti ne znam kakvu zimu ili vrućinu, ali kada puše, to me izludi, grizem
    zato ni ne mogu zamisliti tu vašu buru, nisam je nikada doživjela
    mislim da mi ne bi palo na pamet izaći van, ma ni promoliti nos

inače, mi smo svaki dan vani, izađemo u podne i budemo do oko jedan, danas smo bili i malo duže, bilo je -9
    malo se sanjkamo (iako mi je to bezveze jer se ona nekako čudno nasloni, gotovo leži), malo gradimo nešto u hrpama snijega, danas smo gradili cestu, spremište za kamiončić
    što je najgore, neće rukavice pa golim rukama čeprka po snijegu
    uđemo, ručamo i u krevet

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    iako ne vjerujem da Cheerilee ima zločeste namjere

Ma, naravno da nemam...

Bili naši klinci danas vani u vrtiću, al veli teta da neće izgleda ubuduće...
    Previše im vremena ode na oblaćenje/svlačenje nego zaprav budu vani.....
    U jednu ruku i bolje....

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam večeras izašla s vunenim čarapama na cipelama
    ...šalu na stranu, više to nije snijeg, nego led...mislim se...eto prilike za sklizanje na ledu...ima li tko posudit sklizaljke

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ja pamtim i dok sam ja bila mala znalo je bit do minus 20
    Pa se ne sjecam bas da su me starci zbuksali u kucu do proljeca! Igrali smo se najnormalnije vani.. Sanjkali i uzivali.
    Ne kuzim kaj se svi cude ko pura dreku tom minusu, dosla zima! Bilo je i vrijeme
    bas tako.
    moja je skijala na sljemenu. mob je pokazivao -18.
    ponasam se najnormalnije. jedino pazim na poledicu.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, oprostite ako je pitanje na krivoj temi, ali zbilja me zanima ima li netko od vas

da je baš zadovoljan svojom obućom na ovim minusevima?

Znači, da ne propušta a i da grije?

I to tako da možete kojih 2 h provesti hodajući po gradu, tramvajima, obaviti što treba,

a da su vam noge i dalje suhe i tople.

Unaprijed sam vam zahvalna na odgovorima !

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eeeeee, da postarina nije komaticna i/ili da ste blize, mam bih vam svima poslala moju magicnu... nesto. Kao neka sol, a nije bas sol, ali kad pobacas na led, samo ide krckrckrckrc i par minuta kasnije ga opalis lopatom i odguras u stranu. No to je za hitne intervencije, preskupo je za cijele ulice.

Inace, super obuca za led su cizme tipa Uggsica, ravne, s nesto malo ripni na gumama, ali bitno je da je guma sto meksa. Fino prijanjaju i spasavaju gujicu vec trecu zimu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kao dodatak Teicinom pitanju, ove moje ne propustaju (nisu Uggsice, vec neki Bearpaw nesto, isto od ovce), ali obavezno ih se mora pospricati s nekim sredstvom za impregnaciju. Tople su i na -40.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kaae, a imaju li te tvoje Bearpaw deblji đon?

Nekako smatram da je bolje da si "odignut" od zemlje (asfalta) kad je tako hladno.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

gledala sam sad kraj emisije In medias res gdje su govorili o problemu u Splitu
    mislim, meni je to nevjerojatno
    ok, kužim da nemate mehanizaciju u ovakvim slučajevima i da se ralice nisu mogle stvoriti preko noći
    ali, prognoza se zna tri dana unaprijed, a ovdje se zaista znalo (nije se radilo o odstupanjima 2 celzija ili hoće li pasti susnježica ili kiša, znalo se d aće biti nevrijeme) i moglo se reagirati na vrijeme
    koliko sam shvatila, u gradu nemate soli za posipanje, a gradska vlast pere ruke od toga, kao, što oni imaju s tim, ne mogu oni utjecati na trgovine
    pa mislim, kakve veze imaju trgovine s tim, to se trebalo nabavljati iz drugih gradova Hrvatske, i to ne sol u trgovinu, nego sol za posipanje i dijeliti se na ulicama
    pa već peti dan traje nevrijeme

da, govorili su i o situaciji u Rimu - naime, tamo gradonačelnik nije slušao upozorenja njihove meteorološke službe, nije surađivao nego je tek u četvrtak rekao kako neće biti škole u petak te da neće raditi vrtići - izazvao je totalni kaos u gradu jer ljudi nisu imali kuda s djecom (koliko sam shvatila, to se dogodilo i u Splitu), ralice imaju, ali on za to ne zna i uopće ih nisu koristili... a sve zato jer je u gradskoj upravi uposlio svoje ljude - obitelj, prijatelje koji zapravo nemaju pojma o svom poslu
    naravno, traže njegovu ostavku jer je u gradu totalni kolaps

što se obuće tiče, ja imam neke čizme koje nosim četvrtu sezonu, đon im je ravan i malo narezuckan, izgledaju nekako indijansko, gore je antilop
    istina, đon je, pa relativno tanak, možda i tanji od tih tipa uggsice, ali uvijek imam i termo čarape i nikada mi nije bilo zima jer kad hodam, hodam brzo, a ako baš stojim na busnoj stanici onda stalno skakućem, mrdam se
    imam i marte, one su stvarno jako, jako stare - 14 godina i jako ih volim, ali se zapravo dosta skližu
    sad ih nosim kad s M. idem van jer mi nije žao zagaziti u visoki snijeg iako nekada propuste, ali nikada nismo dugo vani i čim dođem kući, obučem suhe čarape
    mislim da ću si ove godine opet kupiti marte jer su mi fora, a kad pogledam tih 800 kuna na 14 godina ispadne da na godinu potrošim 50 kn na čizme
    a da sam ove svoje čuvala i da ih nisam nosila i ljeti i zimi, malo više mazala sad bi bile kao nove

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, a imaju li te tvoje Bearpaw deblji đon?

Nekako smatram da je bolje da si "odignut" od zemlje (asfalta) kad je tako hladno.
    Nemaju, vrlo su slicne Uggsicama, ali mekse i bolje prijanjaju uz povrsinu: http://www.anutinanutshell.com/wp-co...mma-Boots1.jpg

Imam i nekave buce i vragove odignute od zemlje i u njima mogu jedino slomiti vrat. Dobre su eventualno za netaknuti snijeg, ali ako treba hodati po ugazenom/smrznutom, onda iskljucivo ove ravne, s tanjim dzonom. Ofca u njima grije toliko da ne treba nista osim obicne pamucne carape.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja imam jedne cipele koje izvadim kad je ovakvo vrijeme - Salomon zimske sportske, vodonepropusne i vrlo lagane. Kostale su (bolje da ne kazem koliko - ali kupila pred kraj sezone na popust + bozicni bon) i to mi je jedna od najboljih investicija. Nikada mi nije bilo hladno, nikada mi nije promocilo. Ne koristim ih kad je normalno vrijeme jer je pretoplo u njima.

Ima slicnih modela ovih dana u Hervisu - evo na akciji "veliko ciscenje" su 500kn neke slicne.
    http://www.hervis.hr/rsync_hervis_hr/pdf/212%20CRO.pdf

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jaimam alpinke stare već 13 godina ali voze po snijegu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Inace, super obuca za led su cizme tipa Uggsica, ravne, s nesto malo ripni na gumama, ali bitno je da je guma sto meksa. Fino prijanjaju i spasavaju gujicu vec trecu zimu.
    kaj one ne propuštaju

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je nevjerovatno to kerumovo obraćanje javnosti. Gledam izvještaj sa splitske rive evo već 3 dana zaredom s jednog te istog mjesta i nije mi jasno da gradske službe ne mogu očistiti taj led. Kod nas je zaista gadno dok pada, ali čim prestane odmah je druga priča. Danas čitam da je Kerumova sestra optužila građane da su sami krivi što izlaze van i da bi trebali imati djecu koja se brinu o njima, a ako nemaju djecu da su si sami krivi što tijekom života nisu izgradili odnose sa nećacima. Bože koje budale!

Nemam pojma zašto u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema nastave u osnovnim, a ima u srednjim školama. Valjda zbog tih sela gdje djeca putuju na nastavu u nižim razredima.

Što se tiče obuće ja imam buce i toplo mi je i ostanu mi noge potpuno suhe, a stvarno gazim po snijegu. na nekim mjestima mi je snijeg do struka i sva se uvaljam u njega i budem sasvim suha. Obuća treba biti nepropusna i visoka.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jučer navečer u superfit stajala 1,5 sat u snijegu do koljena
    i nisu propustile
    jedino mi je na kraju bilo malo hladno na prste
    mislim da ne bi bilo da sam se više kretala, ali zadnjih pola sata sam baš stajala i pričala sa susjedom dok su se djeca sanjkala

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moje su merrell, ovakve:
    http://www.sierratradingpost.com/mer...women~p~1691r/
    Tople su, ne propuštaju, ne klizaju se. Jednom godišnje ih naprskam sprejem za impregnaciju.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Visnja ove tvoje su bas slatke.
    Ja imam djecje Primigi otrovno zelene koje nosim na bosu nogu. Ne propustaju, ali mi ponekad ako dugo stojim bude malo hladno za prste.
    Postalo mi je fino toplo za noge tek otkad ih nosim na bosu nogu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam godinama imala savršene buce, tople, nepropusne i nisu se klizale, a bile su elefanten, no od tvornice Jelen - dakle, to je Jelen radio za elefanten. Bile su jako jeftine a nosila sam ih valjda deset godina, no nažalost prije godinu-dve su pukle.
    Sjećam se npr. da sam u tim bucama hodala po Budimpešti kad smo jednom bili po zimi i da mi nije bilo nimalo hladno iako smo po cijele dane bili vani a temperature su bile vrlo niske - u njima je bilo kao u toplim mekanim papučama.
    Sada imam buce iz Are, od goretexa su i OK su, nepropusne su i udobne ali nisu baš toliko tople - naime one su onako tanke, 'fine' buce, izgledaju kao obične čizme i zato su jako zgodne za posao, ali nisu baš pretople.

U svakom slučaju isplati se investirati u dobre, tople i nepropusne buce, jer je to stvar koju možete godinama nositi.
    Ja sam planirala ove godine kupiti nešto na sniženju, samo bojim se da se sad sve razgrabilo.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja imam jedne visoke kozne cipele s debelim dzonom, koje sam kupila prije skoro 10 godina u Bukurestu za 200 kn (uletili u prvi ducan u subotu ujutro u 8 jer smo isli na neki izlet), tipa ove trenutno ultra turbo super moderne timberlenke. i to nosim bez problema i na sanjkanje

mozda da probas tako nesto, ili neke gojze, pogledaj u alpini

ja ne podnosim buce, hvala bogu vise ih ne moram nosit, mrzila sam ih u djetinjstvu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, oprostite ako je pitanje na krivoj temi, ali zbilja me zanima ima li netko od vas

da je baš zadovoljan svojom obućom na ovim minusevima?

Znači, da ne propušta a i da grije?

I to tako da možete kojih 2 h provesti hodajući po gradu, tramvajima, obaviti što treba,

a da su vam noge i dalje suhe i tople.

Unaprijed sam vam zahvalna na odgovorima !
    da, artice, stare par godina.
    i buce vulgaris, kupljene prije par godina u turbosportu za 150kn

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da, te buce su: spuzva, debela vulgaris, pa ide najlon i onda "cerada". ima deblji dzon, podnosljivo se ne klizu, jedino mi je nespretno u njima voziti auto.
    zadnjih par vikenda sam u njima bila na sljemenu, nisu propustile.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja imam klondikice, stare, evo vratio se taj djir u modu, moje su modre i trenutno na meni, a nisam ih nosila jedno 6-7 godina

http://www.adverts.ie/shoes/klondike...d-to-25/217154

i merrellice za snijeg, ovogodisnje, iz hervisa

http://www.onlineshoes.com/womens-me...rey-p_id120477

Stranica 5 od 8 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •