-
kod nas opet pada, jeeeee
naravno, ja u Os se mogu veseliti jer sve funkcionira
busevi voze, glavne ulice su pročišćene
auto nemamo pa nemam što čistiti
živim u zgradi, pomognem čistiti kad stignem (istina, čisti samo još jedna obitelj, tu bi trebalo poraditi na solidarnosti)
sutra ujutro kuham grah, a kad bude gotov nas dvije idemo na snijeg, malo se sanjkati
ok, sad više u večernjim satima ne idemo nikom u posjetu jer mis e baš ne da vući je po -11 koliko bude navečer
meni je sva ta spika oko snijega preuveličana, ljudi samo nešto kukaju, kao da su se jučer rodili, kao da nikad nisu bili djeca, kao da se nikada nisu vozili autobusom pa ne mogu ni sada (govorim o ljudima u gradu koji imaju buseve pod nosom), kao da će im otpasti ruka ako uzmu lopatu i očiste snijeg
a s druge strane, gledam djecu od onih malih do tinejdžera koji su tako slabo i lagano obučeni da me srce zaboli
jučer mali, oko 6 godina sjedi s mamom u busu - ona pernatu jaknu do koljena, čizme isto do koljena, šal..., aon jadničak neku tanku jaknu, tanke rifle, kapa jedva prekrila uši... ok, možda se on inati pa neće, ali, recite što hoćete, meni ne bi išao takav van
ako nećeš obući deblju jaknu (ne bih rekla da su siromašni, barem ne po njoj), nećeš ići van... odnosno, kod kupovine jakne treba dati djetetu da odluči što će kupiti, ali može birati između, šta ja znam, roza, crvene i plave debele jakne, a ne između tanke i debele jakne
ili neka klinka jutros u crkvi, neka tanka, pamučna jakna, jedva preko bubrega dođe, ali ono, tanka za deseti mjesec
sori dijete, nećeš to kupiti jer nećeš to nositi i amen
pa nek se postavi na sto svojih trepavica, glava, čega god, neka mi prijeti samoubojstvom, ali nema šanse da bih dopustila djetetu da se tako slabo oblači
da ne pričam da sam morala prekrajati kapu da bi joj prekrila čelo (ona kapa što ide i na uši, a skroz plitka na čelu), a djeca nose kape na vrh glave, a iz nosa cure balci
ma daj bježi!
Posljednje uređivanje od SikaPika : 06.02.2012. at 07:20
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma