Vjerujem da bi u nešim krajevima također bilo proglašeno izvanredno stanje kad bi npr. puhao sličan vjetar kao orkanska bura. Ja bi prva otazala sve akcijeNešto što nama izgleda svakodnevno nekima je izvanredno stanje jer nisu naviknuti na te uvijete. To je ko kad mi ljeti kukamo kad je 38 u plusu. oni u Africi bi na to mogli pukniti od smijeha. I vidim tu nekakve usporedbe sa Sibirom. Pa to se uopće ne može uspoređivati.
Osim toga ni kompletni standari života nisu kao što su bili primjerice osamdesetih. Danas ima tri puta više automobila na prometnicama, puno je veća mreža i cirkulacija raznih dostava i prijevoznika, a i ruku na srce vrlo rijetko se dogodi da snijeg pada na -11! Ta činjenica je također važna jer ni čišćenje cesta tada ne može teći kao onda kada snijeg pada na nuli ili nešto malo ispod nule.
Nije ni za zanemariti da smo svi mi danas puno više vezani uz automobile i da smo tako naučili. Lako reći imate autobus. Je imam ga, ali nisam navikla. Moram obući ski odijelo i otići na bus 3 sata prije posla i onda još nakon posla čekati 2 sata, a do autobusa mi treba jedno 45 minuta. Pitanje jel bi i autobusom stigla jer najmanje 3 autobusa na liniji na kojoj ja idem su ostala zaglavljena neko vrijeme u zadnja 3 dana. Drugo da mogu pješke otići raditi. Gacala bih po snijegu ko ptičica.
I takvih je primjera sto. Ne mislim da mi nešto specijalno kukamo nego jednostavno imamo vanredne uvijete kojih nije bilo najmanje zadnjih 15 godina i nije to nikakva drama ako ljudi malo zakasne na posao ili ako koja škola otkaže nastavu....sve se to da nadoknaditi.
Ajd sad idem van malo lopatati i čistiti parkinge![]()