Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
A što mislite do koje temp bi trebale raditi škole? Do -20,-30,-40? Ozbiljno. Ne znam kad je u zg na jedan jedini dan bila zatvoren škola od rata,a i tad su bili škrti. Znam da je mene par puta fino ulovilo čučanje u školi pod uzbunom. Neovisno o snijegu i prohodnosti cesta, što mislite da li je stvarno nužno da djeca od 7 godina moraju u 7 ujutro izaći npr na -25 ako baš nije huda sila? Znam još nije minus 25, ali poznajući Zg škole,zatvorit će samo ako u školu ne budu mogli ući zbog leda.
Koliko može potrajati ta najniža temp par dana,tjedan max-što bi djeca stvarno toliko propustila da ne izlaze barem u ranu zoru?
Ne sjecam se sto i kako je bilo kasnije, ali poslije uzbuna, u mojem drugom srednje, '93. valjda, nije bilo skole zbog snijega. Umjesto u skolu, otisli smo u Maksimir (bilo je blizu) i gacali kroz zapuhe od preko metra.

Nego, nista ne kuzim sto se guma tice, ali zapravo sam znatizeljna koja je razlika izmedju guma doma i guma ovdje. Tu nema propisa o zimskima, a svi vozimo po snijegu. Mislim, nemas druge, fino vozis kako znas. Neki se sklizu, neki ne. Jedino sto znam da su moje gume neke ultra-uber skupe i da ih ne mijenjam sezonski (vec ih kod mehanicara rotiraju, tj. premjestaju s prednjih na straznje kotace i obratno). Ono sto spasava guzicu je pogon na sva cetiri. Lanci su zabranjeni zakonom, to sam pohvatala.

Mozebitno se skroz sramotim, ali ja svoj auto jedino znam voziti. Nista drugo ne kuzim niti me se pretjerano tice. Skuzim kad nesto krepa, to da.