Pokazuje rezultate 1 do 50 od 359

Tema: -15 c

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vrijeska, ali grad je taj koji mora educirati građane i pobrinuti se da očiste ispred svojih kuća. Znaš kako to ide! Mogli su ljude upozoriti na to, poslati komunalne redare da kažnjavaju bez milosti pa bi vidjeli kako bi sve bilo čisto. Trebali su ljude upozoravati, organizirati pomoć, podizati svijest....neki vrag učiniti. Zatim, Kerum je trebao mobilizirati sve moguće od mašinerije do ljudi da se grad očisti, organizirati sol za sva bitnija mjesta npr. postaviti kante soli da se građani mogu sami poslužiti. Nisam tamo i ne znam što je sve napravljeno, a što propušteno, no s jednog te istog mjesta već danima gledam izvještaje na tv-u i cijelo vrijeme je taj dio pod debelim ledom. Pa jel to netko ne može očistiti? Zašto te hrpe smeća stoje po ulicama? U Splitu se dogodio kolaps zato što su zakazali oni koji taj grad vode i sada isti ti prozivaju ljude koji su se polomili da su trebali ostati kod kuće i ne ići van. Smiješno.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijeska, ali grad je taj koji mora educirati građane i pobrinuti se da očiste ispred svojih kuća.

Čekaj, ti to ozbiljno?!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Čekaj, ti to ozbiljno?!
    Vrlo ozbiljno! A što ti misliš tko treba napraviti organizaciju grada pod izvanrednim uvijetima? Baba Manda iz šupe?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U Splitu se dogodio kolaps zato što su zakazali oni koji taj grad vode i sada isti ti prozivaju ljude koji su se polomili da su trebali ostati kod kuće i ne ići van. Smiješno.
    ma ja mislim da bi se kolaps dogodio kako god okreneš. jer ne može split biti spreman na toliki snijeg.

al ovaj njihov bezobrazluk, nonšalancija i bahatost je naprosto nevjerojatna. prvo ga tri dana ni čut ni vidjet, a onda ovakve izjave o susjedima i nećacima.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja mislim da bi se kolaps dogodio kako god okreneš. jer ne može split biti spreman na toliki snijeg.

al ovaj njihov bezobrazluk, nonšalancija i bahatost je naprosto nevjerojatna. prvo ga tri dana ni čut ni vidjet, a onda ovakve izjave o susjedima i nećacima.
    slažem se, ali da je moglo biti bolje, moglo je. sjećam se nakon rata kod nas. skoro nitko nije čistio pred svojim kućama, zimske službe su svake godine bivale iznenađene snijegom u 12. mjesecu. redovita izjava je bila, iznenadilo nas, nismo se stigli pripremiti. e onda kad su svaki dan na radiju, tv-u, u novinama počeli dizati svijest ljudi da čiste pred kućama, da im je to zakonska obveza, kada su komunalci krenuli kažnjavati, kad je koncesionar za čišćenje cesta od snijega uplašen gnjevom građana počeo zimske pripreme početkom jeseni tad se uveo red. sad funkcionira relativno dobro, mada može još puno bolje.
    no to je bilo iza rata, kad još službe nisu dobro funkcionirale. danas bi svaki ozbiljniji grad trebao imati detaljan plan postupanja u bilo kakvoj mogućoj kriznoj situaciji (požari, poplave, terorizam, snijeg, masovni poboli i ostale radosti...)

leonisa tebe možda ne mora educirati, ali veliku većinu ljudi se mora informirati, neke upozoriti, a bogme neke i natjerati. evo ove moje u zgradi bi se definitivno moralo tjerati.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

slažem se, ali da je moglo biti bolje, moglo je. sjećam se nakon rata kod nas. skoro nitko nije čistio pred svojim kućama, zimske službe su svake godine bivale iznenađene snijegom u 12. mjesecu. redovita izjava je bila, iznenadilo nas, nismo se stigli pripremiti. e onda kad su svaki dan na radiju, tv-u, u novinama počeli dizati svijest ljudi da čiste pred kućama, da im je to zakonska obveza, kada su komunalci krenuli kažnjavati, kad je koncesionar za čišćenje cesta od snijega uplašen gnjevom građana počeo zimske pripreme početkom jeseni tad se uveo red. sad funkcionira relativno dobro, mada može još puno bolje.
    no to je bilo iza rata, kad još službe nisu dobro funkcionirale. danas bi svaki ozbiljniji grad trebao imati detaljan plan postupanja u bilo kakvoj mogućoj kriznoj situaciji (požari, poplave, terorizam, snijeg, masovni poboli i ostale radosti...)

leonisa tebe možda ne mora educirati, ali veliku većinu ljudi se mora informirati, neke upozoriti, a bogme neke i natjerati. evo ove moje u zgradi bi se definitivno moralo tjerati.

potpisujem sugrađanku
    he he, vidim da ima netko tko se obuče i bolje od mene
    ja Mašu ubundam da jedva može hodati, a ja sam ipak lakše obučena jer ipak ja vučem saonice, trčim, glupiram se i skakućem
    danas sam prokuhala vani, išle do grada
    ponosna sam na ćeru kako suvereno vlada neočišćenim stazama onim svojim malim nožicama, zapada, bori se, ali se ne buni
    jedino se boji kad vidi kakvog čiču da lopatom snijega ide na nju, danas je optužila nekog dedu da će baciti snijeg n anju, jadničak se rastužio

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

Upravo ovako i ja mislim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •