Dobar glas se daleko čuje, a loš čini mi se još i dalje.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/k...ad/598339.aspx
Dobar glas se daleko čuje, a loš čini mi se još i dalje.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/k...ad/598339.aspx
ajme Dalmatinci naši, čuvajte se ovih dana, mislim na vas
Kod nas u Primorju nije -15, ali je -6,a uz ovu buru imaš osjećaj da je itekako -15.
Puše li ga puše. I to sve jače i jače. Neće da se umori, nikako. Što li će ostati od mojih biljaka, tko zna.
ma ke
nekad su poštene bure bile po 3 dana
http://orvas-yachting.com/hr/guide/a...driatic-winds/
"Bura – hladni jadranski vjetar
Kao hladan vjetar, bura se okomito obrušava s uzobalnih vrhunaca prema moru. Pri tome podiže vodenu prašinu koja smanjuje vidljivost . Buru najavljuje "kapa" od oblaka koji kao da su se uhvatili za vrhove obalnih visokih planina - u sjevernom Jadranu Velebita, u južnom Mosora i Biokova.
Rijetko puše dulje od tri dana............."
Ja sam otvorila upravo minut iza tebe pa sam skuzila kad si potpisala
Hvala vertex sto se trudis skinuti ljagu sa Splicana, a hvala i ostalima koji nas ne blate.Sve ono o lijenim Dalmatincima stoji,ali ovoga puta gradani stvarno nisu znali kako pravilno reagirati u ovoj situaciji.
Mene zvali jucer sa sjevera Evrope, i gore su culi za bracu i seku, ne vjeruju da tako nesto postoji i vlada nekim gradom. Ah, kakva reklama!
evo sve je bijelo
Sinoć avioni nisu mogli sletjeti na splitskom aerodromu. Otac mi se vratio u ZG i evo očekujemo ga u podne.
Puhala je zaista luda bura...užas! Snijega ima nešto, ništa posebno kao prošli put.
Evo mog muza sinoc nazvali da ide danas za Zadar. On lud! Govori im da se sprema snijeg, da je Maslenica zatvorena, da nece moc proc...Al ne, mora pa mora. I jutros krenuli oni polako, prosli Liku i okrenuli nazad doma. Ne mogu proc. Eto ga sad, ljut ko pas, na putu doma. Ja jos ljuca...
Posljednje uređivanje od Pepita : 11.02.2012. at 10:49
Al' mi je bilo gušt pročitat ovo tvoje "ma ke". Mislim da to nikad nisam vidjela napisano, a rekla i čula nebrojeno puta.
A što se tiče bure, evo je, dvanaest sati kasnije i još "ljepšem" zamahu. Ljepšem njoj, a ne meni. Sreća da imam balast pa me neće odnijeti kad odem van...
I da. Opet imamo snijeg. Ne puno, ali za nas previše.
Cvijeće ću još i preboliti, ali limuni, mandarine i naranče su mi u pameti. Sve sam zamotala, ali ovako nikad nije bilo. A već su bili ozbiljna stabla.
Rododendroni izgledaju smrznuto, a kamelije ispod winterfliesa valjda preživljavaju. Nadam se da će magnolije, vajgelije i hortenzije preživjeti.
Ili ću morati krenuti od početka...
bijeli se, ali se i cisti
probudilo me skrgutanje lopata po plocniku
ucimo, ucimo![]()
Eto, što se mora nije teško...
http://www.24sata.hr/sudbine/postar-...-vjetar-253338
![]()
Mogu vam reć, nakon što mi ga je sinoć i jutros bilo dosta da sam prvi put zaista UŽIVALA u snijegu. SVE je očišćeno, posipali su nogostupe, čak i nama dali za posipanje, cijelo jutro čistilo se na sve strane.
A snijeg, milina, divan, taman onaj koji se lijepi kad ga uzmeš, divne grude, snjegović u dvorištu, a toplooooooooo, 2-3 stupnja iznad nule i to BEZ BURE. UŽIVALA SAM
Ne mogu virovat, taman sam počela mrzit i snig i sve, al san ga ipak opet zavolila
splicani uzivajte ako sad je sve bolje.
moji su jutros bili na sankanju, pa popodne su bili vani u ulici, sad samo cekam da me pitaju mogu li opet van. djeca bas gustaju.
ja sam vec dva puta lopatala i cistila ispred kuce, a cini mi se da cu i veceras imati sta strugati.
Posljednje uređivanje od spajalica : 11.02.2012. at 16:04
Ja sam se jučer raspravljala sa snajom koja drži stranu Kerumu (i sad mi je jasno kakve su ga budale dovele na mjesto na kojem je).
Možda ni ja nisam kužila cijelu stvar dok niste počelil pričati o buri. I kad sam sinoć vidjela ono staklo na rivi, pa to je prestrašno.
Da sam ja kerum, cijele bih noći tuckala čekićem da se ne sramotim pred svijetom... Užas.
Gledam Jamba neki dan u nekoj popodnevnoj emisiji, sjedi u bageru i čisti snijeg. Ok, možda bi Metkovićani imali nešto reći o tome, ali za mene je to osoba koja stoji uz svoj grad i građane, a ne kao šupčina kerum.
Joj, cure, došla sam vas pitati imate li nekog ili ste možda vi na Rabu, Pagu i dr.otocima
koji ovih dana imaju problema s nestankom struje?
Moja najbolja prijateljica je na Rabu, sama s klincem.
Sve im je na struju: rasvjeta, grijalica, bojler, peć...
Opskrbe nema otkako se Hrvatska "zaledila" - odsječeni su od kopna kojih 8-10 dana.
Dućani skoro prazni.
Baš im je gadno!
Beti, kako voćke? Nadam se da su preživjele!
Eh, zbog ove sam teme neku noć sanjala ni manje ni više nego Keruma. KOji horor.
Zamislite, sanjala sam kako za mnom viče DEBELA, a kad sam mu pokazala srednji prst (), on se totalno iskreveljio.
Na kraju sna je ispalo kako je on novi svećenik u selu moje tete i misa mu traje sat i pol vremena. Naravno da sam na kraju mise ostala "popričati" s njiim, a on je samo šutio i smijao mi se u facu.
Užas!
Kako stoje stvari s DORH-om i peticijom?
A što se zime tiče, ni jedan dan nismo propustili biti vani, a evo već dva dana stvarno uživa u sanjkanju. No, danas su nam očistili super snijeg kod osnovne školepa smo se vrtili u krug oko jednog bloka zgrada ili išli po psećim puteljcima
![]()
Posljednje uređivanje od SikaPika : 15.02.2012. at 17:17
Malo sam prošetala po vrtu. Još ne mogu znati, ali dosta dobro izgledaju. Za agrume moram čekati, tek kad i ako potjeraju, vidjet ću. Mušmula je ostala bez lišća, ali oporavit će se. Čak je i lišće lovorike bura "obrala", i oleandri su golih grana.
Treba strpljenja, glavno da je "sibirska" zima prošla.
Naš krov je na mjestu, voda nije smrzla, prošla sam bolje nego susjedi. Laringitis je tu, ali bilo bi čudo da svi prođemo bez bolesti nakon ove zime.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 15.02.2012. at 17:39
podižem
danas baš nije -15 al je minus 7 bar u zgb
da li izvoditi dijete na ovu hladnoću?
imamo 16 mjeseci i nismo trenutačno bolesni
meni se ide van al ne želim dite ugroziti
idemo van! ima 5 mjeseci. utoplim ju. dva bodija dugih rukava. štrample. hlače.debela vesta. i skafander.i kapa. je hladno, ali ne puše.
Bila sam vani i nije mi djelovalo tako hladno. Vjetra nema i mislim da slobodno jurnete van, barem sad oko podneva. Bas mi djeluje zdravo vrijeme.
Joj ja bih sve dala da možemo malo van i uloviti ovo sunce, ali smo bolesni pa ništa, uh.
vani je super, čisto , friško i sunčano.
kod nas nije ispod nule ali puše orkanska bura i vani je ledeno iako je sunčano....ni mi neemo nikud jer je malena taman prebolila trodnevnu virozu...a tako bi volila prošetat malo jer ću izludit već u kući
Kad vodite bebu van, kako joj zaštitite lice? Jasno mi je ono - kapa, skafander, x slojeva odjeće... Ali što je s licem? Meni osobno najviše smeta hladnoća na obrazima i očima. Stavljate li šal djetetu? Mene je toga nekako strah...
Da, šal, sve do ispod okica. Znači da prekrije vrat, usta i nosić, kapicu da obrva, pa još kapuljaču od skafandera i iz svega toga viri kao mala ptičica, dva radoznala okica.
A ako jako puše, a baš moraš van prva dva mjeseca, prekriješ cijelu bebu pletenom dekicom i brzo unutra opet.
Danas smo bili več treču rundu vani - ukupno cca 3 sata.
Jučer isto tako s time da je danas super, jučer je bilo zima za poluditi.
Lice mu namažem melemom, dobije skijaško odijelo kapu, šal, rukavice i zimske cipele.
Sad je več prilično velik, ali na isti način smo izlazili i dok je bio mali.
E da, ispod skafandera ima duge gaće i tanku majicu, čarape najobičnije "sportske" ne termo. Ne volim ga previše utopliti.
:ina niz: bebici bih prekrila nosić, slično kako Beti kaže, večoj djeci ne.
Kod mene ispred zgrade krasna livada pokrivena snijegom... i nema djece. Tu i tamo netko. U moje doba bi taj snijeg već bio cijeli raskopan.![]()
danas je super vani, a mi smo bili i jucer, naravno. kod mene nema zime, ide se van po svim vremenskim (ne)prilikama. prosle godine je mala bila u slingu (bez sala), ove je i ona vani, iako ju vise nosim nego sto hoda. ima par slojeva, dovoljno. ovi stariji uzivaju i divljaju, a ja bi najradije s njima
i jučer i danas sam sa svo troje djece bila vani, po 2 x. valjali smo se u snijegu
danas je ljepše, ali i jučer nije bilo loše uprkos vjetru i snijegu u očima
ma jucer je bilo super onako zameteno, ja sam se veselila ko mala beba
u zivotu nisam vidla vise nanosa snijega u kvartu, nije se ni hodati moglo, divotica jedna![]()
mene muči jedna stvar oko vrtića.
baš je sada vani i ima na sebi čarapice, trenirku, potkošulju, majicu i dvodjelni skafander.
i to mi je ok, nije mu ni jučer bilo hladno bez hulahopki.
ali... ja ga dobro potrpam, prevučem onu usku gumu od skafandera preko buca,
a on to sam ne zna, tetu neću vidjeti ujutro da joj kažem, a ne vjerujem niti da teta ima baš vremena oko svih njih.
rekli su nam da im hulahopke u vrtiću ne trebaju.
i sad se ja lomim, ako ga pošaljem u čarapicama, on ne prevuče tu gumu upast će mu snijeg u buce i smrznut će se,
ako ga pošaljem u hulahopkama skuhat će se u vrtiću, ako ih stavim u ruksak trebat će mu sto godina da ih obuče
kako vi svoje oblačite na ovom vremenu?
hulahopke da ili ne?
Imam još jedno pitanje.Šal za posve malu bebu - vuneni ili pamučni?
Ovo je totalnoooo subjektivni odgovor - naime ne podnosim vunu direktno na koži, brrrr
Dakle, moja malenkost bi stavila prvo nešto pamučno, pa na to vunu ili flis - naravno, govorimo
o ovako niskim temperaturama.
Moj nosi duge gaće (ne volim hulahopke, kao ni vunu). U kući ako mu je pretoplo, onda ostane samo u dugim gaćama (tako je i upravo sad).
Razumijem tvoju dilemu za vrtić i stvarno nemam pojma što je pametnije.
Da ga pošalješ u štramplama, pa napomeneš teti da ga podsjeti da si ih skine nakon dolaska izvana i stavi čarape?
Sigurna sam da će si ionako smočiti štrample iz gore navedenih (nedovoljno ušuškajućih) razloga.
Kakav želiš (imaš), mada ja sam uvijek za pamuk, ne volim vunu.
Posljednje uređivanje od Anemona : 09.12.2012. at 17:33
Tashunica ja moju oblačim tako što ispod donjeg dela trenerke ili ski pantalona ima tanke helanke. Kad dođemo u vrtić skinem je u to, ako je došla u hulahopkama+pantalone, skinem joj hulahopke i obučem samo trenerku i čarapice.
Kad idu napolje preko trenerke obuče ski pantalone, ako se bilo šta pokvasi sve rezervno ima u ormariću.
ja sam mojima za vrtić oblačila dokoljenke.jakna je uvijek bila do ispod dupeta.ako je snijeg preko trenirke obuku ski odijelo.uostalom oni ako je hladno idu na kratko van.moji se nikada nisu tužili da im je bilo zima ali da im je u vrtiću vruće jesu
bdw često su usred zime u vrtiću bili u potkošulji i kratkih rukava
a što se tiče izlazaka i jučer smo i danas bili vani.Najmanji jučer samo 15-tak min da malo vidi snijeg.i bio je sretan kao mali praščić.Veliki su bili jučer 3 puta po sat vremena.kada im je zima dođu doma utople se pa začas ponovo
Mene je jucer valjda 10 ljudi pitalo; Pa sta idete van sa njime?! ( 7 mj)
Ja ne vidim razlog zasto ne.
Imao je skafander, zimsku vrecu u kolicima ( full toplu) i kisnu navlaku preko kolica. Samo su mu oke virile.
Bili vani prijepodne i popodne, zaspao je iste sekunde cim je promolio nos na zrak.