molim vas ako ima forumaša medicinske struke koji mi mogu pomoći s odgovorom jer sam očajna od brige. imam curicu od godinu dana koja je jučer pojela s poda u kuhinji nešto što je našla na podu. nisam vidjela što je, a mogla je biti mucica od odjeće, peteljka od jabule, zrno graha...uglavnom, sigurna sam da je nešto jer sam joj pokušala izvaditi iz usta ali je gurnula još dublje i bilo me strah da joj gurajući prste na slijepo ne gurnem u dišne puteve i napravim još veću štetu. nakon toga je normalno jela i nije se nakašljavala niti imala refleks povraćanja te me svi uvjeravaju da nije aspirirala niti da je ostalo u jednjaku. međutim ja se užasno brinem jer ne znam da li strano tijelo može ostati u jednjaku bez ikakvih simptoma? ona malo podriguje i štuca nakon obroka, što je radila i prije, ali da li to može biti indikator da joj nešto smeta u jednjaku ili bi imala i neke druge simptome? njezino opće stanje je kao i obično dobro i vjerojatno da ju nisam vidjela da nešto žvače ne bi niti brinula. pratila sam nnjezine stolice i nisam našla ništa neobično ali možda je želučana kiselina to razgradila.
na hitnu nisam išla jer znam koji je postupak .- rtg, bronhoskopija pod općem anestezijom i sl.
molim vas ako mi netko može pomoći s odgovorom ili barem podijeliti slično iskustvo.
hvala!