-
nakon poroda -faks!
Cure, ima li ijedna da ne zna kao rasporediti vrijeme, ....a da lijepo završi još malo faksa-1 ispit?
Kako ste se organizirale (beba je mala-mjesec dana tek), kako ste se psihički pripremile za sve obaveze koje ste ostavile prije poroda?
Napominjem, osjećam se odličo, MM i sve pomaže, bake i dede su živi. Ima mi ko pomoći. Samo se ne znam organizirati :? :/
-
ja sam, na svu srecu uspjela dilomirati sa trbuhom do zuba ali mislila sam da mozda necu stici. kad sam rodila pomislila sam da bi to bilo nemoguce i hvalila sve svece sto sam uspjela i iskreno barem prva tri mjeseca ne bi mogla ni rijeci zapamtiti, ne zbog vremena nego zato sto mi je luka stalno bio na pameti... ipak, nakon tog perioda svaki dan je bilo sve lakse i lakse i mislim da mi je ostalo par ispita a kamoli tek samo jedan ( i, pretpostavljam, diplomski) do sad bi sigurno uspjela diplomirati...
ono sto ti pokusavam reci je - iz mog iskustva - probaj uciti ali ako ti sad ne ide nemoj se obeshrabriti i s vremenom ces sigurno uspjeti uciti i poloziti. a ako sad probas pa ide - samo navali i nemoj odustajati.
a dodatano ce te sigurno motivirati sto to, osim za sebe,radis i za svoje dijete jer diploma je ipak papir koji ce vam dati jos malo dodatne sigurnosti u zivotu!
-
ja sam uzela samo jedan predmet, doduse potezak. Krenula sam kad je Ahmedu bilo tek 17 dana. MM je sa djecom. Idem jodnom sedmicno.
-
ja sam uzela samo jedan predmet, doduse potezak. Krenula sam kad je Ahmedu bilo tek 17 dana. MM je sa djecom. Idem jodnom sedmicno.
-
Uf, hvala vam na odgovorima.Moram priznati da sam se obeshrabrila. Jučer sam bila na faksu, izašla na taj jedan ispit(prvi rok).Nisam se nešto puno spremala i učila, više sam izašla onako da vidim šta će me pitati i sl. Naravno, vratio me je na drugi rok uz iskrene čestitke povodom rođenja kćeri :?
Kad sam izašla iz njegovog kabineta bilo mi je svejedno što nisam položila. Međutim, kako je dan odmicao, sve više sam se osjećala jadno. Još da bed bude veći, Ena je cijelu noć proplakala zbog grčeva, ja sam umislila da nikada neću završiti faks i bla bla.
Užas
Sad se moram spremati opet za ispit koji je u 4.-om mjesecu, a ne znam odakle da počnem-od dojenja ili Aristotela.
Inače, imam 30.god. pa mi je još veći bed sve skupa.Uf
Cure hvala
-
Uf, hvala vam na odgovorima.Moram priznati da sam se obeshrabrila. Jučer sam bila na faksu, izašla na taj jedan ispit(prvi rok).Nisam se nešto puno spremala i učila, više sam izašla onako da vidim šta će me pitati i sl. Naravno, vratio me je na drugi rok uz iskrene čestitke povodom rođenja kćeri :?
Kad sam izašla iz njegovog kabineta bilo mi je svejedno što nisam položila. Međutim, kako je dan odmicao, sve više sam se osjećala jadno. Još da bed bude veći, Ena je cijelu noć proplakala zbog grčeva, ja sam umislila da nikada neću završiti faks i bla bla.
Užas
Sad se moram spremati opet za ispit koji je u 4.-om mjesecu, a ne znam odakle da počnem-od dojenja ili Aristotela.
Cure hvala
-
Užas
Cure hvala
-
Užas
Cure hvala
-
-
-
petica za hrabrost veci za sam izlazak na ispit! :D
ako si vec sad uspjela uopce izaci na ispit, kasnije ces sigurno i poloziti... sigurna sam (stvarno, iskreno)!!
i ne dopusti crnim mislima da te preplave, pogotovo ne oko tog jednog ispita!!
-
Samo hrabro! Ovdje jedna mama kojoj je ostala samo izrada magistarskog rada još prije trudnoće.
Roko sad ima 4 mj, a ja još nisam ni temu prijavila. Kad malo pogledam, žao mi je što to nisam riješila još u trudnoći ili bar dok je Roko imao mjesec-dva. Sad je sve teže i teže jer je on svakim danom sve znatiželjniji, zahtjevniji i po danu ne pajki skoro ništa... No, nadam se da budem uskoro počela...
Glavu gore i sretno na drugom izlazu na ispit!
-
IMAM IDEJU
Da se nas par cura koje imamo sličnih "problema"bodrimo preko privat poruka. Onako, da se podsjetimo da trebamo učiti, prijaviti ispit i sl.
Javite se ako ste ZA
-
Meni je poslije poroda ostalo 6 ispita na pds - u. Počela sam učiti 3 mjeseca nakon poroda i uspjela položiti 4. Sa 6 mj. sam počela raditi. MM nikad ne dolazi s posla prije 7-8, nemam nikog tko bi mogao pomoći oko čuvanja, osim tete čuvalice koja je tu dok sam ja na poslu i ova 2 ispita kaj su mi ostala ne znam kako ću položiti.
-
Znam točno kako se osjećaš. Rodila sam prije 6 tjedana, a do kraja imam još dva ispita, neki seminarski (dođe mi da se upucam što barem to već nisam riješila) i diplomski. Malo me bilo strah kako ću to srediti, ali sad mi se čini da će nekako ići. Jer .... Sara ponekad spava danju pa ću pokušati svaki dan odvojiti malkoc vremena da iščitavam gradivo, a cca dva tjedna prije ispita zovem mamu da bude kod mene kako bih ja nekoliko sati dnevno mogla učiti. Nadam se da će upaliti. No, kod nas je (nažalost) olakotna okolnost što bebica papa na flašicu pa se točno zna kad jede i može je nahraniti i netko drugi ...
-
Cure, položila sam ispit 10.-tog!!! :D
Može se kad se hoće
-
Osoblje foruma
cestitam!!!!!!!!!!!!!!!
to mi je motiv! meni su ostala 3 koja sam trebala "odradit" prije poroda ali me zeznulo to sto sam zavrsila u bolnici na cuvanju trudnoce. sada mi diploma izgleda nedostizno jer L. dojim svako malo i ne vidim kad bi mogla uciti. jedino dok ona malo naraste i napravi si raspored dojenja (ljeto/jesen)
-
-
Faks se definitivno može završiti i uz malu bebu.
Kad sam ostala trudna, upisala sam drugi fakultet (nakon završenog ali promašenog prvog, odlučila sam da moram nešto učiniti po pitanju budućnosti).
Ja sam rodila u siječnju, u veljači nisam izlazila na ispite, ali sam zato u travnju dala 2 ispita. Učila sam preko dana kad bi Andrej spavao, i navečer. Preko dana bi bila sama s djetetom kod kuće, a MM bi dolazio oko pola 5, nje bilo ni jedne bake da mi pomogne, ali ipak se moglo organizirati.
Sad imam još 2 ispita do kraja, ali prestao mi je porodiljni i počela sam raditi, pa se i broj ispita do kraja sporije smanjuje. Ali, predaleko sam dogurala da bi sad odustala, završit ću ga kad, tad!
-
Evo još jedne s istim (sličnim) problemima. Naime moja curička ima 14 punih mjeseci, ja počela raditi, a faks čeka. Ja baš i nisam tak revna kao i vi, imam podosta više ispita od vas većine (točnije 23 komada), zakačio me bolonjski proces, faks upisala '99, do treće godine faksa išlo sve ko po špagi a onda zastoj, pa došla bebica, a ja nikako da se primim učenja. Volje imam, svaki dan kad se probudim pomislim na ispite i na to kak bi se trebala primiti posla a nikak da krenem. Mislim da je uz volju najbitnija organizacija vremena, a ja nikak da se organiziram. Čestitke svima koje uspjevaju davati ispite
-
MŽ diplomirala 9 mjeseci nakon poroda, a imala je 3 ispita i diplomski. Može se.
-
Evo, ja sam jutros saznala, da ću stručni moći polagati tek poslije Nove godine, pa sam pala u komu,jer sam se nadala da ću ga uspjeti riješiti do kraja 11. i prije nego što rodim. Sada sam sva izvan sebe, jer ne znam kako ću to uspjeti sa dvoje male djece.
-
Ja sam isto malo zbedirana jer ne mogu upisati cetvrtu, cuvati trudnocu, roditi i onda s dvoje male djece ici na vjezbe i praktikume koji su obavezni pa ostajem jos malo na trecoj
kad krenu u vrtic onda cu ja na predavanja. MM kaze da moram razmisljati prvenstveno da imam obitelj i djecu, a ovo kak bude i da se nema smisla zivcirati zbog ispita jer su to ipak samo ispiti i kad ga polozis bas te briga za njega, a za dijete ti nikad nece biti svejedno.
Iako on cesto lupeta u prazno, ovaj put ima pravo. Nece ti strucni nikud pobjec.
-
Stvar je što taj stručni odgađam već 8 godina i sada mi je bila idealna prilika...
Vidjet ću, možda uspijem pronaći kakvu vezu da me ubace preko reda... iako sumnjam... ne poznajem ja nikoga tako visoko...
-
cure, naravno da se sve može! meni je nakon rođenja prve bebe bilo ostalo 9 ispita + diplomski. kad je L. imala 3 mj., položila sam 3 lakša, kasnije rješavala jedan po jedan i konačno diplomirala kad je L. imala godinu i 10 mj. sve uz svesrdnu podršku mm-a, koji je znao Lauru spakirati u klokanicu ili kolica i izvesti u šetnju na par sati. tada sam znala da imam određeni vremenski period u kojem MORAM nešto napraviti, pa nije bilo izmotavanja. ostalo za vrijeme dok je L. spavala (par puta dnevno po 20-ak minuta) i noću (na svu sreću, već s 2 mj. počela je spavati po cijelu noć). najveći motiv za učenje davala mi je sama bebačica kojoj je trebala smirena i zadovoljna mama, a to sam konačno i postala onog dana kad sam obranila diplomski
-
E sad je i meni lakše kad znam da je moguće položiti 9 i to prije nego bebač navrši 2 godine. Meni su ostala još 3 i mislila sam ih polagati na jesen međutim planovi su jedno, a stvarnost iliti Tin, beba koja traži ful pažnju drugo.
Počinjem učiti čim se vratimo doma i to lagan tempom pa kad spremim ispit idem ga i polagati bez obzira koliko trebalo. Inače ostala su mi dva normalna i jedan jaaaako težak.
-
Neznam cure kako se vi snalazite s učenjem ali ja muku mučim.Sinak mi ima 2 mjeseca a meni su ostala 4 ispita, diplomski i na posao se vračam sa njegovih 6 mjeseci. zbog posla sve to moram riješiti prije nego se vratim aja sam već sad slomljena i rastrgana i neznam normalno funkcionirati a kamoli pisati diplomski...a opet kad znam da moram,pokušavam.
-
Čuj, Ana, i meni je tako slično bilo donedavno. Uspjela sam faks svesti na još jedan ispit (koji mi se čini velik 'ko kuća) i diplomski. Dala sam tijekom rodiljnog dopusta samo jedan ispit i to s dosta sreće (učila sam i učim po sistemu - što se pojavljivalo na posljednjih x rokova, dosad je palilo).
Htjela sam ti samo reći da sam se ja dosta oko svega nervirala, ali sam onda skužila da radi toga (i još ponekih stvari) propuštam prekrasne bebine dane i to svoje nezadovoljstvo prenosim i na nju. Sad pokušavam pomalo naučiti zadnji ispit (imam još 5 dana do roka
) ali se maksimalno trudim biti mirna i opuštena i uživati u bebi jaaaaaako jer i ona i ja to želimoi zaslužujemo. Probaj i ti tako!
-
ja sam pisala diplomski kad se on rodio, uglavnom dok je spavao po danu sam radila. nije išlo brzo, ali je išlo
-
Cvijetak sretno na ispitu! držim ti fige!
Ja sam u petak bila na ispitu, položila sam ga ali sam se strašno obrukala jer nisam znala sastaviti jednu normalnu rečenicu. bukvalno kao retardirana. kad me profesorica pitala zašto se neznam izraziti nisam joj rekla da već dva mjeseca ne spavam i da par noći što zbog učenja što zbog malog nisam dovoljno spavala nego sam i dalje ostala zablokirana. a sad spremam već drugi koji imam za par dana točnije 26. a i temu za dipl. bi trbala predati...i pozabaviti se sa sinom...plače mi se jer bi rado sve stigla a ne ide!
-
Pa jel nema ni jedna mama koja treba diplomirati?
-
ja sam zadnji ispit dala prije 19 mj
još se natjeravam završiti diplomski
strašno me opterećuje taj nedovršeni posao, ali nikako da se uspijem skoncentrirati
osjećam se ko lobotomirana
-
Molim da nastavite pricati na ovu temu ovdje
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=17135
Nema smisla da imamo 2 identicne teme.
Ovu zakljucavam.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-