Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Tava od lijevanog zeljeza

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Isprobala sam to mascenje (a onda i pranje sa i bez pjene) na ovoj skroz zeljeznoj i nisam postigla ama bas nista. Ta je tava zaboravljena u kredencu kod svekrve do daljnjeg jer nemam pojma sto bih s njom. SVO jelo koje sam na njoj probala napraviti (meso raznih vrsta, riba, povrce) zavrsilo je zalijepljeno do te mjere da uopce nije bilo jestivo - morala sam ga doslovno ostrugati s dna i onda smo kao jeli nekakve mrvice s povrsine koje nisu bile kremirane i ostre.

Ova druga nije klasicna keramika o kojoj se pisalo, vec nekakav emajl koji ne bi trebao otpustati nista stetno. No i da otpusta, u ovom trenutku me to ne brine, zelim samo skuziti kako se to posudje koristi.

Obje su kupljene u Americi i obje su od poznatih, dobrih proizvodjaca.

Skroz gusnata je Calphalon: http://img1.targetimg1.com/wcsstore/...2/10429203.jpg

A ova druga je Cuisinart: http://images.hayneedle.com/mgen/master:CUI513.jpg

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

to ti je grill tava. imam ju i ja. kad sam ju kupila mislila sam da ću raditi hrpu stvari u tome. a na kraju najčešće pržim u staroj inox tavi
    zato što mi se u ovoj grill tavi kao što i sam kažeš sve zalijepi, jako ju je teško očistiti...ipak volim popržiti pileće filete u njoj jer mi imaju one lijepe šare
    dobra je i za grill povrće, valjda se samo poprži (to nisam radila)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Grill tava, da...

Meni su se nepovratno zalijepili samo odresci od palente.

Mi ju bas ne koristimo cesto ali u njoj przim odreske od patlidzana i tikvica, pileci file i pljeskavice.

Tips & tricks: to cudo se dugo grije, ali treba pustiti da se zagrije prije nego nešto frknes unutra.

Meso (ni povrce) ne smije biti mokro ni vlazno, jer ce se inace zalijepiti. Osusi ga papirnatim rucnikom, pa uvaljaj u brasno i istresi visak da ti se ne pali na tavi. Kod mene funkcionira prilicno dobro. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •