Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Kako izvući sol iz perilice

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Kako izvući sol iz perilice

Ubacila sam cijelu kilu dm-ove soli za perilice u onaj otvor.
    Dakle sol je očajna. Sve je flekavo i bijelo, morala sam kompletno suđe oprati na ruke da se riješim toga.
    Dva puta sam probala prati u perilici, samo da potvrdim da je sol u pitanju a ne neke čudne svemirske okolnosti.
    I sad imam problem - moram se nekako riješiti te soli, ali ne znam šta da napravim?
    Da perem na prazno do iznemoglosti? Sol se već rastopila, mogu li unutra sad ubaciti novi sol? Hoće li to riješiti problem?
    Vodu ne mogu izvući kroz otvor koji imam na raspolaganju, ima li neki drugi pristup?

Ako netko ima iskustva - molim da podijeli samnom.

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jesi pokusala podesiti dodavanje soli na minimum?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nemam ti ja to. Perilica ima 12 godina.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo imali sličnu situaciju ali ipak nije bila kriva sol. Mi koristimo DMovu i Lidlovu i nema razlike. Na kraju je perilica otišla u servis, zaštopalo se od kamenca i suđe nije bilo dobro isprano nego je to ostao detergent.

Kako znaš da je sol a ne detergent?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

možda ti nije bio dobro zatvoren poklopac od spremnika soli... Pa zato suđe bude puno mrlja i fleka....
    Probaj sad taj poklopac dobro zatvoriti i u octem očistiti perilicu pa onda proaj staviti suđe....
    Trealo bi biti dobro...
    Meni je dm sol ok... Nikad nikakvih flekova...

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da, može biti da ti je nešto zaštopano. Odvij onaj dio koji se vrti i šprica vodu po suđu pa isperi sve rupice od toga. Meni je to bilo zaštopano i isto je sve ostajalo bijelo i flekavo. Operi usput i onaj filter na dnu, tamo se zadržavaju masnoće.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nije ništa zaštopano, filter je čist, malo sam bolje zategnula poklopac i sad perem s octem.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Problem ti nije sigurno sol; ili je u pitanju tekućina za ispiranje ili prljavi filteri (to si isključila). U otvor za tekućinu za ispiranje ulij alkoholnog octa, uz suđe ubaci 1/2 tbl. za suđe i upali. Provjereno je super suđe!

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sol sam odmah okrivila jer sam je jednom prije 5-6 godina koristila i također nisam bila zadovoljna. Ostajalo je bijelo, ali ni blizu ovoliko.
    Ali, recimo da sam bila znatiželjna da li se šta promijenilo, a osim toga - stoji na policama godinama, ljudi je kupuju, pa valjda su i zadovoljni, inače više ne bi bila u prodaji.
    Signurno je sol u pitanju. Za sada ocat daje zadovoljavajuće rezultate.
    Sljedećih nekoliko dana ću u pranje dodavati ocat.
    Winnerica, ti pereš sa pola tablete i octom umjesto tekućine za ispiranje?
    Posljednje uređivanje od anchi pp : 05.02.2012. at 14:53

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja perem sudje s pola Lidl tablete i ocat umjesto sjajila.

Mozes poskidati prskalice, zakuhati ocat i izliti ga u njih da pocisti necistoce.
    Perilicu operi tako da stavis limunsku kiselinu u pretinac za prasak i na najvisu temp.
    Prije ukljucivanja, otvori vrata, pospi sodu po vratima, zalij octom. Dobit ces pastu pa time izribaj iznutra i gumu. Detergentom za sudje operi filtere.

Sjecate se da je bilo u novinama da su u jednojbirtiji otrovali zenu kad su joj dali da popije tekucinu za sjaj. To nije dobro koristiti. Dovoljno je staviti ocat.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Dakle, malo sam gledala šta zapravo radi ta sol koju dodajem u perilicu, pa nekako ispada da ona ne bi nipošto trebala doći u do prostora u kojem se nalazi posuđe.
    Ovdje je jedan članak iz gradimo.hr koji govori o tableticama za pranje, 2u1, 3u1 i ne znam šta, te koliko je to obmanjivanje kupaca.
    Nije loše za upoznati se:

Suvremena kućanska perilica suđa automatiziran je stroj s nekoliko uobičajenih programa pranja. Iako među različitim inačicama postoje razlike u broju i sadržaju pojedinih programa, uglavnom sve perilice posuđa trebaju tri kemijska sredstva kako bi oprano suđe nakon kratkog sušenja bilo čisto i bez mrlja – deterdžent za pranje, sredstvo za ispiranje i sol za regeneraciju. Svako od tih sredstava ima vrlo određen zadatak, vrijeme uvođenja u program i količinu doziranja.

Zato su i perilice različitih proizvođača obvezno opremljene sličnim sklopovima jednake namjene, a kemijska industrija također proizvodi slična kemijska sredstva namijenjena jednakoj uporabi u svim perilicama. Tako je barem bilo dok se stvari nisu izmijenile. Na bolje i za koga? Deterdžent Deterdžent je proizvod široke potrošnje i njegov sastav je poslovna tajna poznata svakom stručnjaku. Većina kupaca ipak nisu stručnjaci pa se na zasićenom tržištu opredjeljuju najčešće prema cijeni proizvoda. No, priličan utjecaj ima pritom i agresivna promidžba koja u borbi za kupca ne preže ni od psihološki nisko odmjerenih udaraca. Jedan od najranijih takvih primjera bilo je promidžbeno uvjeravanje u veliku prednost uporabe deterdžentnih tableta u odnosu na deterdžent u prahu. Zašto biste se uopće mučili odmjeravanjem i sipanjem praha u dozirnu posudicu kad vam je ponuđena praktična "kockica"? Visoki sjaj besprijekorno čistih čaša i tanjura opranih u promidžbenim porukama baš tim "kockicama" nije ostavljao traga sumnji kako se bolje zapravo ni ne može. No, ipak je moglo, barem u novoj generaciji reklama, jer "kockice" su dobile dvostruku ulogu – dva u jedan … Marketinški scenaristi su ponovno zaigrali na našu komociju. Zašto se gnjaviti s redovitom kontrolom i nadolijevanjem sredstva za ispiranje, uzgred pogrešno prozvanog sjajilo, kad su nove "kockice" obogaćene sredstvima koja preuzimaju i tu zadaću? No, slijedila je nova generacija "kockica" koje zamjenjuju čak i sol i upravo tu je prijeđena zadnja crta koja promidžbu još dijeli od obmane. Promidžbeni scenarij nekoliko najpoznatijih proizvođača vrlo je sličan. U sažetom televizijskom igrokazu vidimo mladu ženu koja se uz mnoge svakodnevne obveze učestalo suočava s mrljama na suđu, nastalih, kako nam poruka sugerira, zbog opetovanog nedostatka soli i "sjajila" u perilici. I ponovno se nudi psihološki tempirana bomba jer ponuđena nova generacija "kockica" tri u jedan oslobađa zainteresiranog kupca svih briga vezanih uz nabavu, kontrolu i doziranje deterdženta, soli i "sjajila". Iako to nije izrečeno izravno, igrokaz nedvosmisleno upućuje kako uporabom nove "kockice" sol i sjajilo više ne treba stavljati u perilicu posuđa. No, zato natpisi na ambalaži posve izravno uvjeravaju već pripremljenog kupca kako nove "kockice" sadrže nadomjeske za sol i "sjajilo".
    olika je cijena komocije? Glasnogovornici proizvođača "kockica" reći će kako je kupac uz manje muke prošao bolje i jeftinije. No, razmotrimo li čarobne "kockice" malo podrobnije i s drugog kuta, slika poprima posve drukčije naznake. Oblik Predočimo jednu "kockicu" geometrijskim tijelom čije mjere su zbog pojednostavljenog računa 45 x 30 x 15 mm. Ukupna površina tog tijela je 4.950 mm2. Kad bi zapremninu tog tijela posve ispunili manjim "kockicama" veličine 1,5x1,5x1,5 mm u nj bi ih stalo točno 6.000. No, njihova ukupna površina je 81.000 mm2, odnosno 16,36 puta veća. Drugim riječima, deterdžent u prahu ima znatno veću površinu od "kockice" pa se lakše topi u vodi. Perilica ima razne programe primjerene različitim vrstama i količinama posuđa koji se, između ostalog, razlikuju i po trajanju. Odabirom kraćih programa često se događa da se jedinstvena "kockica" posve ne otopi pa je zadnja voda za ispiranje još bogata kemijskim sastojcima koji se talože na posuđu. U slast! K tomu, prašak možete dozirati prema potrebi, dok je "kockica" uvijek ista za sve programe i svako posuđe. Nadomjesci Sredstvo za ispiranje nema nikakve izravne veze sa sjajem. Dodaje se u vrlo maloj količini (nekoliko kapi!) u zadnju vodu za ispiranje i glavna mu je zadaća smanjiti površinski napon vode prije sušenja posuđa. Površinski napon predočen je slikovito u osnovnoškolskim lekcijama iz kemije i fizike hodom vodenih kukaca ili plivanjem položene igle na vodi. No, samo jedna kapljica etera dovoljna je da kukac ili igla potonu. Upravo ta pojava primijenjena je i u suvremenim perilicama posuđa. Nekoliko kapi pogodnog sredstva posve je dovoljno da kapljice vode nakon ispiranja lakše kliznu sa posuđa i ispare. Tako se posuđe brzo osuši, a ako u perilici ispravno radi i sklop za omekšavanje vode, na posuđu, unutrašnjosti praonika i grijaču neće biti nikakvog taloga. Sol u perilici uopće ne omekšava vodu niti sudjeluje u pranju. Čak, štoviše, tijekom čitavog rada perilice ne smije ni dospjeti u praonik. Vodu u perilici omekšava sklop konstrukcijski vrlo sličan velikim sustavima za pripravu tehnološke, odnosno deionizirane ili demineralizirane vode kakva se često upotrebljava u prehrambenoj i kemijskoj industriji. Najvažniji dio takvog sklopa je spremnik ispunjenim sitnim kuglicama posebne sintetičke tvari, takozvanog "čvrstog polimolekularnog elektrolita" koji elektrokemijskom reakcijom iz vode izvlači ione kalcija i magnezija, glavnih sastojaka vodenog kamenca. Kako je taj proces reverzibilan, kuglice zasićene kalcijem i magnezijem mogu se regenerirati zalijevanjem otopinom natrijevog klorida (obične kuhinjske soli). Pritom u njihovom površinskom sloju ioni kalcija i magnezija mijenjaju mjesto s ionima natrija, a oslobađa se klor.

Taj postupak je u perilici automatiziran pa se regeneracija (isplahnjivanje sklopa za omekšavanje vode zasićenom otopinom kuhinjske soli) odvija pri kraju zadnjeg programa pranja (prije ispiranja). Tako je taj sklop ponovno spreman za omekšavanje vode pri sljedećem pranju, naravno samo ako u posebnom spremniku ima dovoljno soli za regeneraciju i ako je čitav sustav posve ispravan.
    No, na ambalaži "kockica" piše kako one sadrže nadomjestak za sol i "sjajilo" (na jednom takvom proizvodu čak piše kako sadrže baš sol !). I tu je najveća obmana kupca. Sol nužnu za regeneraciju sklopa za omekšavanje jednostavno nije moguće privesti na njeno mjesto stavljanjem u praonik perilice, niti ju je tako moguće nadomjestiti bilo čime. Sol se dodaje u poseban spremnik otvaranjem dobro zabrtvljenog čepa koji ne dozvoljava miješanje vode za pranje i soli. Ako sklop za omekšavanje dovoljno dugo nije regeneriran zasićenom otopinom kuhinjske soli, može se čak i pokvariti. Uostalom, proizvođači perilica daju jasne i nedvosmislene upute za pravilnu uporabu i održavanje svojih proizvoda. Sol za regeneraciju i sredstvo za ispiranje imaju očito vrlo važnu ulogu u automatiziranom postupku pranja posuđa. Njihovo programirano djelovanje u složenom procesu rada perilice određeni su tehnološkim i konstrukcijskim značajkama kakve je zamislio i ugradio proizvođač, a platio kupac. Jesu li onda famozne "kockice" s višestrukom namjenom baš tako dobre i učinkovite ili ne? Činjenica je kako se u masovnoj proizvodnji kućanskih aparata sve više štedi pa će možda prije nego što se nadamo buduće perilice ostati bez sklopova za omekšavanje vode i dozatora sredstva za ispiranje, a tada "kockice" neće ni imati alternativu. No, sve do tada nadomjesci za sol i sredstvo za ispiranje puka su obmana kupaca.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisam znala to za sol. Hvala!

Za sjajilo je (meni) zadovoljavajuca zamjena ocat.

Pocela sam koristiti tablete jer mi je cesto znalo izletjeti previse praska. Sad cu se vratiti na prah i malo bolje paziti. Hvala!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Sredstvo za ispiranje nema nikakve izravne veze sa sjajem. Dodaje se u vrlo maloj količini (nekoliko kapi!) u zadnju vodu za ispiranje i glavna mu je zadaća smanjiti površinski napon vode prije sušenja posuđa. Nekoliko kapi pogodnog sredstva posve je dovoljno da kapljice vode nakon ispiranja lakše kliznu sa posuđa i ispare. Tako se posuđe brzo osuši, a ako u perilici ispravno radi i sklop za omekšavanje vode, na posuđu, unutrašnjosti praonika i grijaču neće biti nikakvog taloga.

Sol za regeneraciju i sredstvo za ispiranje imaju očito vrlo važnu ulogu u automatiziranom postupku pranja posuđa. Njihovo programirano djelovanje u složenom procesu rada perilice određeni su tehnološkim i konstrukcijskim značajkama kakve je zamislio i ugradio proizvođač, a platio kupac.
    Dakle greska je i koristiti ocat kao zamjenu jer to nije sjajilo vec sredstvo za ispiranje koje ima posve drugu funkciju?
    Pa onda bi se posudje trebalo sporije susiti,jeli to itko primjetio? (vi koji stavljate ocat umjesto sredstva za ispiranje)

Sad mi je drago sto ne koristim 'kockice' nego vulgaris deterdzent,sol i sredstvo za ispiranje...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 05.02.2012. at 21:21

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Prošli mjesec sam kupila novu mašinu za suđe i proizvođač je na uputstvu naglasio da treba upotrebljavati prašak, sjajilo i sol i da ne preporuča tablete za pranje. ,Mogu staviti količinu po želji pa mi se čini da je jeftinije i ekološkije.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ocat sadrzi alkohol pa moze preuzeti funkciju sjajila. Sjajilo je estetski faktor. Sol je bitna za dobar rad samog stroja.
    Od pocetka koristim sol. Bez obzira na tablete.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 05.02.2012. at 22:33

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sol sam odmah okrivila jer sam je jednom prije 5-6 godina koristila i također nisam bila zadovoljna. Ostajalo je bijelo, ali ni blizu ovoliko.
    Ali, recimo da sam bila znatiželjna da li se šta promijenilo, a osim toga - stoji na policama godinama, ljudi je kupuju, pa valjda su i zadovoljni, inače više ne bi bila u prodaji.
    Signurno je sol u pitanju. Za sada ocat daje zadovoljavajuće rezultate.
    Sljedećih nekoliko dana ću u pranje dodavati ocat.
    Winnerica, ti pereš sa pola tablete i octom umjesto tekućine za ispiranje?
    Točno! Ja ti kupujem one W5 tablete iz Lidla, najjeftinije (mislim da je oko 15 kn 30-ak kom.), a umjesto tekućine za ispiranje ulijem alkoholni ocat (to mi je ujedno dezinficijens i sredstvo protiv kamenca perilice ). I većinom perem na najjačoj temperaturi, tak da nije bitan deterđent toliko koliko temperatura na kojoj se pere.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle greska je i koristiti ocat kao zamjenu jer to nije sjajilo vec sredstvo za ispiranje koje ima posve drugu funkciju?
    Pa onda bi se posudje trebalo sporije susiti,jeli to itko primjetio? (vi koji stavljate ocat umjesto sredstva za ispiranje)

Sad mi je drago sto ne koristim 'kockice' nego vulgaris deterdzent,sol i sredstvo za ispiranje...
    Ništa sporije mi se ne suši suđe, samo sam sigurnija da je prirodno i neškodljivo sredstvo. A tablete kupujem one vulgaris (isto kao i deterđent sastava), doziram ih isto po potrebi 1/2 ili cijelu, nikakav 2u1, 3u1, 5u1 ne koristim, sol je obavezno u perilici.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam primijetila da mi u zadnje vrijeme ostaju mrvice po posuđu na gornjoj polici. izgledaju kao pijesak. filteri su čisti, sol stavljam redovito, ali kako sam utrpala neku jeftinu mislila sam da je do nje. sad vas čitam pa vidim da je možda ipak kamenac kriv. je li moguće da je stvar u tabletama? kupila sam one fensi Finish umjesto uobičajenih DM-ovih

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Možda bi trebala očistiti prskalice za vodu.....

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Puna perilica suđa uspješno oprana! Prigodno je nestalo i sjajila pa sam u odjeljak za sjajilo ubacila ocat. Sve se sjaji.
    Dakle, ocat također daje efekt "smanjenja površinskog napona" ako sam dobro shvatila i citirala.
    Odlično, zadovoljna sam rezultatom svega - bacam iz upotrebe sjajilo, a ocat dobiva još jednu primjenu.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

znam da su di koji rabe sve eko i bio proizvode zadovoljni tekućim deterdžentom iz bio bio
    ne znam jel onim za ručno pranje suđa-koji je meni super ili nekim univerzalnim
    mene je strah i probati da ne bi bilo pjene posvuda, ali ako je netko probao neka podijeli s nama

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

citam, biljezim...imam isti problem koji se najvise vidi na staklu.
    zadnje vrijeme case su kriminalne.

sto se tableta tice, na woku bi znala vidjeti s gornje strane, kad se kao posusi, bijeli prah. to su znaci tablete krive.
    a tekuci, nekad koristim i njega, kad perilica nije do kraja puna ili sudje nije jako prljavo?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

maxi, pisale smo istovremeno. ja koristim bas tekuci za perilicu. carli.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam se prebacila na prašak iz DMa. Lakše ga je dozirati nego lomiti tabletu.
    I traje mi tih 2 kg bar 3 mjeseca.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

E, što se tih 100u1 tbl tiče, na mojoj perilici ima gumbić koji se pritisne kada se pere sa nekom sve u 1 tabletom, ali piše u uputstvima da garancija ne vrijedi za kvarove nastale korištenjem tih tableta.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Možda bi trebala očistiti prskalice za vodu.....
    skoro sam napravila žešću glupost. vidim svi nešto skidaju i čiste prkalice pa krenila i ja skinut gornju prskalicu. već sam i papagajke imala u ruci ali ne ide pa ne ide. i ne budi luda, rekoh idem ja po upute da nešto ipak ne slomim. i piše unutra velikim slovima "Ne skidati gornju prkalicu, očistite čačkalicom" (Electrolux mašina). Ali sam usput otkrila da mi je na dnu mašine osim filtera kojeg redovito čistim mogu dignut i onu mrežastu ploču cca 15x10 cm i to očistiti. Naravno da je s donje strane bilo svega.
    Baš me zanima kako će mi proći sljedeće pranje. A mogla bi je koji put i oprati u prazno s malo octa.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bravo! Baš mi je drago da je pranje s octom uspjelo!!!!

Rossa, možeš ubaciti limunske kiseline i octa, pa oprati na prazno (kratki program), tak ja čistim perilicu.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo! Baš mi je drago da je pranje s octom uspjelo!!!!

Rossa, možeš ubaciti limunske kiseline i octa, pa oprati na prazno (kratki program), tak ja čistim perilicu.
    koliko limunske kiseline i koliko octa?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja se vrti. od kad sam procitala topic, oribala sam ju sa sodom i octom i sad ju perem (al najduzi, na najvisoj temp) s octom (limunske kiseline nemam ). sudje ceka i bas me zanima kakvo ce biti.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    E, što se tih 100u1 tbl tiče, na mojoj perilici ima gumbić koji se pritisne kada se pere sa nekom sve u 1 tabletom, ali piše u uputstvima da garancija ne vrijedi za kvarove nastale korištenjem tih tableta.
    I moja nova suđerica ima taj botun koji se uključi kad se pere tim višekomponentnim tabletama i na displayu se pojavi baš prikaz tablete, ali ne znam što u praksi to znači. Da li onda ne uzima sjaj i sol onako kako bi uzela da isključim tu tipku?

Stara Candyca to nije imala pa me ta opcija baš zbunjuje.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Limun kiselinu stavi u pretinac za detergent. Ocat u pretinac za sjajilo.

Prije pranja oprati filter, onu mrezicu na dnu, gumu oko vrata (tu se svasta skupi), prskalice.
    Prati na najvisoj temp. Brzi program nije dovoljan. Poanta je da visoka temp u kombinaciji sa octom i kiselinom otope kamenac i visak praska koji se nataloze gdje ih ne mozemo vidjeti.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Čajnu žličicu limunske kiseline, oko 1 dl octa.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

To bi dakle mogla biti zamjena za onu neku bočicu za pranje perilice (konkretno mislim na dm-ovu)?

Ja sam inače prala ili time ili bi natankala 1/2 - 1 litre octa i onda oprala.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dok ja tu dijelim savjete kako se riješiti mrlja,
    moja perilica se jučer pokvarila...
    Uključim i samo neš zuji, koma....

Sad čekam majstora, nadam se da će doći jer koma mi je ručno pranje....

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ajoj

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Dok ja tu dijelim savjete kako se riješiti mrlja,
    moja perilica se jučer pokvarila...
    Uključim i samo neš zuji, koma....

Sad čekam majstora, nadam se da će doći jer koma mi je ručno pranje....
    koma! To ti je pumpa vjerojatno otišla...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Prije dvije godine, isto smo imali takav kvar, identičan...
    Nesjećam se točno što je bilo, samo znam da je popravak bil oko 800,00kn.....
    Tada smo imali perilicu osiguranu, što ove godine nije slučaj, uf....

Može biti da je pumpa, jer uopće ne vuče vodu...
    Ili programator...
    Drugo niš nemože biti...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

To bi dakle mogla biti zamjena za onu neku bočicu za pranje perilice (konkretno mislim na dm-ovu)?

Ja sam inače prala ili time ili bi natankala 1/2 - 1 litre octa i onda oprala.
    di bi natankala pola litre? onak, u perilicu? zar ona prvo ne izvuce svu vodu/tekucinu kad upalis program?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nemam pojma, ne garantiram da sam u pravu. Djelovala je čišće

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo s octom moram probati, frknuti unutra direktno pa kak ispadne...

Kod nas je problem s musavim čašama bio zato jer su se začepile rupice za čistu vodu - mm je riješio problem bez majstora.

Inače, već me polako ostavlja mašina (11 godina ima) - vidim da povremeno preskoči mehanički programator, povremeno blokira brava, a najčešće mi se ne otvore vratašca s deterdžentom, valjda je oslabila opruga.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i mene je izdala Electrolux 7,5 g stara
    ovo s mlaznicama mi se čini ok za isprobati, ali ja nemam upute! jel sama mogu potrgati nešto?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mm je samo sa štapićem od ražnjića izvukao koštice limuna (valjda) i nekakav celofan nepoznatog porijekla. Nije koristio nikakav alat niti je išta rastavljao. Pitaj Davora - on je na forumu napisao cijelu štoriju o tome kako se te mlaznice mogu očistiti.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Peterlin, meni se godinama dešavalo da se koji put ne otopi tabletica (a čujem da se to svima povremeno dešava). Tome sam doskočila tako da frknem tabletu direktno u perilicu. Uvijek se rastopi.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Peterlin, meni se godinama dešavalo da se koji put ne otopi tabletica (a čujem da se to svima povremeno dešava). Tome sam doskočila tako da frknem tabletu direktno u perilicu. Uvijek se rastopi.
    Je, al moja perilica na programima koji dobro peru ima pretpranje pa bi onda ta tableta bila skoro pa ništ koristi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najcesce je dovoljno prelomiti tabletu. Ona povrsina vanjska se nekako tesko raspada, ali kad se prelomi redovno se otopi.
    I jos jedna info, vidjela sam u Mulleru da ponovo imaju one neke tablete za perilicu koje imaju suzenje u sredini i crtu, bas ko prave tablete, pa se daju lako prelomiti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Odustala sam od lomljenja (i prešla na prašak) jer iako sam si sama nožem napravila crtu ipak bih si sve ruke izgrebala (a ionako su po zimi koma).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato su ove tablete dobre.
    Vec su predvidjene za lomljenje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inace, nas je pranje praskom kostalo zacepljene cijevi koju smo jedva jedvice odcepili, trebalo nam je 2 dana sajle i kompresora. Taj prasak se isto ne otapa dobro i talozi se u cijevima.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Inace, nas je pranje praskom kostalo zacepljene cijevi koju smo jedva jedvice odcepili, trebalo nam je 2 dana sajle i kompresora. Taj prasak se isto ne otapa dobro i talozi se u cijevima.
    A daj sad, pokvarit ćeš mi iluziju da sam prešla na bolje
    A stavim stvarno maaalo praška.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To sam i ja mislila. Najbolje rjesenje je gel, ali je skup.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •