Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Kako izvući sol iz perilice

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Perilica prvo izbaci visak tekucine pa se time samo cijevi ociste.

Edit: octom
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 07.02.2012. at 14:18

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, meni se godinama dešavalo da se koji put ne otopi tabletica (a čujem da se to svima povremeno dešava). Tome sam doskočila tako da frknem tabletu direktno u perilicu. Uvijek se rastopi.
    Tak isto i ja radim kad imam tbl., čak ponekad i deterdžent tak stavim.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni se tableta u ovih preko osam godina što perem na suđericu ne bi otopila samo u slučaju da ne složim dobro suđe i onda nešto zasmeta onim vratašcima s tabletom da se skroz otvore. Inače, uvijek, čak i na najkraćim programima i temperaturama se uredno uvijek rastopi.
    A staviti tabletu direktno u perilicu ima smisla samo kad se pere na programu bez predpranja. U protivnom, ne vidim učinkovitost, ili se možda varam Je da u većini slučajeva i perem na tom kraćem programu, ali svako toliko volim uključiti taj duži program, pogotovo kad je suđe nešto šporkije i masnije.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    znam da su di koji rabe sve eko i bio proizvode zadovoljni tekućim deterdžentom iz bio bio
    ne znam jel onim za ručno pranje suđa-koji je meni super ili nekim univerzalnim
    mene je strah i probati da ne bi bilo pjene posvuda, ali ako je netko probao neka podijeli s nama
    Jednom je moja svekrva u nedostatku tableta stavila sasvim malu količinu sredstva za ručno pranje u perilicu. Pjene je bilo toliko da je doslovno počela izlaziti iz samog uređaja. Jedva je sanirala tu najezdu pjene tako da svakako ne bih preporučila eksperimentiranje.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 07.02.2012. at 15:02

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se tableta u ovih preko osam godina što perem na suđericu ne bi otopila samo u slučaju da ne složim dobro suđe i onda nešto zasmeta onim vratašcima s tabletom da se skroz otvore. Inače, uvijek, čak i na najkraćim programima i temperaturama se uredno uvijek rastopi.
    A staviti tabletu direktno u perilicu ima smisla samo kad se pere na programu bez predpranja. U protivnom, ne vidim učinkovitost, ili se možda varam Je da u većini slučajeva i perem na tom kraćem programu, ali svako toliko volim uključiti taj duži program, pogotovo kad je suđe nešto šporkije i masnije.
    Meni se čini da se na mojoj perilici (neka stara Candy) poklopac od pretinca za detergent sasvim otvara tek kad otvorim vrata,
    tj. da voda dolazi do detergenta nekim drugim putem, a ne kroz otvorena vrata od pretinca.
    Tako da sam isključila loše složeno suđe.
    Osim toga - ova moja ima poseban program za ispiranje prije pranja, dakle nema pretpranje u klasičnom smislu, pa ovo s tabletom ipak funkcionira.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo bio majstor, i nasreću nije kvar nego je kost duljine 2cm nekako prošla kroz filter i zaglavila u pumpi za vodu pa nije radila....
    Hvalabogu da je samo to, a ne onaj kvar od 800kn ili veći....

Sad sam ovo platila 200,00kn (pošto nije pisal rč mogel je i manje naplatiti) al ajde....

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da se na mojoj perilici (neka stara Candy) poklopac od pretinca za detergent sasvim otvara tek kad otvorim vrata,
    tj. da voda dolazi do detergenta nekim drugim putem, a ne kroz otvorena vrata od pretinca.
    Tako da sam isključila loše složeno suđe.
    Osim toga - ova moja ima poseban program za ispiranje prije pranja, dakle nema pretpranje u klasičnom smislu, pa ovo s tabletom ipak funkcionira.
    Ja prilikom pranja čujem ta vratašca kad se u nekom momentu otvore i izbace tabletu u unutrašnjost perilice. Uglavnom, nakon svakog pranja su mi ta vratašca potpuno otvorena, tako da je u mom slučaju jedini krivac za nerastopljenu tabletu nepravilno složeno suđe.
    Čini mi se da onda kod tebe sam taj mehanizam vratašaca ne funkcionira kako treba ako ti se ne otvori do kraja jer i moja stara Candy i ova nova Beko nisu imali tih problema

No dobro, lako za te sitne tehnikalije, važno je da suđerica dobro opere

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Dakle, čini se da je prošlo skoro tjedan dana od prvog pranja gdje se ocat smjestio u pretinac za sjajilo.
    Za sada je suđe čisto, dobro isprano, sjaji se, a povrh svega - miris iz perilice je sasvim dobar i bez onog dodatnog omirišivača perilica!
    A prva stvar koja me mučila, sol, evo više ne predstavlja problem.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Limun kiselinu stavi u pretinac za detergent. Ocat u pretinac za sjajilo.

Prije pranja oprati filter, onu mrezicu na dnu, gumu oko vrata (tu se svasta skupi), prskalice.
    Prati na najvisoj temp. Brzi program nije dovoljan. Poanta je da visoka temp u kombinaciji sa octom i kiselinom otope kamenac i visak praska koji se nataloze gdje ih ne mozemo vidjeti.
    Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Čajnu žličicu limunske kiseline, oko 1 dl octa.
    hvala

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •