Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: kućna temperatura kad dođe novorođenče?

kukunka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno kućna temperatura kad dođe novorođenče?

čula sam svakave priče kolika temperatura triba biti kad beba dođe kući....jedna patronažna sestra je čak rekla 27 stupnjeva... meni se to čini strašno puno.... šta se može dogoditi ako temperatura bude preko dana recimo do 24 stupnjeva, a noću 18? koliko je zapravo moguće pothlađivanje diteta?

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa ja mislim da je idealno, po danu 24 po noći 18 taman. meni se isto čini previše 27

tako su i mene izludili i svekrva mi pregrijala sobu, stavila radijator plus grijanje plus sunce, meni bilo za poludit vruće a mala se nakon dva dana sva osula kad sam smanjila temp odmah je bilo bolje

ali to je samo moje iskustvo, pričekaj da se javi netko pametniji

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kod mene temp.u kući bila iznedju 23-24 danju i 18 noću.
    Samo bi kupaonu grijala na 26 kad bi bebe kupala.
    I hvala Bogu i živi i zdravi
    Posljednje uređivanje od bodo : 05.02.2012. at 14:38

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

kod nas je preko dana 23-24 stupnjeva... kad se kupamo ugrijemo jace...na oko 26.. aza spavanje nam je 18-19 stupnjeva....

mene je moja svekrva sokirala kad mi je rekla prije nego sto cu roditi...ja neznam kako cete vi ugrijati stan,pa tu nikad nece biti 30 stupnjeva koliko treba bebi.... :/

kad odemo negdje u goste i kad je preko 25 stupnjeva mala mi se jako oznoji i ospe... tak da joj uopce ne odgovara tolika temp...

a sad bas za novorodence ne znam.... :/ mozda malo visa temp da bude posto su skloni pothladivanju kad su tako maleni...

meni je pedica rekla ovako: znat ces da je bebi hladno ne kada su joj rukice i nogice hladne...nego kad su joj leda i stomacic hladni... :/

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi nikad nismo grijali iznad 22 pa ni kad je beba došla doma.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je sve ovo što spominjete previsoka temperatura.. Kad sam mlađu rodila bila je zima, grijačli smo na 21-22 stupnja. I sad grijemo tako, preko noći je oko 18-19.

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

mi smo gledali da nama bude ugodno pa je tako i bebi.....

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam isto provjeravala njezinu tem pipajući joj leđa i trbuščić ali bi odmah skužila kad bi joj bilo vruće i bez toga, strašno bi bila nervozna i plačljiva

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam isto provjeravala njezinu tem pipajući joj leđa i trbuščić ali bi odmah skužila kad bi joj bilo vruće i bez toga, strašno bi bila nervozna i plačljiva
    tako i moja... grozna je kad joj je vruce... a nocu kad je toplije od 19 nespavamo ni ja ni ona.... (ja ne spavam zbog nje) jer je gospodi vruce...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

S prvim sam jaako pazila na temp u stanu, s drugim nista. Jedino zagrijem kupaonu prije kupanja. Nista vise. Ako mislim da mu je hladno obucem ga toplije, ako mu je vruce malo ga raskomotim.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

20 je optimalno za moje hahare, na 22 su nervozni, obraza crvenih ko krv i uredno znojni. Po noći ne grijemo, spusti se i do 15. Od rođenja ih tako temperiramo. Crkli bi od suhog zraka, unatoč ovlaživaču.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Danju 21-22, noću 17-18.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

danju 23, noću 20

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lisica prvotno napisa Vidi poruku
    20 je optimalno za moje hahare, na 22 su nervozni, obraza crvenih ko krv i uredno znojni. Po noći ne grijemo, spusti se i do 15. Od rođenja ih tako temperiramo. Crkli bi od suhog zraka, unatoč ovlaživaču.
    isto tako
    s tim da kad dijete više nije novorođenče (cca godinu dana) prelazimo na odrasli režim, a to je spavanje s prozorom na kip i zgašenim grijanjem. to mi je najdraže, lijepo spavat i udisat čisti i svježi zrak

trenuačno, s malom bebom, moram imat zatvorene prozore noću, pa umirem od suhoće i nedostatka zraka.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Po danu 21-22, ako po danu pređe 23 (kad nešto pečem) otvaramo prozore. Beba ima body kratkih rukava i preko još dugi rukav, po nogicama uvijek za po doma ima samo jedan sloj odjeće.
    Noću je 17, spavamo uz prozor otvoren na kip (osim sad kad je puhao ovaj ledeni vjetar), beba ima 2 duga rukava i spava u vreći bez rukava.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 05.02.2012. at 17:11

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

dnevna tem.oko 21-22 a noč oko 16-17. jedino sam pripazila na temp. prije kupanja da bude ipak malo viša oko 24 -25.
    više sam pratila njihovo ponašanje i signale koji su mi ukazivali na to da li im je prevruće,da ih raskomotim ili hladno,pa da ih obučem.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

30?? preko dana 21, a po noci 18 nam je bilo vise nego dovoljno. malo bolje bi zagrijali kad smo ga kupali jer ipak bude gol neko vrijeme i to je to.
    i da, blago vama koji imate suhi zrak i treba vam ovlazivac. nama je odvlazivac ukljucen non stop.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne treba biti tolika temperatura. Mi smo imali po danu kao i sad od 22 -23, po noći od 19 - 21. Ovisno koliko je bilo vani hladno. Neće djetetu ništa bit od temperature.
    Jedino čega sam se držala jer je moj bio isto jesensko zimsko dijete bilo je da prva tri mjeseca nismo nigdje išli niti smo primali goste, osim kod bake i dede, to je naredila pedijatrica i mislim da je to bilo pametno. Inače dijete mi je prvu godinu bilo posve zdravo glede dišnih puteva i virusa, za razliku od sad kad je konstantno šmrkav.
    Ja sam ga doduše držala dan i noć u jastuku. Em mi je to bilo praktičnije što se tiče baranja s djetetom, em što se tiče sigurnosti da mu je dovoljno toplo. TAko da je to recimo nešto što bih ja preporučila za malu bebu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kod nas je preko dana 22, 23, noću 19,20. Sad kad je zahladilo nam je koji stupanj manje ali obučem je toplije a noću stavim u vreću za spavanje s rukavima i zabuškam je kraj sebe u krevetu. Ona je dosta osjetljiva na hladnoću, čim je koji stupanj manje odmah joj ručice budu hladne. Ja sam u kratkim rukavima, ona u dugom bodiću i debljoj majčici.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kod nas je 21 danju, 18 noću (zadnjih dana zna pasti i na 16). Mala je na tatu, pa joj visoka temperatura smeta, odmah se znoji, nervozna je, neće da spava...

I ja sam čula za savete patronažnih da u sobi u kojoj je beba mora biti 27, a za kupanje i preko 30 stepeni. Pošto sam rodila letnje dete, u porodilištu su nam rekli da se kada oblačimo bebe vodimo time da ako je nama vruće da je bebama još za stepen-dva toplije.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Mi nikad nismo grijali iznad 22 pa ni kad je beba došla doma.
    X.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja bi na 27 izludila, čovječe topim se već na 24, i meni je došla patronažna, bio 5. mjesec bilo fakat toplo i vani i u stanu, i još mi pojačala grijanje za kupanje bebe, skoro sam se onesvijestila dok nije izašla, odmah smo ugasili, ja sam se bila preznojila još hormoni rade, dojim, grrrr.... tad i nikad više.

i da ne bih ti nipošto preporučila jastuk za nosanje djeteta, pročitaj malo po forumu, to nije dobro za motorički razvoj djeteta.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Đizs da 27, kod nas nitko ne podnosi vrućinu pa bi šviknuli. 21, 22 nam neka optimalna temperatura doma, nadam se da ova mrvica neće biti neka mrzlica

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vjerujem da je 27 stupnjeva idealna temperatura za one što žele da im se bebice što prije razbole...ma mislim to je užasno puno.

Kod nas je temperatura otprilike 20 stupnjeva, noću nešto malo niža.
    Mada puno ne vodim računa o tome...
    Više je volim toplije obući, nego previše ugrijati prostoriju.
    Kupam je na 23-24 stupnja i totalno joj je ok!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod nas uvijek do 22, imali bebu ili samo malu djecu.....
    Grijemo s radijatorima....

Kod mojih je uvijek 24-25 (a često budemo tamo s klincima), ali oni griju na kamin na drva pa je to skroz drugačija priča.....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 06.02.2012. at 23:15

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

joj, sad si me sjetila.
    naša kad ej došla kući svi su nas ubili u pojam kak je djetetu hladnu i da pojačamo grijanje. pa da ju pokrij i tako...
    mi grijali, grijali, pokrili dekom...
    idući dan došla patronažna, rekla da nema potrebe da bude tako vruće 21-23 je sasvim idealno.
    kod nas je valjda oko 30 bilo plus što smo ju pokrili. nije ni čudo da je prespavala taj prvi dan doma :rolleyes:

a baš smo blesavi bili, slušali druge jer kao valjda oni bolje znaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •