-
Sutra na Hrvatskom radiju 1 emisija "Susret u dijalogu" - tema MPO
Dakle, sutra 6.2.2012. od 9-10h ujutro na HR1 je radio emisija Susret u dijalogu kojoj je tema novi zakon, odnosno MPO
Evo službene najave:
Ako ćete biti u mogućnosti, poslušajte...
*Kada počinje život i što očekivati od novog Zakona o potpomognutoj
oplodnji, je li početak života pitanje znanosti ili svjetonazora? O tome
govore akademik Ivica Kostović, biolog Alfred Kniewald, teolog Vladimir
Dugalić, predstavnici inicijative "I ja sam bio embrij" i predstavnici
Udruge RODA.*
-
susret u dijalogu
imate li informaciju da li je to kontakt emisija kako bi se pripremili na javljanje?
-
ja se još jednom zahvaljujem dr. Kniewaldu na zalaganju za prava MPO pacijenata.
-
Nije mi jasno zbog čega nije bilo puštena izjava članice Roda, MPO pacijentice, iako je bila najavljena na početku emisije. Pacijenti su bili izostavljeni iz ove priče, i ozbiljnost teme je bila narušena. Moglo se komotno pozvati i tarot majstore, gatare, i sve one koji bacaju grah ili čitaju iz listića čaja da kažu i oni svoje mišljenje. Pacijenti, mi smo izgleda publika koja bi šutke trebala promatrati kad se nađu "majstori" koji se osjećaju pozvani da raspravljaju u naše ime. Jedini ozbiljne osobe u emisiji su bile dr. Kniewald i akademik Kostović, ovo ostalo
. A tek pozivi slušatelja, "umjetne maternice" i tome slično, ponekad se pitam zašto moram dijelim ovaj planet s takvim ljudima.
-
ja nažalost nisam uspjela čuti, no vidim da nije baš bio dijalog - jel? Neznam zašto nisu pustili izjavu predstavnice udruge Roda - je li netko slušao skroz ispočetka - Ljufi?
Znam da je izjava snimljena...
Za slušatelje se ne čudim - naslušali smo se već koječega - nažalost, najčešće liniju dobiju oni koji najmanje poznaju tematiku i u glavi imaju ogromne predrasude...
-
-
Nisam slušala jer sam na poslu ali Ljufi, problem je i u nama, nema nikoga tko bi izašao u medije, nema onih koji bi se zauzeli za nas, a ako mi nećemo sami zašto bi to radio netko drugi?
Čast izuzecima koji već iskaču iz paštete i izgleda da nas je samo nekolicina neplodno u Hrvatskoj
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma