Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: kožna garnitura

lubenica

Početno kožna garnitura

Kupili smo kožnu garnituru za sjedenje i sad me zanima kako ju održavati. Prije sam znala čuti da ih mažu nekim kremama ili losionima ali kako me to nije zanimalo nisam zapamtila. Da li vi koristite nešto za čiščenje i održavanje kože, što i gdje to kupiti? Može i neki savjet za skidanje eventualnih fleka. Hvala.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi imamo krem koznu garnituru vec 4,5 godine i ne odrzavamo ju nikako!!!1x ju prebrisemo sa vlaznom krpicom i gotovo!!super se drzi i nema nikakve flekove po sebi!!!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pampers vlažnim maramicama

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi svoju namažemo sa nivea kremom(barem jednom mjesečno).pamučna krpica i drljaj. i to dosta obilno...fakat sve upije.samo ne odmah sjediti na njoj. jednom sam je, u nedostatku nivee, natrackala sa mlijekom za tijelo.i sve ok.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

trebali bi nesto imati za odrzavanje koze gdje si kupila namjestaj. Jeli tako?? :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    trebali bi nesto imati za odrzavanje koze gdje si kupila namjestaj. Jeli tako?? :/
    pa baš i ne...bar nisu imali tam di smo mi svoj kupili...rekli su nam samo nivea. a baš ni po ducanima nisam vidjela nešto(nije da sam baš puno gledala )....samo u ikei, ali nije baš jeftino pa sam uvijek škrta dati

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Erdal Leather Lotion.

Kupila u Ipercoopu, u obliku spricaljke je..Ali to koristim MOZDA jednom mjesecno, inace vlazne maramice

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

vlazna krpa jednom u ponekad.com

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da ne otvaram novi topic ja se taman mislim kupit novi trosjed i fotelju e sad ja oču kožu a MM mikrofibru šta je lakše za održavanje Luka je jos mali ali brzo će on na noge

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako pod odrzavanje smatras ciscenje, onda koza.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovisi i kakva je koža. Mi imamo garnituru od eko-kože i ja sam oduševljena. Ne skuplja prašinu :D svaka dva-tri mjeseca ju prebrišem krpicom namočenom u baby ulje, a toplija je od prave kože. Imam ju 4 godine, a izgleda kao nova!

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi svoju kožnu garnituru brišemo dječjim maramicama i ko' nova je. Prodavač nam je rekao da možemo koristiti proizvode za našu kožu (kremice, ulja i losione). Koža je koža.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj anchi prvotno napisa
    Koža je koža.
    samo kaj iz ove ne rastu dlake....ko bi to depiliro svaki mjesec...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne zaboravite kremice protiv bora kad garnitura predje tridesetpetu.... :D

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

znači da ostanem na koži ...i činil mi se to najbolje rješenje

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kožne stolice baby maramicama ili Niveom, a trosjed od eko kože najobičnijom mokrom krpom i super silaze sve fleke!
    Za kožu sam čula da nije preporučljivo samo mokrom krpom jer će popucati...[/quote]

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Potaknuta ovom temom jutros sam prebrisala dvosjed, trosjed i fotelju vlaznim baby maramicama. Do sad sam to radila sa Poliboy vlaznim maramicama, razlike nema, samo ove druge imaju jaci miris. Kupila sam i neko sredstvo za kozu al nisam jos sa njim brisala, mrsko mi, .

Mi smo sa koznim namjestajem jako zadovoljni, jest da ga treba cesto brisuckati jer je bez (beige) boje.

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ma i onako non stop nešto triba čistit al MM je tia mikrofibru kao Luka će to sve uneredit pa je to bolje od kože al ja baš mislim da je obrnuto i naravno bit će po mome .. i onako ja čistim

Sani

Početno

Mi imamo bež trosjed, dvosjed i žutu fotelju. Čistim je sa onim bijelim spužvicama što se kupe u DM-u, koje se samo namoče u vodu i koje se pranjem troše, odnosno jednostavno se raspadno. Sve one sitne nečistoće u porama od kože odu kao lude. Kada s time očistim, onda samo namažem sa kremom.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Te spužvice su namijenjene baš za kože, skidaju i najtvrđe mrlje bez ribanja, a koža bude ko nova.
    Zovu se: VILEDA MIRACLEAN-scmutz-Entferner iz DM-a

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

definitivno odrzavajte vase kozne garniture!
    Mi imamo eko-kozu, kutna garnitura, skupa je bila ko' vrag, ali nisk+mo je nicim mazali i sad se naslon jednog dijela ogulio izgleda ocajno ruznoooo... kupila presvlaku i eto, sad nista od one osvjezavajuce baby blue boje eko koze..!

Garnitura ceka presvlacenje u mikrofibru.. cim nam dodje na red sto se tice investicija

Tako da moja je preporuka, odrzavati s necim ili kupite nesto drugo, mikrofibra je jako zahvalana!! Nasi frendovi imaju mikrofibru i super..!

Datum pristupanja
    May 2006

Datum pristupanja
    May 2006

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bambi i sani hvala vam što me prosvjetliste s ovim bijelim spužvicama.To je definitivno nešto najbolje što sam probala za čišćenje moje bež garniture od eko kože. jednostavno, brzo i jeftino!!!!!Hvala 1000000000 puta i toplo preporučam svima

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Podižem ovu temu.

Odlučili smo kupiti kožnu kutnu garnituru, od prave kože. Našli smo i koju želimo, ali nikako odlučiti koju boju- bijelu ili čokoladno smeđu.

Ja bih radije bijelu, jer mi se savršeno uklapa u koncepciju dnevne, ali se jedino bojim ako klinci zašaraju kemijskom. Šta ću onda.

Vi koji imate bijele kožne garniture, kako rješavate taj problem? I da li potamni vremenom?

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja imam krem garnituru, prirodna koza. Vec je par puta bila lagano posarana, opere se nakon par pranja, samo nemoj puno ribati odjednom, da je ne ostetis na tom zasaranom mjestu. U pravilu, s vise pranja ode. Mi smo imali slucajeve i sa kemijskom, i flomasterom, i sve je sislo. Sto se tamnjenja tice, pokupi malo od odjece, znoja i sl. no detaljnim pranjem, vratim joj boju ( ne radim to tako cesto).

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

, tnx.

Ima još tko iskustva, ne mogu odlučiti na osnovu samo ovoga od little duck? Sad imam bež garnituru od materijala. MM me poštenski zeznuo. Rob sam iste već 6 godina. Još se dobro drži s obzirom da je dvoje djece preživjela i još preživljava. Ne želim možda biti rob i ove bijele kožne, pa trebam još koji argument za i protiv.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja imam prljavo bijelu kožnu garnituru i dvoje male djece, održavam je nivea losionon prethodno vlažnom krpom jednom mjesečno, ako postoji kakva mrlja a najčešće su to kemijske !! tada na vlažnu blazinicu stavim malo praška za veš vrlo nježno premažem, pričekam par minuta kada počne blijediti kemijska tada dobro isperem, osušim i namažem niveom. Održava se vrlo lako i nikad se ne bi vratila na tkaninu niti neki drugi materijal!!!

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Imamo bijelu kožnu garnituru, održava se lako, ali se lako i prlja. Dosta potamni na mjestima gdje se sjedi, pogotovo kad sjedi netko u trapericama. No, unatoč svemu tome, čini mi se da je lakša za održavanje, jer mislim da bi se i garnitura od materijala svijetle boje jednako prljala, samo ju je puno teže očistiti.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A s čime skinete boju kad npr. netko sjedne u trapericama? Ide li to uopće dolje?

Mislim da ćemo ipak smeđu, naribala sam se ove sadašnje svijetlo bež garniture od materijala da sad pušem i na hladno. :/ Mada bi nam se bijela puno bolje uklapala u prostor...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja imam crnu garnituru u boravku od kože je i super je za održavanje, ali imam primjer u autu imam bež kožu i koma je svake traperice ostave trag i jako je teško za čistiti stoga preporuka za tamnu kožu

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja imam kožnu bijelu garnituru (u novom stanu ), skidam kemijsku s bijelim viledinim spužvicama, skidam boju od traperica (baš mi je sveki par dana nakon što smo uselili došla i ostavila fleku od traperica )isto s tom spužvicom ali je vic u tome da se mora to odmah napraviti dok koža ne upije u svoje pore,ako upije što se dogodilo da je mm malo kavu prosuo i nije mu se dalo brisati onda jako teško ide dolje tj. ostane trag...Uz sve ove nezgode zadovoljna sam bijelom kožom i nisam požalila što smo ju uzeli, događalo se svašta , al uspjela sam nezgode izbrisati.I iako sam fanatik što se čišćenja tiče vjerujte mi da ju ne brišem baš često, svakih cca mjesec dana prebrišem vlažnim maramicama i to je to ako nema nezgoda.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam za svijetlu kožnu garnituru ako je prostor manji jer tamna jaaako smanji prostor i bode u oči (moja susjeda u istom stanu ima tamnu, a ja svijetlu, dojam je da je moj boravak duplo veći !!!)

Održavanje zaista nije problem puuno lakše nego materijal i čišće i higijenskije jer se koža može i dezinficirati pogotovo kad se imaju mala djeca koja na tome leže (zamislite kad u goste dođe nečak iz Amerike koji je u trapericama obišao sve aerodrome i wc i ostalo i sjedne na dvosjed?!). Inače boja od traperica postepeno tamni tj plavi kožu i brzo i lako je skidam blazinicama može i spužvom natopljenom deterđentom u par poteza, isperem i namažem ccca sve skupa traje 2 minute!!!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj nia prvotno napisa
    ja sam za svijetlu kožnu garnituru ako je prostor manji jer tamna jaaako smanji prostor i bode u oči (moja susjeda u istom stanu ima tamnu, a ja svijetlu, dojam je da je moj boravak duplo veći !!!)
    Zbog ovoga i ja želim bijelu, da mi vizualno poveća prostor dnevnog boravka.

Hvala Nia tebi i Pužiću na informacijama kako skinuti boju ako se eventualno zaprlja bojom sa traperica.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moja prija ima garnituru od prave kože i ženu koja joj tu i tamo pomogne s čišćenjem ( blago njoj ) . Uglavnom , ta teta njoj pere garnituru sa PIVOM .

Ulija pivo u plastičnu zdjelicu , namaće spuzvu u nju i prebrisava , nakon toga namaže Erdal losionom za kožu sa špricaljkom .
    Ne znam šta to ima u pivu , i ja sam se malo iznenadila kad sam čula :shock: ali je činjenica da joj je garnitura nakon 5 godina ista ko i prvog dana .

Kaže da joj je ta teta rekla da je kožu najbolje održavato pivom pa sad vi kažite ?

Inače mi imamo eko kožu , prekrasnu i ogromnu kutnu garnituru , ja je perem običnom vodoom i deterđžentom , a nakon toga pošpricam tim erdal sprejem . Preživjela je i još preživljava dvoje male djece , ali je izderana cijela na rubovima , fleke od kemijske nisam uspjela odstraniti , probat ću još te spužvice iz Dm - a , mada čisto sumnjam , al ćemo je brzo morati promijeniti jer djeluje malo trošno i vjerojatno opet kupiti istu čim budemo mogli jer je stvarno femozna .

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam šta ima u pivu al meni se ta zamisao ne sviđa, onda cijeli stan smrdi na pivo dok se to ne izluftira ili :/ ..Čovjek koji tapacira sjedala u autu s kožom mi je preporučio Opal pastu, tj.pjenu koja nastane kad se ona umiješa s vodom kao da je to naj..za fleke i općeniti održavanje kože, a meni se recimo nije pokazala kao nešto naj...Tako da vjerujem da svatko tko ima kožnu garnituru ima svoj sistem održavanja i vjeruje da je to naj...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nemam pojma , ne sviđa se ni meni , nisam nikad pokušala jer imam osjećaj da bi sve bazdilo po pivu , al eto , čula sam i prenosim , probala nisam pa ne znam

RING avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Bambi prvotno napisa Vidi poruku
    Zovu se: VILEDA MIRACLEAN-scmutz-Entferner iz DM-a
    može li mi netko poslati sliku tog proizvoda, u već godinama pokušavam naći baš te spužve po našim trgovinama ( u zd), ali bezuspješno. Čak sam gledala i na ebayu ali su tamo pod tim nazivom ravne spužvice slične onima za skupljanje vode :/
    Našla sam neku varijantu u mullera, ne za kožu već su univerzalne, isto dobro čiste, ali se i brzo raspadaju.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kikiii prvotno napisa Vidi poruku
    fleke od kemijske nisam uspjela odstraniti , probat ću još te spužvice iz Dm - a , mada čisto sumnjam
    Ja kemijsku s kožne garniture uspješno odstranjujem acetonom. Doduše, što dulje stoji teže se skida, ali svaki put uspije.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Što se čišćenja i održavanja općenito tiče, prezadovoljna sam. Bež garnitura, ne perem je često temeljito, samo je tu i tamo prebrišem vlažnim maramicama ako se negdje uprlja. Malo potamni od dima (ložimo), sjedenja, itd., ali to je prljavština koja ode pranjem i koju zapravo samo ja vidim Sve u svemu, opet bih je uzela.
    Posljednje uređivanje od rehab : 03.08.2011. at 12:55

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

viledine spužvice nisam već dugo vidjela (a bile su mi najbolje), al zato sam neki dan kupila u DM-u pakiranje 6 km čini mi se u kutiji , cijena do 20 kn (nisam zapamtila 100 % ), žuta kutija s crvenim piše eraser nešto ...nije mi sad pri ruci kutija da ti prepišem, a sliku na netu nisam našla.Ali te iz DM-a su kao i ove iz mullera raspadaju se kad puno stružeš...
    Posljednje uređivanje od pužić : 04.08.2011. at 07:39

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure koje imate garniture od eko kože je li istina da im je vijek trajanja 5 godina. MI smo u fazi mijenjanja stare garniture od štofa pa me zanima kako ste zadovoljne sa svojima u odnosu na štof jer mi ih se ne isplati svakih nekoliko godina mijenjati (čitaj: nemam novaca).

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja čula da je i manje, da se počne "gulit" već i nakon 2 godine. Mi prije godinu dana kupili bijelu i za sada smo zadovoljni. Održavam je baby maramicama i Erdal spray-om. Jednom mi je jastuk koji sam dobila s kutnom pustio boju ali sam nakon ribanja uspjela sve očistit. Kupila sam si i tanke ljubičaste deke pa prekrijem samo onaj dio gdje se sjedi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •