Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Lutka koju se doji-ima ih,ima

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno Lutka koju se doji-ima ih,ima

Tražeći lutku za rođendan, našla sam i ovu.
    http://www.klinfo.hr/detaljnije/hr/b...iti/11/3563/1/

Ipak ima i lutkica kojima ne treba boca.
    Što kažete o tome? Da li je dobro naše curice učiti od malena da se bebe doje ili ih ipak pustiti da odrastu i tek kad postanu mame prihvate dojenje?

Još nisam odlučila što je za moje poimanje bolje. No, inače smatram da ne treba djeci prerano pokazivati što je život, ionako će se suočiti sa svime i prerano. A o ovome, čekam što ćete vi reći.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je inicijativa ok, ali ne krajnje nužna. Vidim da curice čije mame doje bebu, redovno "doje" lutke.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa da! moja mala isto kad se igra s lutkama daje im i bočicu ali im isto tako daje i papati sisu
    a i već zna da će nova beba kad se rodi papati sisu

mislim ok ali kao i sve dječje igračke više manje je sve to papi lova i bespotrebno, po meni

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je inicijativa ok, ali ne krajnje nužna. Vidim da curice čije mame doje bebu, redovno "doje" lutke.
    čak je i moj klinac dojil bebu ( Magdalenu I Filipa ), curka isto malo u početnoj fazi prinove

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Što kažete o tome?

.
    meni je ok, al moja M bi rekla - bljaaaak.

pričali smo o tome kako se bebe hrane, kako cicaju, i sve je ok dok je ona beba, dok joj nisam rekla da će tako i njena beba papati. onda napravi bljak facu.

al dobro, ona je u fazi kad ju užasava pomisao da bi jednog dana mogla postati mama i uopće se ne voli igrati s lutkama, ni s bocom, ni s cicom.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moja ima lutku s flašicom, ali u flašici je uvijek samo voda

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa da, tak i moje curke isto. Svako malo vidim da nosaju bebu na svoju ciku, a ja cvatem ko poriluk na mjesečini...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a moja svoje lutke ne doji nego im daje bočicu

ja svoju bebu dojim i doma nemam nijednu jedinu bočicu

kad sam je pitala zašto ne doji svoje lutke lijepo mi je objasnila da to nisu žive bebe nego lutke, i da lutke jedu bočice (jer je to sve za fintu a ne za pravo )

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

puntice, dok ja smišljam što da mislim o lutki koja se doji, tvoja je kćerka rekla pravu stvar. To je sve za fintu, ne za pravo. Sad i ja mislim kao i ona.

Zahvali svojoj pametnoj četvorogodišnjakinji.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je nekako prvo palo na pamet, da lutku prodaju "dodaci" koji uz nju dolaze i što da onda najednom umjesto flašice i dude, krenu izdajalice, jastučići za mlijeko, krema za bradavice, šeširići,... i opet bi bila poslana kriva poruka.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moji su radili sve kontra sa lutkama u odnosu na sto se radi u nasoj kuci / obitelji, ali malcu je od 2. rockasa bilo bzvz davati svojoj bebi bocicu, on ju doji. Seka je skuzila, sad ni ona vise ne daje bocice ni papicu, nego radi kao i braco. Cak su si autosjedalicu za bebu napravili od nekog kosa za voce :maminosrcesetopi:

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mene je moja tjednima "gnjavila" da joj stavljam blaznice u potkosulju (kao zamjenu za moje jastucice), otimala mi izdajalicu ako bi morala izdojiti itd.
    Naravno, sve bebe je dojila, ali im je i davala bocicu - isto tvrdi da je unutra voda (iako i dalje tvrdi kako braco ne smije piti vodu)
    Nedavno je i u vrticu imala prilicno glasnu deklamaciju o tome da ja dojim bracu jer imam velike cike, a da ona ne moze jer su njene male, da ona moze dojiti samo svoje male bebe-igracke...

Uglavnom mislim da se dojenja moze bez problema igrati i bez skupih rekvizita, kao i svega ostalog. Ali ako netko hoce kupiti neku od "realisticnih" beba drago mi je da ima i varijanta s dojenjem, ne samo s bocicom.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je nekako prvo palo na pamet, da lutku prodaju "dodaci" koji uz nju dolaze i što da onda najednom umjesto flašice i dude, krenu izdajalice, jastučići za mlijeko, krema za bradavice, šeširići,... i opet bi bila poslana kriva poruka.
    A koja je kriva poruka? Zanima me jer meni je iskreno trebalo prakticno sve gore navedeno.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vidjela sam već ovu lutku na netu, i reakcije zgroženih roditelja. U smislu ima već dosta maloljetničkih trudnoća, pa ne treba još i s ovim poticati

Moja curka ne voli lutke baš puno, ali nema dvojbi da će i ona dojit svoju bebu kad odraste i postane mama.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

"Krivu poruku" bi netko mogao prutumačiti u opremi koja u principu uz dojenje nije večini potrebna.
    Ono što želim reči je da bilo koja oprema uz bebu može nekome smetati i izgledati krivo, a oprema prodaje bebu.

Smatram da ne treba raditi dramu oko flašice i dude uz lutku, ili oko izdajalice i jastučića uz lutku.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo da napomenem: meni je trebala i izdajalica i jastučići i sterilizator i flašica i duda, tako da je meni svejedno.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Samo da napomenem: meni je trebala i izdajalica i jastučići i sterilizator i flašica i duda, tako da je meni svejedno.

meni su trebali samo jastučići...i još mi trebaju jer inače zašpricam cijeli svijet

ali, dobila sam i bočice i dude i sterilizator i izdajalicu - bez da sam tražila, prijateljice/rodbina su mi jednostavno donjeli, jer je svima 'jasno' da je to osnovna oprema za dojenje (toliko o marketingu)

a nije - osnovna oprema za dojenje su sise

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •