-
mliječne žlijezde
Molim da mi neko odgovori ako nešto zna o ovome ili je imao sličan problem...rodila sam prije mjesec dana...2mj prije poroda u lijevoj dojci mi se pojavilo malo kolostruma i pazuh na toj strani je bio ko jastučić...ginekologica na porodu mi je rekla da su to mliječne žlijezde i da stavljam mlake obloge na to...ali ono što mene brine još više je to da mi se otprilike tako kako se i taj kolostrum pojavio, pojavilo i pod pazuhom kao nekakve otvorene pore...jedna manja, jedna veća...najprije sam mislila da sam se ranila s britvicom jer mi je tako izgledalo, kao ranice...ali kako je prolazilo vrijeme negdje malo prije poroda skužila sam i da to ne prolazi te da to nisu nikakve ranice...
3. dan po porodu navrlo mi je puno mlijeka u cice te su mi jako natekle mliječne žlijezde ispod oba pazuha...morala sam stavljati obloge i izdajati se par dana...sada je to ok...ali te "ranice" su i dalje tu...čak se pjavila jedna diskretna i pod drugim pazuhom i još jedna takva pod lijevim...primjetila sam da mi iz one 2 početne izlazi nešto bijelo (pretpostavljam mlijeko) pa me zanima je li ima ko slično iskustvo i zna li možda neko o čemu bi se moglo raditi...kod ginekologa ću tek za par dana tako da bi se volila prije malo primiriti jer me malo panika ulovila 
Hvala!
-
ja imam nešto slično na aureoli oko bradavice.kao male sitne kvržice iz koje ide mlijeko kad se pritisne.to sam imala sa obje kćeri.prođe s prestankom dojenja.sigurno će ti dr objasniti.bez panike.
-
Vjerojatno je to ono što sam i ja prvi puta u životu primjetila kod jedne prijateljice ovo ljeto, a ona je zvala ''treća sisa''. Meni se učinilo kao neki prištić, malo ispupčeno tkivo s rupicom na vrhu, negdje između dojke i pazuha (nije baš u pazuhu). Kad je rekla što je to, shvatila sam da stvarno izgleda kao neka mini bradavica i da to ima s obje strane. To je očito mliječna žlijezda malo dalje od uobičajenog položaja, u dojci, i reagira na hormonalne promjene kao i ona u dojci. Zato si imala ''jastučić'' kad je pristizao kolostrum (tada su se i dojke povećavale), a mlijeko izlazi kad izlazi i iz dojki. Tako se bar meni čini po tvom opisu. Liječnik će ti reći točnije, ali mislim da se ne trebaš zabrinjavati.
I ja isto imam male kvržice oko bradavice, koje spominje Mali laf.
-
Imala je moja kuma to što opisuješ - ne sjećam se više detalja no znam da nije bilo ništa zabrinjavajuće.
A ovo što opisuje mali laf i sss su montgomerijeve žlijezde koje se nalaze oko bradavice - izlučuju masni premaz koji štiti bradavicu, nemojte ih istiskivati kao što sam ja neuka prije nekoliko godina pokušala!
-
ooo hvala vam puno...privremeno sam primirena...do doktora...sad mi je brzo prvi pregled nakon poroda...
valjda će biti tako kako ste rekle-nezabrinjavajuće...čula sam to za treću cicu...a ja ih biće imam onda 5,6...
a to iz aureole bradavice i meni izlazi mlijeko...iz svih onih prištića...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma