Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Kvržica na vratu

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno Kvržica na vratu

Dobar dan!

Kao povremeni hipohondar, u provalama "straha" često googlam različite simptome te nerijetko završim na ovome forumu. Forum mi se dopao prije svega zbog jako puno ozbiljnih članova koji iz svojeg, očito bogatog iskustva često daju zaista konkretne savjete i mišljenja. Što je u potpunoj suprotnosti od ostalih foruma gdje se iole ozbiljniji upit uglavnom pretvori u poligon kompleksaša. Stoga, iako sam muškarac, odlučih se pridružiti ovome forumu. U stvari, po prvi puta sam posto član nekog foruma.

Sada, konkretan problem za kojeg bih molio mišljenja.

Prije tri, do četiri mjeseca s desne strane vrata mi se pojavila, tj. primijetio sam kvržicu veličine graška. Blago je pokretna, ali je fiksirana, ne boli na dodir, ne svrbi, ništa... U međuvremenu sam dva puta radio kompletnu krvnu sliku (zbog nekih drugih razloga) i sve je bilo uredno. Svratio sam i kod svoje doktorice koja je popipala kvržicu i rekla da to nije ništa opasno, nego da je to limfni čvorić zbog upale grla. Ne sumnjam u njeno znanje, ali mi se čini da je ipak prenaglo zaključila da je uzrok upala grla, iako sam naglasio da tu kvržicu već mogu napipati četiri mjeseca, a sigurno nisam imao palu grla četiri mjeseca u komadu.

Ipak, pretpostavljam kada bi bilo nešto maligno da bi se svakako vidjele veće promjene u krvnoj slici? Zar ne? Stoga, da li pričekati još ili inzistirati na pregledu kod specijaliste ili prihvatiti njeno mišljenje i urednu krvnu sliku kao neoboriv dokaz da sam zdrav?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uredna krvna slika nije garancija da je to sve ok
    u većini slučajeva stvarno se radi o nekom bezopasnom, reaktivnom limfnom čvoru

ali ako ne prolazi, pogotovo ako raste, ja bi otišla otorinolaringologa i na ultrazvuk vrata

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •