Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Kamarisovi ulošci, pranje na 40 stupneva - je li moguće??

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Kamarisovi ulošci, pranje na 40 stupneva - je li moguće??

Dakle, kupila danas u Kamarisu par komada platnenih uložaka, došla doma i htjela ih staviti prati kad mi je pogled zapeo na deklaraciju:
    pranje na 40 stupnjeva!
    Mislim, ne treba mi da se mogu prati na 90, ali bijeli veš uobičajeno perem na 60 stupnjeva pa sam očekivala da ću tako i uloške prati.
    Cure koje imate iskustva - pls. help!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Koliko si ih platila?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemam iskustva s platnenim ulošcima, ali zar se ne bi trebali prati u hladnoj vodi? :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

brunda, spavaj!

ekice, možda oni tom etiketom žele reći kako je dovoljno pranje na 40°C te da će se i tako oprati.
    uostalom, znaš njihov broj telefona, nazovi i pitaj.

(a valjda ih nisu radili od svile ili vunenog štofa)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A ja bih ih oprala na 60 bez gledanja etikete 8)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Nemam iskustva s platnenim ulošcima, ali zar se ne bi trebali prati u hladnoj vodi? :?
    pa dobro je brunda rekla. da prostis, krv se bolje ispire u hladnoj vodi, zato valjda pise 40, u kombinaciji s detergentom to je vjerovatno ok.
    60 je pretpostavljam previsoka temperatura, pa ostanu flekovi.
    jos da pitam kakvi su uzorci i cija prozvodnja ulozaka iz kamarisa, te koja im je cijena? hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hladna voda je za ispiranje nakon uporabe dok se ne nakupi za pranje. Sumnjam da itko pere jedan po jedan uložak.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja ima par komada, doduše koristim ih kao dnevne, i perem na 60- nisam ni gledala što piše!!! Drže se skroz ok, osim što su se malo skupili u prvom pranju, što je normalno. 40kn komad, 36 za cash, s tim da su u jednom ulošku još dva umetka, jedan nepromočiv, jedan ne. Jednokratne dnevne ne bih više ni pogledala...

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

uf, što ste brze! Hvala na savjetima za pranje. Čim dođem doma u mašinu s njima skupa s ostatkom veša, na 60 stupnjeva i da su čim prije u upotrebi!
    Ema S. je napisala cijenu, to stoji - 4okn kom (s dva umetka, jedna manji, drugi nešto veći i s onim nepropusnim slojem - d ali je to flis??),
    100% pamuk, hrvatska proizvodnja, uzorak: narančasti cvijetići na bijeloj podlozi (mislim da je nekad klmama stavila link sa slikom?).
    Što se skupljanja, očekujem da će se na prvom pranju malo skupiti, etiketa kaže 4% po dužini i širini.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    Citiraj Brunda prvotno napisa
    pa dobro je brunda rekla. da prostis, krv se bolje ispire u hladnoj vodi,
    svako strojno pranje započinje ispiranjem u hladnoj vodi.
    treba vremena da se zagrije.
    a to je sasvim dovoljno da ne ostanu fleke.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kaj mislite dal bi se ti ulosci mogli koristiti i odmah nakon poroda, umjesto onih vir80?????? :/ :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i te kako!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Poslije poroda ionako ne smiješ nositi one "plastične" (vir 80 su isto plastični) nego one VEO što je vata u mrežici, da ti rana diše. Platneni su sigurno super, iako bi možda trebalo birati one bez fliesa, da se ne pregrijava.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A bez fliesa ili one nepromočive impregnirane tkanine (btw, možda je to u kamarisovima, ona se ne smije prati na više od 40) ga možeš kuhati, peglati, mučiti na sve načine...što ti možda paše za neku sigurnost oko čistoće.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj picik prvotno napisa
    kaj mislite dal bi se ti ulosci mogli koristiti i odmah nakon poroda, umjesto onih vir80?????? :/ :?
    Ih... ja ih zato i pokupovala... Sve uzorci za vizite: bube, kravice, snjegovići sa lopatama

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Janoccka, šoping si obavila u Kamarusu????

Ja odo oma sutra!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne, ovi moji šareni su NewMoon....
    Pozdravljam to što je Kamaris počeo raditi platnene uloške, ali meni se ne sviđa taj koncept sa džepićima! A i patim na lude uzorke...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    brunda, spavaj!
    Uh, da bar mogu...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Pozdravljam to što je Kamaris počeo raditi platnene uloške, ali meni se ne sviđa taj koncept sa džepićima! A i patim na lude uzorke...
    meni su djepici genijalni.
    mozes ih koristiti u 3 - 4 debljine, prema potrebi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Em moraš tražiti torbicu, em biraš uzorak, em moraš razmišljati koliko slojevita danas trebaš biti, pa imaš čistu torbicu a nemaš uložak, pa obrnuto..... Brrrr.... promijenim po potrebi i gotovo!
    Btw. meni se ni NewMoon baš previše ne sviđaju, zgužvaju se na sredini, preveliki su ili premali... ali su materijali mrak
    Najbolji ulošci su mi jedni domaće proizvodnje, tako da znam gdje ću naručiti kada dođem u tu fazu.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kamaris nema različitih uzoraka - samo taj jedan koji sam opisala! :/

Ja svoje tek trebam probati, ali mi se ovo s džepićima nekak čini jako praktično. Već vidim najvjerovatniji razvoj situacije; probam slijedeći mjesec, svide mi se i onda nagovaram majku da se baci na šivanje - dok me ona gleda u stilu "poludjela je skroz"!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj picik prvotno napisa
    jedino ne znam koliko bi to bilo prakticno dok si u rodilistu, onih prvih par dana

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A zašto ne?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Poslije poroda ionako ne smiješ nositi one "plastične" (vir 80 su isto plastični) nego one VEO što je vata u mrežici, da ti rana diše. Platneni su sigurno super, iako bi možda trebalo birati one bez fliesa, da se ne pregrijava.
    pitanje: gdje ima za kupiti VEO? pliz, treba mu uskoro

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ima u DMu, a prije 2 godine ih je bilo i u Konzumu, poslije nisam zagledala.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa
    uf, što ste brze! Hvala na savjetima za pranje. Čim dođem doma u mašinu s njima skupa s ostatkom veša, na 60 stupnjeva i da su čim prije u upotrebi!
    Ema S. je napisala cijenu, to stoji - 4okn kom (s dva umetka, jedna manji, drugi nešto veći i s onim nepropusnim slojem - d ali je to flis??),
    100% pamuk, hrvatska proizvodnja, uzorak: narančasti cvijetići na bijeloj podlozi (mislim da je nekad klmama stavila link sa slikom?).
    Što se skupljanja, očekujem da će se na prvom pranju malo skupiti, etiketa kaže 4% po dužini i širini.
    nisam ja nego poslid 8)

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A bez fliesa ili one nepromočive impregnirane tkanine (btw, možda je to u kamarisovima, ona se ne smije prati na više od 40) ga možeš kuhati, peglati, mučiti na sve načine...što ti možda paše za neku sigurnost oko čistoće.
    ja impregniranu tkaninu, iliti PUL, perem oduvijek na 60 stupnjeva bez problema

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fleece uopće ne grije, kako god vam to čudno zvučalo, nego baš suprotno, lagano hladi 8)

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    meni su djepici genijalni.
    mozes ih koristiti u 3 - 4 debljine, prema potrebi
    ti ćeš onda obožavati pocket pelene za drugu bebu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A zašto ne?
    pa ne znam kako druge zene nakon poroda, ali ja sam samo u prvi dan nakon poroda potrosila 3 paketa vir 80 ulozaka. s tim da sam ih morala stavljati po dva s obzirom da se gace ne smiju nositi, pa jedan obicno nije bio dovoljan. ako se uzme u obzir da prosjecno rodilja provede nekih 5 dana u rodilistu...kako bi prala tolike uloske? a da, teoretski bi mogla svako popodne na posjeti istresti MM-u 20 krvavih platnenih ulozaka da ih ode doma baciti u masinu i drugi dan mi ih dinese ciste sorry, malo sam zabrijala, ali stvarno si ne mogu zamisliti da bi mi to bilo prakticno...inace sam apsolutno odusevljena platnenima ali mozda ne u ovom slucaju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je uredno nosio gaće svih šest dana doma, prao, sušio i vraćao nazad. Dnevno sam trošila barem 3-4 para.

Tko zna, možda ovaj put bude i uloške

Neka i on malo osjeti kako je sjediti/ležati 6 dana u bolnici u lokvicama i prljavim plahtama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uostalom, ne mora ih niti gledati prljave. Staviš mu u vrećicu, on samo istovari u stroj bez diranja, s okrenutom glavom u stranu, zatvori i uključi perilicu.
    Kada se operu - tako mu je svejedno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako to misliš da se gaće ne smiju nositi :?
    I da.... MM će ih nositi doma prati. Zašto ne? Nakon prvog poroda je sve sam prao, sušio i peglao, iako je to mogla i moja mama. Ako budem baš jako krvarila onda ću kombinirati veo i platnene. S tim da ću platnene obavezno čuvati čiste i blistave za vizitu!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Veo sigurno imaju u dm-u, ja ih tamo kupujem. Rodila sam na carski, pa nisam imala epi, i mogla sam nositi plastične uloške, no bilo mi je stvarno previše stalno u tome, pa sam stavljala veliki plastični (noćni) tanki, i 2 veo uloška. Sad kombiniram po doma veo a vani tampon s platnenim. Dobila sam neku urtikariju i mislim da bi se osula i po toj zoni da stavim plastiku.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Upravo je u upotrebi moj prvi platneni uložak!
    Zadnji dan M, tek poneka kap, stavila onaj manji (manji kao manji od dva uloška iz Kamarisovih platnenih), super mi je feeling.
    Mislim da je ovo početak jednog mraaak dobrog iskustva... :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ako budem baš jako krvarila onda ću kombinirati veo i platnene. S tim da ću platnene obavezno čuvati čiste i blistave za vizitu!
    pa o tome ja i govorim, o jakom krvarenju i eventualnoj neprakticnosti platnenih u tom slucaju.
    mislim da ipak nije isto oprati 4-5 gacica kao i 20-30 platnenih ulozaka. uostalom koliko bi ulozaka trebalo imati u tom slucaju? 50? inace moj mm isto zna sam oprati ves, kao pretpostavljam i vecina ljudi, ne radi se o tome.
    inace cure gdje ste vi rodile? u merkuru nam je sestra rekla da niti slucajno ne smijemo nositi gace (pa cak niti one mrezaste) nego hodas tako s uloskom tek toliko da ne kapljes, a u krevetu noge rasirene i luftati da se rana susi. to je za merkur.
    za petrovu mi je pak frendica rekla da su njima tamo reli "da gace ostave pred rodilistem", tamo je to navodno totalni no-no.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pls ovdje nastavite o pranju ulozaka.

A topic o gacama i bez njih je ovdje ovdje

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

thx za VEO

Pravila pisanja postova