Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je drago da se konacno naglasava kako kucni porod nije za svakoga i naglasava se zasto. za mene je to veliki pomak.
    i ne, prije nije bilo tako. barem se nije sticao dojam.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    meni je drago da se konacno naglasava kako kucni porod nije za svakoga i naglasava se zasto. za mene je to veliki pomak.
    i ne, prije nije bilo tako. barem se nije sticao dojam.
    je. a još veći pomak bi bio kad bi bio tekst na portalu
    dosadna sam više s tim portalom, ali forumske rasprave mi nemaju nikako istu težinu (iako tu imaš direktno iskustvo) kao tekstovi na portalu.

I promijenio mi je život, izliječio neke duboke rane i uvalio me u burne promjene u životu.
    a nikako se ne mogu otrest dojma da onaj tko nikako ne može povezati porod zdravog djeteta, di god se desio i kakav god, s promjenom života, liječenjem dubokih rana i s burnim ili manje burnim promjenama u životu, isto bolje nek se mane pkk
    i stvarno me zanima (čisto na onoj znatiželjnoj bazi ) kako porod može izazvati burne promjene u životu, niti jedan scenarij mi ne pada na pamet
    osim djeteta, of course, al ne misli se na dijete.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cvijeta73 ovo govorim kao osoba koja se ne bi dbažila za porod kod kuće. Razumijem da takav porod može donijeti promjene i izlječiti traume, definirati potpuno novu osobu. Porod kod kuće je ekstreman pothvat, nek me nitko krivo ne shvati, a ekstremne situacije mijenjaju ljude i čak se koriste u terapijske svrhe, npr. Bungee jumpung i sl.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Cvijeta73 ovo govorim kao osoba koja se ne bi dbažila za porod kod kuće. Razumijem da takav porod može donijeti promjene i izlječiti traume, definirati potpuno novu osobu. Porod kod kuće je ekstreman pothvat, nek me nitko krivo ne shvati, a ekstremne situacije mijenjaju ljude i čak se koriste u terapijske svrhe, npr. Bungee jumpung i sl.
    kako si rekla ti se nikad ne bi odvažila...pa je samim time za tebe pkk ekstreman pothvat.
    ja nisam osoba koja je sklona ekstremizmu....kamoli takvom kao što je bungee...tako da ovo što govoriš mi je totalno neshvatljivo.
    kad bi na taj način promatrala pkk, zaista bi mislila da samnom definitivno nešto nije u redu....jer mi nikad ne bi palo napamet da se na taj način kockam svojim životom i životom svog djeteta.

kad se govori o osnaživanju...govori se o jako subjektivnoj stvari čitave priče...
    onaj koji je probao bolnički porod, a pritom priželjkivao prirodni i kasnije se odlučio na pkk, to razumije.

u želju za ekstemnim sportovima ne ulazim...ali usporediti želju za pkk i bungee skokom mi je definitivno nepovezivo.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče adrenalina, one je loš za bilo koji porod i zato je usporedba s bungee skakanjem malo čudna, ali kužim poantu o promjeni.

Količina adrenalina na kućnim porodima je jako niska i to je tajna njihovog uspjeha.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    meni je drago da se konacno naglasava kako kucni porod nije za svakoga i naglasava se zasto
    U našim uvjetima ne da nije za svakoga nego je za rijetko koga.

U cijeloj Hrvatskoj se godišnje rodi blizu 45.000 djece. Koliko ih je rođeno kod kuće u toj godini, planirano?

Brojimo na prste.

Bio je i pokoji brzi ulet, pola doma, pola u autu i slično.

To je jako, jako malo i ne bih rekla da se radi o bilo kakvom trendu jer se takav dojam stječe samo u Rodinom krugu, što je i normalno, udruga

se zalaže za zakonsko reguliranje asistiranog kućnog poroda, "povratak" primaljstva i onda, bilo tko ko je u doticaju s tim informacijama stječe dojam da je to neka masovna pojava, a nije.

Više se priča, više se piše, više žena se odluči roditi doma, ali to je još uvijek jako mali broj.

Ovdje se pretaču jedne te iste priče od prije više godina, gdje su te nove?

Sigurna sam, da se ta mogućnost zakonski uredi, puno više žena bi se za to odlučilo, ali opet ne previše. Jak je pritisak okoline, obitelji, strah, tradicija (ne ona stara, nego nova, bolnička).

U mojoj okolini ideje o porodu doma su još uvijek u domeni "najela se ludih gljiva" .

A za koga je to uopće sada, u ovim okolnostima?

Zdravstveno i fiziološki mislim da bi porod doma bio dobrobit za mnoge zdrave trudnice, ali ići čvrsto protiv vjetrenjača najbolje mogu ili one ektra stabilne osobe
    ili one lagano (do poprilično) "puknute".
    Obje skupine prolaze, vjerujem, odlično.

Odvaže se i one neiskusne i neinformirane "lepršavice", koje sve ponese, to mi se čini znatno lošija varijanta.

Da sve ide kroz sustav, mislim da bi rijetko gdje bilo problema, znalo bi se tko može, tko ne može, tko živi dovoljno blizu za transport, a tko je kockar, žene bi osjećale dodatnu sigurnost što su doma, a ipak će imati dobrodošlicu ako se predomisle.

Ovako, trebaš imati petlje za biti gerilac.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Interes za kućne porod u recimo Velikoj Britaniji je oko 2 % i raste zadnjih godina.
    Ako bi kod nas zainteresiranost bila pola od toga to je oko 450 žena godišnje.

Čim uđemo u Evropsku uniju primalje iz bližih zemalja će zatražiti radne dozvole kao što su ih zatražile (i dobile) za Sloveniju.
    To je veliki gubitak za naše primalje kojima to neće biti omogućeno.

Tek tada će možda doći do "ekspanzije" kućnih poroda kod nas.

yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa Vidi poruku
    Interes za kućne porod u recimo Velikoj Britaniji je oko 2 % i raste zadnjih godina.
    Ako bi kod nas zainteresiranost bila pola od toga to je oko 450 žena godišnje.

Čim uđemo u Evropsku uniju primalje iz bližih zemalja će zatražiti radne dozvole kao što su ih zatražile (i dobile) za Sloveniju.
    To je veliki gubitak za naše primalje kojima to neće biti omogućeno.

Tek tada će možda doći do "ekspanzije" kućnih poroda kod nas.
    Naročito ako se ne otvori nijedan porodni centar, kuća za rađanje... i opet ostajemo na opciji ili bolnica ili doma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •