Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj yellowkitty prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jednu bebu izgubila s 6mj trudnoće, a onda u sljedećoj pravi čvor pupkovine! Sve je bilo čudno, neki ctg ni dobar ni loš, na kraju porod s 41 tjedan, zelena voda, kucaji padaju, izbjegla carski zbog zvjerskog dripa i puno lijekova "za otvaranje" pa je išlo brzo - i beba od samo 2200g! Radili su prethodno i protoke i uzv, procijenili na oko 3kg, protoci uredni... dr koji mi je bio na porodu (a 10 dana sam bila u bolnici) svaki put kad bi me vidio na hodniku tapša me po ramenu nježno i govori "Dragi Bog je čuval". Bio im je teški bad kaj nisu skužili fetalnu patnju i bilo mi je drago da su empatični.
    yellowkitty, žao mi je što nitko nije reagirao na ovaj tvoj post, ja ga ne mogu preskočiti. Kad si već napisala ovo, dopusti mi da ti objasnim što sam ja pročitala, dakle ovo:
    - izgubila si prvo dijete nakon 6 mj. Žao mi je zbog ovoga, suosijećam
    - sa drugim djetetom si boravila pred kraj trudnoće u bolnici, imala si komplikacija pri porodu no porod je završio sretno, liječnici su shvatili da beba pati jer su joj padali otkucaji srca, dali su ti drip i rodila si bebu, jesam dobro shvatila?
    - odlučila si se na porod kod kuće? Mene zanima zašto?

Zašto si se odlučila na porod kod kuće?

Jel ti jasno da je taj dr. kojeg si u nekom postu prije prozvala ludim jer ti je rekao da ležiš na boku kako bi moglil pratit bebine otkucaje srca, možda ipak bio u pravu i spasio tvom djetetu život? Kako bi inače skužili da beba pati i da ima slabe otkucaje srca bez ctg-a?

Budući da tvrdiš:

da sam se za svoj kućni porod pripremila najbolje što sam mogla,
    možeš li mi reći odgovor na ovo tvoje pitanje:

Mene bi zanimale te strašne komplikacije na kućnom porodu, naročito te gdje bi umrle majka ili beba? Koje su to, a da se ne mogu na vrijeme prepoznat i napravit transfer u bolnicu?
    Navedi ti meni te neke strašne komplikacije i kako bi se ponašala da ti se dogode? Što bi uradila?
    Ako si se pripemila najbolje što si mogla, moraš biti spremna i na loše scenarije. Na koje loše scenarije si se ti pripremila.
    Neke od loših scenarija si već nažalost prošla, imaš osobnu anamnezu sa djetetom koje je umrlo i djetetom koje je rođeno sa koplikacijama pri porodu, ako si se odlučila roditi doma moraš se pripremit na to da se može ponoviti sličan scenarij. Kako bi reagirala? Tko će biti uz tebe? Kakvu ćeš si logistiku osigurati? Koji ti je plan B? Jesi svjesna kojem se riziku prepuštaš.

Ako ne želiš odgovorit na ova pitanja, ne moraš, oprosti mi što te uopće pitam, ako o tome ne želiš razgovarati ali kad si već iznijela ove stvari htjela sam pitat jer me zaista zanima.

Još me zanima nešto. Ovo je sad upućeno svima, negdje prije smo utvrdili da nije pkk za svaku ženu.

Moje pitanje je, kakva je to žena za koju je porod kod kuće ok opcija? U RH uvjetima, nemojte mi o idealnim uvjetima.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku

Još me zanima nešto. Ovo je sad upućeno svima, negdje prije smo utvrdili da nije pkk za svaku ženu.

Moje pitanje je, kakva je to žena za koju je porod kod kuće ok opcija? U RH uvjetima, nemojte mi o idealnim uvjetima.
    One koje ja osobno poznajem prilično su slične ostalim ženama u populaciji.

yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

yellowkitty, žao mi je što nitko nije reagirao na ovaj tvoj post, ja ga ne mogu preskočiti. Kad si već napisala ovo, dopusti mi da ti objasnim što sam ja pročitala, dakle ovo:
    - izgubila si prvo dijete nakon 6 mj. Žao mi je zbog ovoga, suosijećam
    - sa drugim djetetom si boravila pred kraj trudnoće u bolnici, imala si komplikacija pri porodu no porod je završio sretno, liječnici su shvatili da beba pati jer su joj padali otkucaji srca, dali su ti drip i rodila si bebu, jesam dobro shvatila?
    - odlučila si se na porod kod kuće? Mene zanima zašto?

Zašto si se odlučila na porod kod kuće?

Jel ti jasno da je taj dr. kojeg si u nekom postu prije prozvala ludim jer ti je rekao da ležiš na boku kako bi moglil pratit bebine otkucaje srca, možda ipak bio u pravu i spasio tvom djetetu život? Kako bi inače skužili da beba pati i da ima slabe otkucaje srca bez ctg-a?

Budući da tvrdiš:

možeš li mi reći odgovor na ovo tvoje pitanje:

Navedi ti meni te neke strašne komplikacije i kako bi se ponašala da ti se dogode? Što bi uradila?
    Ako si se pripemila najbolje što si mogla, moraš biti spremna i na loše scenarije. Na koje loše scenarije si se ti pripremila.
    Neke od loših scenarija si već nažalost prošla, imaš osobnu anamnezu sa djetetom koje je umrlo i djetetom koje je rođeno sa koplikacijama pri porodu, ako si se odlučila roditi doma moraš se pripremit na to da se može ponoviti sličan scenarij. Kako bi reagirala? Tko će biti uz tebe? Kakvu ćeš si logistiku osigurati? Koji ti je plan B? Jesi svjesna kojem se riziku prepuštaš.

Ako ne želiš odgovorit na ova pitanja, ne moraš, oprosti mi što te uopće pitam, ako o tome ne želiš razgovarati ali kad si već iznijela ove stvari htjela sam pitat jer me zaista zanima.

Joj, sve si krivo skužila. I što si ženo navrla na mene...
    Nisam izgubila prvo dijete. Imala sam više trudnoća. Onaj porod na kojem mi nisu dali da se ustanem bio je fiziološki i normalan. Ovaj porod gdje nisu skužili teški zastoj rasta i čvor pupkovine nisam čekala u bolnici, nego sam 10 dana nakon poroda bila tamo. Dali su drip zbog zelene vode i da brže rodim. I na kraju zahvaljivali Bogu, oni, koji su sami prvi do Boga.
    Poslije mi je bilo svega dosta. Normalni porod uprskan, a kad sam imala patologiju ili nisu mogli pomoći (spontani) ili nisu ni otkrili da je pomoć potrebna (zastoj rasta i čvor).
    Imala sam svoje traume i jedva ih zakopala, zato sam se priredila za pkk, da mi ne izlete svi mogući kosturi iz ormara. Na moju sreću imala sam dr sklonog pkk-u i dao mi je zeleno svjetlo.
    Nadam se da si zadovoljna.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj yellowkitty prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da si zadovoljna.
    Hvala na odgovoru.
    Nisam navrla na te, nije ništa osobno, nego pišeš u skladu sa temom, pa valjda mogu pitati.
    Samo si me sad zbunila pa ne kužim jel se tek spremaš na porod kod kuće ili si već rodila kod kuće?

yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hvala na odgovoru.
    Nisam navrla na te, nije ništa osobno, nego pišeš u skladu sa temom, pa valjda mogu pitati.
    Samo si me sad zbunila pa ne kužim jel se tek spremaš na porod kod kuće ili si već rodila kod kuće?
    već sam rodila doma

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kakva je to žena za koju je porod kod kuće ok opcija? U RH uvjetima, nemojte mi o idealnim uvjetima.
    Ja znam svoj razlog, ne znam za druge i ne mogu pričati za druge. Ali mogu u svoje ime (i ime žena koje rađaju jako jako brzo). Što je sigurnije za bebu i mamu - da se beba rodi u autu, helikopteru, trajektu ili da se rodi doma uz stručnu pomoč? Ja sam imala do rodilišta 10-ak minuta i NISAM stigla. A nisam planirala rodit doma jer nemam loših iskustava iz rodilišta (doduše nisam nikada rodila u Hrvatskoj i po pričama si to ne bi ni željela). Ali eto, da sam mogla ostala bi lijepo doma, kada bi porod počeo zvala bi babicu i lijepo rodila doma. I ja sam sigurna da bi bilo to za moju bebu i mene sigurnije nego moje rađanje u autu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •