Evo, ja sam rodila kod kuće i to mi je bilo prekrasno iskustvo, beba se rodila u bazenčiću, sve je bilo prirodno i savršeno. Čak je bila 2X pupkovina oko vrata ali to uopće nije smetalo. Nisam imala nijedan vaginalni pregled u porodu i nisu me ometali.
Kod nas naravno zahtijeva više planiranja i truda, jako je teško naći babicu, a naročito se snać za kasnije, pedijatra za pogledat bebu i to sve... treba imat malo više živaca i volje. No, bilo mi je vrijedno truda Imam iskustvo rađanja u bolnici tako da ne znam koji je najjači motiv prvorotkama, jer mislim da je višerotkama najjači motiv da ne žele više onakav porod kakav su već iskusile (bolnički, više ili manje ometan/grub/nasilan/s posljedicama za mamu ili bebu - nešto već od toga).
Stanujem jako blizu bolnice pa me nije ništa mučilo, znala sam da možemo bit tamo za par minuta. I isto tako sam znala da mi to neće trebati, nisam neki duhovni frik ali zbilja sam osjećala i znala da je sve u redu i beba će samo ispasti kad dođe vrijeme za to
Ne mogu ništa napisati o babici, jako teško je naći koju i dogovoriti se, a zauzvrat... toliko sam joj zahvalna i toliko je volim da ne bih ni na mukama ništa rekla o njoj

PS od onih pitanja beti3 za kućni porod babica me nije pitala nijedno