Stranica 31 od 31 PrviPrvi ... 21293031
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Sto se propagiranja PPK tice, steta sto je prilicno nemoguce tocno prepricati kako je izgledalo izlaganje primalje o kucnom porodu i sve ostale price prisutnih zena (doula, birth edukatora, majki, slucajnih posjetiteljica, itd). Dobar dio zena je radjao i u bolnici, neke su bile razocarane, neke su pune trauma, ali nista sto su govorile nije bilo ni upola agresivno na nacin na koji je to predstavljeno ovdje na forumu. Ne kazem da su ovdje svi agresivni, naprotiv, ali onako u globalu, ove prekobarne zene su to predstavile na nacin puno prihvatljiviji i sirokim masama (sto im je i cilj, jer je ovdje sve u banani kao i kod nas, ako ne i vise). I jos je bitno naglasiti, barem meni, da mi inace ne odgovara americki stil razgovora u rukavicama, tako da nije bila rijec o tome tj. na takav nacin.
    U americi jest sve u banani, ali oni se susreću sa skroz drugim spektrom problema od nas ovdje. U Hrvatskoj uopće nije stvar u popularizaciji pkk (primarno), nego u njegovoj legalizaciji i o prestanku diskriminacije. A to se neće desiti ako budemo jako pristojne i umiljate.

Jednom kad hrvatske rodilje dobiju humanizirana rodilišta, afirmirano primaljstvo i legalnu opciju kućnog poroda, e onda možemo o tome kako im najpopularnije prezentirati sve te različite opcije. Po mom mišljenju.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma to je uvijek tako na forumima

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    ma to je uvijek tako na forumima
    i u vezi maltene svega o cemu se moze raspravljati.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U Americi je sve vise-manje isto kao i kod nas, osim ako je bitna razlika u tome da ovdje cesto imas svoju sobu, s vlastitom (ciscom) kupaonom. Sve ostalo je vise-manje identicno, osim ako ne pronadjes dobrog doktora, uostalom kao i kod nas. U nekim savezim drzavama, PKK je jednako nereguliran zakonom (da ne kazem nelegalan, jer ni u HR nije zabranjen) kao i kod nas, tako da i ovdje zene putuju, kao i nase. Jedino primalje ne vole putovati gdje je nelegalno jer su ovdje sankcije puno gore nego kod nas, tj. zakoni se daleko revnije provode. Druga velika razlika su cijene i nepristupacnost doktora/zdravstvenih usluga, ali to nema veze s ovom pricom, tim vise sto je situacija zapravo okrenuta u korist hrvatskih rodilja, a i pacijenata opcenito.

A nepristojnost nikoga nikamo nije dovela pa nece ni u ovoj prici (na srecu, nema puno nepristojnih, a i tih vjerojatno bas i nema van foruma).

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    U Americi je sve vise-manje isto kao i kod nas, osim ako je bitna razlika u tome da ovdje cesto imas svoju sobu, s vlastitom (ciscom) kupaonom. Sve ostalo je vise-manje identicno, osim ako ne pronadjes dobrog doktora, uostalom kao i kod nas. U nekim savezim drzavama, PKK je jednako nereguliran zakonom (da ne kazem nelegalan, jer ni u HR nije zabranjen) kao i kod nas, tako da i ovdje zene putuju, kao i nase. Jedino primalje ne vole putovati gdje je nelegalno jer su ovdje sankcije puno gore nego kod nas, tj. zakoni se daleko revnije provode. Druga velika razlika su cijene i nepristupacnost doktora/zdravstvenih usluga, ali to nema veze s ovom pricom, tim vise sto je situacija zapravo okrenuta u korist hrvatskih rodilja, a i pacijenata opcenito.

A nepristojnost nikoga nikamo nije dovela pa nece ni u ovoj prici (na srecu, nema puno nepristojnih, a i tih vjerojatno bas i nema van foruma).
    Moj se komentar nije odnosio na stanje u SAD-u generalno nego na situaciju koju si ti opisala - pretpostavila sam da, ako si bila na skupu gdje su primalje prezentirale različite opcije, da su onda sve te mogućnosti realne i dostupne. Kod nas ti se nema šta prezentirati jer imaš samo jednu opciju a ta je ići u bolnicu.

I nisam iz tvog prvog posta shvatila da ti smatraš da su cure koje pišu o pkk na Rodinom forumu nepristojne. Meni agresivno nije isto što i bezobrazno. Jasno mi je da smo trenutno u poziciji da se trebamo boriti za svoja prava i za to nam treba određena doza agresivnosti, ali nikad bez pristojnog diskursa. I tužiti državu jest agresivan potez, pa I.P. nikad nije bila neprostojna u medijima, ne?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sad tek vidim da sam ja prva izjednačila nepristojnost s agresivnošću - ispričavam se, to je bilo totalno pogrešno. Naravno da je nepristojnost kontraproduktivna, ali da treba pokazat zube, treba.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

E, sad sam baš pričala s jednom primaljom, onako usput, prikapča me žena na ctg, i ne znam kako smo se toga dotakle, da je rekla: Kad bi ona rađala još jednom, onda sigurno ne tu (gdje sam ja jelte sad), nego bi rodila kod kuće. studira žena primaljstvo, kaže teško je ovdje promijeniti način razmišljanja...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma jesu, sve je to dostupno meni, ali nije, recimo, mojoj prijateljici koja zivi malo juznije, oko sat vremena voznje odavde. Zivjela sam u Hr do relativno nedavno pa znam koje su opcije - uglavnom nikakve.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bucka, baš mi je drago. Nadam se da ćeš naći rješenje za sebe i da će treći put biti neizmjerno bolji nego prva dva.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja imam veliku želju roditi kod kuće, ali zbog financija ne mogu si priuštiti primalju, a niti imam podršku najbližih, tj. iskreno nisam o tome sa najbližima razgovarala ali znam već što bi mi odgovorili po tom pitanju.

I još je jedan mali "problem" što postoji mogućnost da rodim nekoliko tjedana ranije što opet nije za kućni porod, nažalost.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ne vjerujem da je kod svih žena ovako, ali ja se preko 70% stvari i sa prvog i sa drugog poroda (koji je bio prije manje od 1 god) uopće ne sjećam
    skoro totalna amnezija
    čula sam da se je to prirodna obrana organizma na ružne događaje (u konkretnom slučaju) pri porodu

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ne vjerujem da je kod svih žena ovako, ali ja se preko 70% stvari i sa prvog i sa drugog poroda (koji je bio prije manje od 1 god) uopće ne sjećam
    skoro totalna amnezija
    čula sam da se je to prirodna obrana organizma na ružne događaje (u konkretnom slučaju) pri porodu
    te osjećaje treba izliječiti. Pa ćeš se svega sjetiti. Ali ovaj put s okusom pobjede
    Tako da očekujemo priču iz VŽ najmanje.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Često se potegne pitanje što primalje sve imaju sa sobom na porodu, i kako izgleda primaljska skrb. Našla sam tri lijepa filmića o primaljskoj skrbi, da možete vidjeti sve što primalja nosi sa sobom na porod (kao što kaže u filmiću, sve što ima bolnica I razine uglavnom imaju i primalje sa sobom)

Primaljska skrb u trudnoći

Primaljska skrb u porodu doma ili u bolnici

Posljeporođajna skrb (6 tjedana)

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

zanima me od žena koje su rodile kod kuće kad su pozvale babicu? kad je pravo vrijeme za pozvati a da nedodje 2 dana ranije

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa, uvijek može doć, pogledat i ako nije još vrijeme, otići i vratiti se kasnije. Na to misliš ili?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, uvijek može doć, pogledat i ako nije još vrijeme, otići i vratiti se kasnije. Na to misliš ili?

Valjda se boji da će žena raditi probleme, npr. pozvati hitnu ili sl.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako će primalja doć na PKK, i žena ima strah da će ta primalja odmah zvati hitnu (ako nije nužno govorim), onda to nije primalja koja bi žena trebala imati uz sebe.

No, nekako mi se više čini da anavi pita pitanje koje bi bilo srodno "kad da krenem u rodilište" odnosno "kad da pozovem primalju"

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

pitam iz razloga što mojoj primalji treba 2 sata do mene. a nebi htjela da je pozovem dok su lažni trudovi jer sam čitala da oni znaju trajati i par dana ranije.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nazoveš je i popričaš s njom
    odgovoriš na njena pitanja
    zajedno biste trebale biti u stanju procijeniti kada je pravo vrijeme da krene prema tebi

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

to sam i ja htjela reč, svakako budi u kontakt sa primaljom

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovaj Novi list stvarno piše o svemu:
    http://www.novilist.hr/Lifestyle/Zdr...rclink=related

Pa tako i o porodu doma.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

htjela sam samo reći da sam uspjela roditi kod kuće iako me je većina ovdje izkritizirala, kad sam otvorila temu. bebica je super i evo pajki tu pored mene i baš sam sretna.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj anavi84 prvotno napisa Vidi poruku
    htjela sam samo reći da sam uspjela roditi kod kuće iako me je većina ovdje izkritizirala, kad sam otvorila temu. bebica je super i evo pajki tu pored mene i baš sam sretna.
    čestitam!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Anavi čestitamo!

I čekamo priču s poroda kad budeš spremna

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Lijepo, drago mi je da si uspjela i da si sretna. I ja sam bila među onima koje su te kritizirale jer nisi djelovala nekako ozbiljno i informirano (ili je samo bila riječ o tome da tako djeluje u pisanom izričaju).

Kako god bilo, svejedno, nadam se da si nas sve demantirala, da ćeš nam jednom i malo dulju priču ispričati..

Čestitam ti na rođenju tvoje bebice, želim vam puno zdravlja i uživajte i dalje zajedno u svom domu

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Čestitam na bebici i na hrabrosti!!! Uživaj u bebici, nema ništa ljepše u životu!

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cestitam, uzivajte!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Drago mi je da je sve proslo dobro. Cestitam na bebici!

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Čestitam!! Sve naj naj vam želim! Uživajte !

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

čestitam

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ženi čestitate na hrabrosti za porod kod kuće, ali za mene je puno hrabrije otići u rodilište i prepustiti se njihovom akušerskom nasilju.

Porod doma danas u SLO dodje oko 2500 eur, a babica iz Austrije dodje nekih 2000 eur - netko je pitao za cijenu.
    Postoji i kuća za porode u Italiji - Casa di Caterina koju hvale žene iz SLO i navodno da babica dolazi i na porode doma. Imaju FB stranicu sa web stranicom koja ne radi. Poslala sam im upit na mail, ali nisu odgovorili, tak da ništa ne znam o njima.
    Dosta sam istraživala to područje i najbolje je otići na par razgovora, vidjeti uvjete i onda odlučiti. Meni osobno se čini najbolja opcija babica iz Graza, koja je jedna najiskusnijih, jako je draga i brzo odgovori na pitanja. Jedini je problem to da može doći na porod samo ako imate termin izmedju 6. - 10. mjeseca, jer živi u Španiji.

Od slovenskih babica upoznala sam Ninu Radin (10 godina iskustva) koja radi skupa sa Sabinom, ali se na kraju ništa nisam s njom dogovorila iz više razloga, a ključni je bio taj što preferira trudnice koje nisu vegi.
    Sa Ninom je prošle godine rodila doma moja prijateljica i bila je prezadovoljna sa svime (drugi porod). Da li Nina dolazi u HR na porode zaista ne znam.
    Ostale SLO babice mi nisu ulijevale povjerenje, odnosno čula sam neke negativne priče sa poroda i imaju certifikat jako kratko pa sam od njih odustala.

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

Možeš li možda podijeliti kontakt od nanice iz Graza?

Stranica 31 od 31 PrviPrvi ... 21293031

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •