Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo ja imam pitanje i strah...sta je s novorodjenackom hipoglikemojim kod poroda kod kuce?
    majka ne mora nuzno biti dijabeticarka da bi ju beba imala.

s druge strane, toliko se propagira na sto manjem "petljanju" u trudnoci od strane lijecnika (nepotrebni testovi, vaginalni preglede treba izbjegavati, uzv steti bebi pa ga treba izbjegavati), prakticki treba samo biti trudna...e kako onda trudnica zna da ima u potpunosti urednu trudnocu koju moze zavrsiti kod kuce prirodnim porodom?

evo, odgovor na ovo moze biti jedan edukativan post

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja imam pitanje i strah...sta je s novorodjenackom hipoglikemojim kod poroda kod kuce?
    majka ne mora nuzno biti dijabeticarka da bi ju beba imala.

s druge strane, toliko se propagira na sto manjem "petljanju" u trudnoci od strane lijecnika (nepotrebni testovi, vaginalni preglede treba izbjegavati, uzv steti bebi pa ga treba izbjegavati), prakticki treba samo biti trudna...e kako onda trudnica zna da ima u potpunosti urednu trudnocu koju moze zavrsiti kod kuce prirodnim porodom?

evo, odgovor na ovo moze biti jedan edukativan post
    I ja bih upitala nešto "edukativno".

Što je s djecom koja dobiju novorođenačku žuticu, malo jaču, moja su sva djeca uvijek pod lampama u rodilištu?

Jesu li im veće šanse da to proguraju doma ako se rode usred ljeta ili je to nešto što bi ipak zahtijevalo boravak na neonatologiji?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moje drugo dijete je imalo žuticu. izašla sam dan ranije iz rodilišta
    pratila sam stanje i niš više.
    ok, jesam izlazila vanka na šetnju, rukice, obrašćići na sunčanje.
    treba paziti da ne bude direkt jarko sunečvo svjetlo.

treće, pkk, je isto imalo žuticu. nevezano za to, i ped. i ja smo konstatirali da dok nema "jačih" simptoma, nema panike.

oba djeteta su mi često sisala, imala budna stanja, komunicirala, kakila i piškila sve u 16, nisu bila mlitava, prepospana...

žuticu sam vidila i u koži i u kutevima sljepoočnica.
    terapije, često sisanje, izlaganje danjem sviejtlu, nešto veća pažnja u promatranju.

nismo vadili krv.
    ne znam koliki je bilurbin bio.

eh da, radilo se o fiziološkoj žutici koja obično kreće 2,3dan.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dobro cure gdje ste našle baš primjer one žene što je rodila doma uslijed snježne mećave?kao što su je imali voziti u bolnicu?

to selo je odsječeno od svijeta,vrlo vjerojatno u nestašici struje i vode,teško dostupno ako se što,bilošto zakomplicira...zaista nije idelana okolina za pustiti rodilju i novorođenče.

ostali postovi i rasprava ovdje su mi zanimljivi.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nažalost porod je prebrzo išao.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    dobro cure gdje ste našle baš primjer one žene što je rodila doma uslijed snježne mećave?kao što su je imali voziti u bolnicu?

.
    gle, i tako nema druge opcije od rodilišta, pa uzalud rasprava . Ali da mi je upalo u oći kao po zaleđenoj cesti voze super frišku rodilju , slabo obućenu i bebicu samo u jastuku, pa kad je porod već prošao bez komplikacija , meni osobno je ova vožnja veći rizik od ostanka doma nakon pregleda. A sad da nemaju vode , struje i grijanja nisam zaključila, samo sam shvatila da nisu mogli do rodilišta kad je porod krenuo.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bih upitala nešto "edukativno".

Što je s djecom koja dobiju novorođenačku žuticu, malo jaču, moja su sva djeca uvijek pod lampama u rodilištu?

Jesu li im veće šanse da to proguraju doma ako se rode usred ljeta ili je to nešto što bi ipak zahtijevalo boravak na neonatologiji?
    moja prva je bila pod lampama
    ova druga je isto požutila, pedijatrica nas je pregledala i naručila da se vratimo za 2 dana da je ponovo izvaže (da vidi dal gubi na težini zbog žutice) i pregleda. rekla je da odemo vaditi bilirubin da se vidi da nije previsok. sunčala sam je (taman je bilo par lijepih dana pa je uživala na suncu ). kad smo došli na pregled nakon 2 dana dobila je 200g i nije više bila tako žuta pa je pedijatrica rekla da je sve ok i da ne moramo više dolazit, osim ako ne primijetimo da ne bi jela ili kakala i ako požuti još više i bude jako pospana

u biti, kod nas je recept bio dojenje što češće i sunčanje. i bilo je ok

da je bilirubin bio jako visok vjerujem da bi otišli u bolnicu na lampanje, ali srećom nije bilo potrebno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    moja prva je bila pod lampama
    ova druga je isto požutila, pedijatrica nas je pregledala i naručila da se vratimo za 2 dana da je ponovo izvaže (da vidi dal gubi na težini zbog žutice) i pregleda. rekla je da odemo vaditi bilirubin da se vidi da nije previsok. sunčala sam je (taman je bilo par lijepih dana pa je uživala na suncu ). kad smo došli na pregled nakon 2 dana dobila je 200g i nije više bila tako žuta pa je pedijatrica rekla da je sve ok i da ne moramo više dolazit, osim ako ne primijetimo da ne bi jela ili kakala i ako požuti još više i bude jako pospana

u biti, kod nas je recept bio dojenje što češće i sunčanje. i bilo je ok

da je bilirubin bio jako visok vjerujem da bi otišli u bolnicu na lampanje, ali srećom nije bilo potrebno
    ...a tamo bi dobili super dobrodošlicu (s obzirom na dosad navedeno oko razdraganog prijema doma rođene djece).
    Možda bi se porod proglasio krivim i za žuticu).

Ne znam zašto su moji tako skloni žutici, još nisam izašla iz rodilišta na vrijeme, uvijek dan-dva kasnije, baš zbog tog bilirubina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •