Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
marta, znam dosta zena koje nisu imale indikacije pa su se iznenadile na vrijednosti OGTTa. s tim da hipoglikemija novorodjenceta ne mora nuzno biti posljedica majcinog povisenog secera u krvi za vrijeme trudnoce. moze biti razlog prenesenost, nedonesenost ili pak zbog nedovoljne funkcije posteljice u trudnoci.
bebe cesto nemaju simptome, no jedan od njih je i apneja (prestanak disanja) ili konvulzije.
majka koja nije na to pripremljena kako moze reagirati? kako moze znati jel bebi dovoljna oralna ili je potrebna intravenozna glukoza.

takvo pracenje trudnoce kakvo ti opisujes i porod kod kuce su zaista kockanje, ne mislis li? igra na statistiku.
ponekad, kad je gužva, otpuste iz rodilišta majku i dijete nakon 48 sati. Pa ako se dogodi to o čemu pričaš, ili nešto drugo, roditelji idu s djetetom na neku pedijatriju i tamo niko ne pljuje po njima ni po kolegama koji su ih otpustili kući - jer tada je zaista i bilo sve u redu. Po toj logici djeca bi nam trebala stalno bit u bolnicama elem da se čim prije ustanovi da su bolesni.
To da dijete može imat hipoglikemiju nije me uopće odvratilo od pkk (a još sam i napravila glupi OGTT)