Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Evo, ja sam rodila kod kuće i to mi je bilo prekrasno iskustvo, beba se rodila u bazenčiću, sve je bilo prirodno i savršeno. Čak je bila 2X pupkovina oko vrata ali to uopće nije smetalo. Nisam imala nijedan vaginalni pregled u porodu i nisu me ometali.
    Kod nas naravno zahtijeva više planiranja i truda, jako je teško naći babicu, a naročito se snać za kasnije, pedijatra za pogledat bebu i to sve... treba imat malo više živaca i volje. No, bilo mi je vrijedno truda Imam iskustvo rađanja u bolnici tako da ne znam koji je najjači motiv prvorotkama, jer mislim da je višerotkama najjači motiv da ne žele više onakav porod kakav su već iskusile (bolnički, više ili manje ometan/grub/nasilan/s posljedicama za mamu ili bebu - nešto već od toga).
    Stanujem jako blizu bolnice pa me nije ništa mučilo, znala sam da možemo bit tamo za par minuta. I isto tako sam znala da mi to neće trebati, nisam neki duhovni frik ali zbilja sam osjećala i znala da je sve u redu i beba će samo ispasti kad dođe vrijeme za to
    Ne mogu ništa napisati o babici, jako teško je naći koju i dogovoriti se, a zauzvrat... toliko sam joj zahvalna i toliko je volim da ne bih ni na mukama ništa rekla o njoj

PS od onih pitanja beti3 za kućni porod babica me nije pitala nijedno

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

blackberry i yellowkitty - ja ću vas vjerojatno kasnije malo zagnjaviti s pitanjima na pp, ali još sam tu nova pa zasad nemam tu mogućnost...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj yellowkitty prvotno napisa Vidi poruku
    PS od onih pitanja beti3 za kućni porod babica me nije pitala nijedno
    Naravno da nije, već i to što je pristala da sudjeluje u tome govori dovoljno o njenoj stručnosti. No, sigurno je pitala (odnosno rekla koliko češ joj platiti).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da nije, već i to što je pristala da sudjeluje u tome govori dovoljno o njenoj stručnosti. No, sigurno je pitala (odnosno rekla koliko češ joj platiti).

Jeah rajt. Odma s vrata joj je to rekla....

yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    uh, uh, zločesto

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hocu reci, i ja sam doma rodila i stvaaaarno nemam pojma što bi to mom muzu rekao doktor iz hitne da radi. Kad nitko nije trebao nis raditi, ja sam radjala, nisam obavljala operaciju slijepog crijeva na zivo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Hocu reci, i ja sam doma rodila i stvaaaarno nemam pojma što bi to mom muzu rekao doktor iz hitne da radi. Kad nitko nije trebao nis raditi, ja sam radjala, nisam obavljala operaciju slijepog crijeva na zivo.
    Ma referirala sam se na puntičin porod. Njoj je asistencija trebala. I bilo bi normalno da se omogući asistirani porod pa da i one koje ne planiraju PKK, a dogodi im se nepredviđeno imaju koga pozvati.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ma referirala sam se na puntičin porod. Njoj je asistencija trebala. I bilo bi normalno da se omogući asistirani porod pa da i one koje ne planiraju PKK, a dogodi im se nepredviđeno imaju koga pozvati.
    Je, je, s tim se slazem skroz. Treba omogućiti pkk i rijesiti rupe u zakonu pa ce sve to biti bolje.
    Posljednje uređivanje od marta : 07.02.2012. at 15:01

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Apsolutno je poželjno (i potrebno) imati asistenciju. Porode bez asistencije treba ostaviti kao neplanirane, a ženam omogućiti sigurno rađanje uz asistenciju. Ja se veselim danu kada će to biti moguće, tada se te žene koje odluće roditi kod kuće mogu imati pripremu (mentalnu i intelektualnu) kao i tisuće onih drugih koje se svakodnevno odlučuju za rodilište.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Apsolutno je poželjno (i potrebno) imati asistenciju. Porode bez asistencije treba ostaviti kao neplanirane, a ženam omogućiti sigurno rađanje uz asistenciju. Ja se veselim danu kada će to biti moguće, tada se te žene koje odluće roditi kod kuće mogu imati pripremu (mentalnu i intelektualnu) kao i tisuće onih drugih koje se svakodnevno odlučuju za rodilište.
    Pa za to se svi zalažu. No, dok to nije moguće (legalno), ne treba poticati neasistirane pkk, kao i nelegalni rad ino babica bez radne dozvole.

yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    hitnjaci nemaju pojma o porodu, a za gss ne znam

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I nisam morala nikakav papir na maticnom popunjavat. Rodjenje djeteta je prijavio svjedok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •