Apsolutno nije! Ta recenica je odraz mog staza na rodi! Ja sam takodjer nekoc bila friska trudnica kada je plan poroda sa rode bio.. Ono.. Must have! I tako sva nabrijana, nasopana pricama o porodima (da se razumjemo tad nisu bili aktualni kpp vec samo pp) dosla rodit! I ne dam ovo, ne dam ono.. Derem se oko sebe na sve jer sam se ja kao educirala :D
Doktor je samo izasao van i rekao evo nam jos jedne rode!
Ja jesam rodila skoro bez svih silnih intervencija, ali komunikacija sa mnom je bila ocajna! Prvenstveno jer sam ja bila zaludjena the stavom da ako sam to procitala na rodi onda je to sigurno tako! Ma uzas..
I tako drugi put ja trudna, taman postali aktualni kpp.. Mislim si ja bi li, ne bi.. Kad ono, vidi vraga nosim blizance! Samu sebe sam pljusnula iste sekunde i odlucila ovaj porod obaviti uz suradnju sa strucnjacima! I znas sto?! Imala sam bpp!!! Nisu me cak na moju veeeeliku zalost stigli ni klistirat ( da da ima nas svakakvih) rodila sam dok su mi se obracali sa duso! Rodila sam dok me babica njezno drzala za ruku i divila se mojoj snazi,. Ma divota! Nitko me nije ni sekudne omeo u tom mom svecanom trenutku, a radjala sam taman kad je njima smjena zavrsavala! Ma totalni vatromet kako netko rece! I sve to u bolnici!! Al dzaba mi sve kad nije bilo kandice u blizini da budem in
I sad ce netko rec da sta sam se busala u prsa sa edukacijom na rodi, da sam glupa ovo ono.. Al to JE tako! Ovo je EDUKATIVNI forum.. Tu procitas pametne stvari i sam donses odluku! Jos kad te peru trudnicki hormoni, strahovi to sve jos na potenciju vise.. Pa citas o uzasima u bolnicama, zenskim snagama po kucama, vjera u vlastito tijelo... Kako sve to lijepo zvuci! Pa si pun neke snage!! Pa naravno da ce svakoj friskoj trudnici zatitrat ideja o kpp u glavi!
Dok sam ja radjala twinse dosle su dvije frisko nacitane rode! Ajme tek kad sam njih slusala me postalo sram svog ponasanja na prvom porodu :D