-
Ma dajte, nikom prord nije bio piece of cake, i da mi je vidjeti tu "naivku" koju je Roda ili bilo koja priča o kpp nagnala da rodi tako a da ona sama nije bila toliko sigurna u to. Uostalom, u što smo 100% sigurni?!
U ovom dijelu Bosne za Rodu zna nešto malđih žena, tako da bi samo spominjanje Rode na mom bpp bilo besmisleno. Ali, moje ponašanje, odlazak u bolnicu, način na koji sam razgovarala sa njima, sve ostalo u što sam sumnjala, Roda mi je potvrdila, i tako da sam znala šta želim a šta ne.
Lično, čisto sumnjam da će otvaračica teme roditi kod kuće, iako joj želim to, sigurno, divno iskustvo.
Bitan je progres, i kod svake od vas, što ste ponovo dale dijelove svojih poroda, osjeti se taj progres, smirenost, ili osjećaj da pokažeš da ti to možeš bez da budeš omalovažavana.
Ono što bih rekla svim budućim rodiljama, pogotovo prvorotkinjama: Porod je nevjerovatno jako iskustvo, koje neke od nas imaju priliku proživjeti. Ne dozvolite da to bude samo događaj vašeg života, vas sudionika, opustite se, posmatrajte kao nešto neminovno, što dolazi nalon trudnoće. Doživite ga i proživite punim plućima i srcem, bez previše razmišljanja, bez previše patetike. Jer uzeti u ruke život nakon nečega tako jakog kao bol izgona, je takav kontrast koji niko ne može opisati. Jednostavno taj doživljaj morate same proći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma