Ja samo pitam kad stalno spominjete odgovornost foruma zbog kpp,na kome je odgovornost bolnickog poroda koji podje krivo,ili koji zavrsi kako ne treba,ili koji ostavi traume na porodilji ili koji izazove zdravstvene probleme kod novorodjenceta,a takvih slucajeva je mnostvo?
Zasto u jednom slucaju spominjemo odgovornost,a u drugom je sasvim ok da nema odgovornosti i ako nesto podje krivo,jer smo ipak bili "u najboljim rukama" ?

Ja licno nisam se odlucila na porod kuci citajuci price s foruma.Moja odluka je dolazila postepeno,pocevsi citanjem tekstova o prirodnom porodu koje je jedna moja prijateljica stalno postavljala,jer je njena odluka bila da rodi kuci.Meni se to cinilo kao fascinantna ideja i bila je tada daleko od mene.No vremenom kako sam vise saznavala,zelja se budila.
Tek poslije nakon sazrele odluke sam dosla na Rodu,gdje sam zeljela saznati dodatno o onom sto me zanimalo,i gdje sam pronasla jos lijepih prica,a najvise mi se urezala prica "Dvije price; muska i zenska" .

Zato smatram da nijedna zena se nece odluciti na porod kuci na osnovu price,jer svaka od nas koje smo rodile kuci znamo sta to znaci.Tu je potrebno mnogo vise od same price,mnogo vise istrazivanja i znanja,da bi onda uslijedila i odluka,a i sam porod.