Stranica 6 od 33 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    leonisa, ja na tvom mjestu ne bih ni pomišljala na kućni porod. Ni na mjestu brojnih žena koje se javljaju ovdje na forum, uključujući i one s prethodnim carskim. Poštujem njihovu želju, volju i entuzijazam i pravo da svatko odlučuje za sebe jer je to i jedino normano -odlučiti za sebe, ne za drugoga.
    Mogu samo nešto vagati za druge, ali izvagati jedino za sebe.

A na svom bih mjestu, npr. odlučila za sebe da sam totalno pogodna za roditi bilo gdje - reproduktivno zdravlje savršeno, nikad u životu nikakve bakterije, a kamoli što drugo, ni spontanih ab, ni patologije trudnoće, ni patologije poroda (osim mehanizacije u rodilištu, spletom okolnosti), troje djece...

I opet, nema garancije da neće baš moje u zadnji tren na zadatak ili da se neće dobro zarotirati, da će negdje nešto zastati, da će posteljica zaribati...tko bi to znao...vjerojatnost je, gledajući sve podatke, vrlo, vrlo mala, ali uvijek postoji...i doma i u rodilištu.

Na mom zadnjem porodu nisam se razočarala u neku apstrakciju nego u ono u što sam prije toga bila duboko, duboko uvjerena da nema šansi da nije na visokoj razini - u stručnost liječnika. Tu je pala zadnja brana mog povjerenja u sigurnost poroda u rodilištu.
    Šteta.
    Lijepo si to napisala, Nena!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Steta sto zadak se vise ne smatra kao varijacija normale nego patologija :/ Izgubit cemo dragocijeno znanje
    apsolutno se slažem
    i iskusih
    prvi mi je pord bio takav, ej prviiii
    i u slijedeće dvije trudnoće taj jedan carski mi je uvijek bio uteg
    skoro pa i presudio u korist novog carskog prije pri drugom porodu, iako ni tada nije bilo apsolutne indikacije...
    i pri trećem porodu ulagala sam dodatne snage, prije samog poroda tijekom trudnoće, informirajuć se o mogućoj rupturi maternice (ponovno)
    i taj jedan carski bez apsolutne indikacije, na hladno, mi je uteg za sve trudnoće i porode...
    i ne osjećam se baš dobro s tim, al prihvaćam
    zapravo, ponekad mislim da je i bolje što sam imala carski, jer se dragocjeno znanje pri porodu zatka očito gubi i sve više čujem kako prvorotke zadak rađaju carskim...i ko zna kako bi ispalo da sam krenula rađat vaginalno prvi put, zadak, obzirom da su me smjestili par dana prije na "promatranje", a u jednoj viziti doktor rekao "uh zadak, nadam se da nećete u našoj smjeni dobiti trudove"...
    kak se prvorotka treba osjećati kad joj "stručnjak" takvo što kaže??
    inače, tada, moja privat gin nije htjela prognozirat završetak moje trudnoće, bit će kako u rodilištu odluče
    moj soc. gin je sa žalošću komentirao da će me najvjerojatnije poslat na carski...
    i na kraju je ispao carski...
    s ovim saznanjima danas, najvjerojatnije bih se dobro potrudila nać ekipu koja zna i ne paničari oko zatka..
    meni je moje gin. zdravlje bitno i ne želim da me nekompetencija stručnjaka dovede u to pitanje da moram strogo planirati koliko djece "smijem" imati...
    a evo, već sam načeta, i da nemam onaj stav koji se spominje, vjerojatno bi mi treća trudnoća "morala" biti i zadnja...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

(Ja bih,npr., iz tog razloga klistir napravila i doma jer bi mene pomisao na takvo nešto previše opteretila, a u porodu ne smiješ biti opterećen banalnostima, jel tako?)
    dogodilo mi se neš sitno
    samo sam se makla u stranu i nastavila dalje svoj "posao" cviliti, lol
    dogodilo mi se, iako sam se danima priej čistila. ono, u dva sata išla bih i po 4x na wc
    nikakva drama

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Koliko je meni poznato zapinje njima i glava bebe zadnje vrijeme, jer da nije tako ne bi skoro pa sve moje prijateljice rodile cr, a to bome nije slučajnost!
    Ispada da se više bebe ne žele spuštati u porođajni kanal i da je i to postala patologija...

Ja sam za to da se postovi prepucavanja odvoje, mislim, žena je kazala da ŽELI roditi kući, a to čime je inspirirana i kako je došla do tog zaključka nije na nama da razglabamo.
    Tko joj hoće pomoći neka pomogne, ostali se opet prepucavaju za i protiv pkk što nema veze s ovom temom.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    samo se divim kako je pomikaki točno predvidjela reakcije.
    ja tek sad vidim temu i čudim se, neki dan otvorena, a 5 stranica...
    previše filozofiranja....uvijek istih forumašica...bez uvrede....

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pepita, ja ne vidim da se itko prepucava i komunikacija je cist na nivou :/

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moram reći da kad sam došla na Rodu ponekad sam se osjećala veća Roda od Roda! I MM također!
    Sve što se zagovara mi smo odavno podrazumijevali bez da smo imali pojma o tome iako nas i vlastiti roditelji smatraju bezobraznim čudacima i zatucanim seljačinama.
    Ko je vidio nacicavati bez reda? Nakon 6. mjeseca?? Ne dati djeci čajek, sokiće, dude, flašice, mleko z keksima..Nanašati furt decu da se susedstvo smije ko čergi, a kaj ne denemo dete u kolica?? Hodalica ne? Moooolim???baka ne smije kupiti hopser??? Spavate svi na hrpi?? Bok i bogme??!!! I tako dalje i tako dalje..
    I onda dođem tu i pročitam o prirodnom porodu i super su mi iskustva drugih mama i sjetim se da je i moja baba rodila barem 4 doma i..Ne dobijem ideju da bi i ja mogla. Unatoč činjenici da su mi porodi brzinski, bez previše asistencije, izdržljivi, oporavak još brži, da nisam na 3 poroda imala epiziotomiju jer nije bilo potrebe.
    Zašto me nisu zaista fascinantna iskustva privukla da pokušam i sama? Povjerenje u svoje tijelo imam, u MMa također..Zato jer sam se naslušala i previše priča o nedostatku kisika prilikom poroda kod beba o onim bezazlenim i stvarno teškim komplikacijama koje to nosi..Jasno mi je da se većina dogodila u kontroliranim uvjetima. Ne mogu ni zamisliti koliko bi ih više bilo da uvjeti nisu kontrolirani. Ili ne bi? Tu dolazimo do glavnog razloga mog ne dolaska na ideju da rodim doma- nemam tu odgovornost. Nemam i gotovo. Ni MM koji mi je i prenio priče sve te prekrasne dječice kojima je pomagao da izvježbaju ili ublaže sve silne motoričke ili neurološke smetnje.
    Ono šbbbkbb mi je prolazilo kroz glavu na 3. porodu kad je mališa ramenima zapeo u trudu, panike u glasu MMa i babice koja je samo ponavljala ritmički i glasno-ne tiskati, ne tiskati..meni je instinkt govorio da tišćem!!! držala sam dok ga nije izvukla van..Ne znam kako bi ja to doma. Zato i neki 4 put idem u bolnicu. I tamo se mogu čuda desiti. Ali spokojnija sam nego što bih doma bila.
    Iako su iskustva na Rodi fenomenalna iako se podržava zna se u kojim uvjetima kućni porod-fućkaš ga ja sam imala savršene predispozicije a ipak se malac zaglavio!
    Svaka čast svima koje ponese entuzijazam, ako ih ponese, iako ste se skroz informirale, poduzele sve, raščistite sa sobom i sa mužem da li bi mogli podnijeti nedajbože situaciju šbbkbb i podnijeti odgovornost za istu. Ako da, svaka čast to je to!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    pepita, ja ne vidim da se itko prepucava i komunikacija je cist na nivou :/
    To što je tebi na nivou meni je off topic!

Mislim da netko tko se obratio ovom forumu sa "želim" treba nešto drugo od ovakve komunikacije.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    čitala sam svakave priče sa poroda...i mene su najviše nadahnule te iste priče...naravno...
    al sam isto tako čitala i tužne priče, sa ne tako divnim ishodima...bolničke priče...
    da skratim...nisam jednostrana...pa valjda pretpostavim da nije nitko...

...
    nisam pročitala topik do kraja, pa ne zamjerite ako je već netko komentirao.
    ovo je prilično - jednostrano.
    ja na rodi (a čitam priče s poroda ) još nisam pročitala priču o pkk koja je završila transferom u bolnicu, npr.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    To što je tebi na nivou meni je off topic!

Mislim da netko tko se obratio ovom forumu sa "želim" treba nešto drugo od ovakve komunikacije.
    nije isto kad se sa zelim pojavi netko tko iza sebe ima barem neko iskustvo i netko tko je prvi put trudan i na samom pocetku trudnoce.
    i ja zelim dizati utege, al do nedavno nisam znala da s pupcanim bruhom to ne mogu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nije isto kad se sa zelim pojavi netko tko iza sebe ima barem neko iskustvo i netko tko je prvi put trudan i na samom pocetku trudnoce.
    i ja zelim dizati utege, al do nedavno nisam znala da s pupcanim bruhom to ne mogu.
    Ja se ne smatram odgovornom u to ulaziti, a mislim da ne bi trebali ni ostali.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a ja smatram. i da je ta odgovornost i na samim sudionicima foruma, osoblju i onima koji su porod kod kuce prosli kao da je i to jedan od oblika pozitivne promidzbe.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jedno je pozitivna promidžba (ili negativna, sve je u očima promatrača, jer tko nije za pkk, neće shvatiti to kao pozitivnu promidžbu), a drugo je ovaj način komunikacije gdje svatko argumentira svoj stav.
    Naslov ne glasi "što mislite o pkk", nego "ja želim" pa mi je logično da joj se u tom smjeru daju odgovori...
    Možda se varam, ali mislim da nju ne zanima kako je protekao moj porod u rodilištu, iako sam o njemu pisala.
    Možda je zanima da sam željela roditi kod kuće, ali zbog stanja u trudnoći nisam mogla, pa niti doći do Sinja...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da li si procitala i ostale postove autorice teme na ovom forumu i da li i nakon njih to zelim ima istu tezinu?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cu opet ponoviti.

U Nizozemskoj ne čeka vozilo hitne pomoći pred kućom dok žena rađa, nego primalja/e zovu hitnu po potrebi.
    mislim da sam ja prva spomenula nizozemsku, ali ne zato jer je hitna vani, vec zato sto je normalno da je primalja uz tebe, ne moras je cekati i misliti da li je na spielfildu ili na macelju ili gdje vec. da ne moras misliti joj ova krasna zena tu uz mene cini nesto sto ne smije. nemas peripetija ako se nekom sprdne u maticnom uredu za prijaviti djete i po meni ono najvaznije kad primalja shvati da je transfer u rodiliste neophodan ona zove hitnu i onda je svima valjda jasno da je to hitan slucaj.

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    znam da sam 100% of topic, ali dajte mi recite što znači kpp?
    pkk = porod kod kuće
    ali kpp, zbilja ne znam što znači
    kpp kucni prirodni porod
    bpp bolnicki prirodni porod

pa stim odmah naglasimo da prirodni u bolnici i prirodni doma nisu isti

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa kakav može biti porod kući nego prirodan?

e, a zar nema u nizozemskoj nekakvo pravilo da ne možeš rađati doma s primaljom ako živiš na nekoj većoj udaljenosti od bolnice?

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pustite to kpp,ppk, pkk sad! Ja se zeznula sa svim ovim skraćenicama, ali mi se sviđa ono objašnjenje kazneno procesno pravo

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam nedavno čitala članak o jednoj liječnici iz Njemačke koja je svoje drugo i treće dijete rodila - u šumi! prvo je rodila kod kuće uz pomoć primalje, ali ona joj je kaže smetala, pa se za drugo i treće odlučila rađati sama.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa kakav može biti porod kući nego prirodan?

leonisa ma kužim ja što ti hoćeš reći...ALI...ne čini mi se ovaj način promidžbe dobar.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nisam pročitala topik do kraja, pa ne zamjerite ako je već netko komentirao.
    ovo je prilično - jednostrano.
    ja na rodi (a čitam priče s poroda ) još nisam pročitala priču o pkk koja je završila transferom u bolnicu, npr.
    zašto cvijeto?

ja nisam ngdje napisala da sam čitala samo na Rodi priče sa poroda...

Ako se netko u današnjim uvjetima odluči na pkk...meni to podrazumijeva veoma dobru informiranost...
    možda ja pretpostavljam krivo...i da su svi odgovorni...
    ali čuj...
    nije na meni da sudim o nečijoj odgovornosti...

i odakle insinuacija da sam možda bila u zabludi o ishodima samog poroda?
    pa prva na pameti mi je bila tužna priča od Beti3...i kakve veze ima što nije pkk u pitanju...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja samo pitam kad stalno spominjete odgovornost foruma zbog kpp,na kome je odgovornost bolnickog poroda koji podje krivo,ili koji zavrsi kako ne treba,ili koji ostavi traume na porodilji ili koji izazove zdravstvene probleme kod novorodjenceta,a takvih slucajeva je mnostvo?
    Zasto u jednom slucaju spominjemo odgovornost,a u drugom je sasvim ok da nema odgovornosti i ako nesto podje krivo,jer smo ipak bili "u najboljim rukama" ?

Ja licno nisam se odlucila na porod kuci citajuci price s foruma.Moja odluka je dolazila postepeno,pocevsi citanjem tekstova o prirodnom porodu koje je jedna moja prijateljica stalno postavljala,jer je njena odluka bila da rodi kuci.Meni se to cinilo kao fascinantna ideja i bila je tada daleko od mene.No vremenom kako sam vise saznavala,zelja se budila.
    Tek poslije nakon sazrele odluke sam dosla na Rodu,gdje sam zeljela saznati dodatno o onom sto me zanimalo,i gdje sam pronasla jos lijepih prica,a najvise mi se urezala prica "Dvije price; muska i zenska" .

Zato smatram da nijedna zena se nece odluciti na porod kuci na osnovu price,jer svaka od nas koje smo rodile kuci znamo sta to znaci.Tu je potrebno mnogo vise od same price,mnogo vise istrazivanja i znanja,da bi onda uslijedila i odluka,a i sam porod.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja volim ovaj forum, ali mislim da je utjecaj mmnogo veći nego što se ponekad želi priznati.
    Nekad količina postova jednostavno sakrije kvalitetu. Pa se onda umjesto stvarno potrebnoga antibiotika uzme neka kuglica.
    Jer mnogi tako rade, eno piše na forumu. Sigurno je to onda dobro.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    Ja samo pitam kad stalno spominjete odgovornost foruma zbog kpp,na kome je odgovornost bolnickog poroda koji podje krivo,ili koji zavrsi kako ne treba,ili koji ostavi traume na porodilji ili koji izazove zdravstvene probleme kod novorodjenceta,a takvih slucajeva je mnostvo?
    Zasto u jednom slucaju spominjemo odgovornost,a u drugom je sasvim ok da nema odgovornosti i ako nesto podje krivo,jer smo ipak bili "u najboljim rukama" ?
    Kako nema odgovornosti? U slučaju da se dokaže uzročno-posljedična veza, naravno da postoji i kaznena odgovornost, koja se goni i po službenoj dužnosti. Pa najčešće su upravo liječnici i bolničko osoblje jedini koji i snose neku odgovornost. Oni imaju odgovornost da nisu radili prema pravilim struke i da su napravili stručne propuste. Ima nekoliko slučajeva iz prakse koji su i medijski praćeni.

S druge strane, kod kućnog poroda, iako je tu odgovornost puno lakše utvrditi, rodilje i babice (ako je uopće ima), rijetko odgovaraju (svaka čast Mađarskoj na dobrom primjeru gdje se ne tolerira nadriliječništvo), čak i kada bi ih se trebalo pozvati na odgovornost radi ugrožavanja, ako ne svojeg, onda barem djetetovog zdravlja.

Osim toga, jednoj ino babici koja radi bez dozvole, kojoj rodilja možda ne zna ni ime, nego samo neki forumski nadimak i broj mobitela, i koja će na prvi znak problema zbrisati natrag doma, može se staviti soli na rep, a ne pozvati je na odgovornost.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma ja se više uoopće ne upuštam u rasprave oko toga zašto se netko odluči na pkk/kpp.
    ako me je nešto roda naučila, a to je da postoje ljudi koji su toliko različiti od mene da me to uvijek iznova fascinira.
    evo i sad sam, nakon godina što ovdje pišem, ostala fascinirana topikom "vba2c - ima li nas uopće koje smo uspjele u ostvarenju sna".
    da nisam na rodi dala bi ruku u vatru da ne postoje uopće žene koje sanjaju o porodu, pa onda o prirodnom porodu, a kamoli one koje sanjaju o vaginalnom porodu nakon dva carska.
    ono, dođeš, rodiš, idemo dalje

bb, pa učinilo mi se jednostrano, tvoj post, spominješ tužno samo uz bolničke porode. ono što i dalje stoji da na forumu ima bolničkih priča i lijepih i tužnih i groznih, a poroda kod kuće - isključivo lijepih.
    jel tome tako zato što se za kućni porod malo žena odlučuje, i sve uvijek završe super, il ne - ja ne znam.

i, slažem se s cubanom definitivno.
    jedino, ne znam koliko je to problem ovog foruma.
    to je problem - interneta.
    problem ovog foruma po meni nije forum - nego portal. da se ne ponavljamo, jel

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Cubana,nije do foruma.Do onog je ko umjesto antibiotika uzme kuglicu,jer nije dovoljno shvatio/la sustinu svega.
    Ono sto bih ja promjenila na forumu jeste reakcija starosjedioca na nove koji dodju.Dakle trebalo bi biti razumno da novi koji dodju nemaju svo znanje kao ovi starosjedioci,i tako bi trebalo prema njima postupati.
    A jok,ovdje novi kad dodju bivaju obasuti postovima onih koji se inace prepucavaju,tako da onaj novi ostane s upitnicima iznad glave.
    A s druge strane,zasto je problem da ovdje neko dodje u zelji da jos vise sazna i utvrdi svoju zelju za kucnim porodom?
    Zasto onda nije problem kad se neko odluci na bolnicki porod i raspituje se na drugom forumu,i dobija odgovore o istom?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

deaedi, a koji će ti ta odgovornost kad se dogodi s*anje?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Silan, jer ce svatko reagirati na savjet dojenja na zahtjev uspavanog djeteta, bez da pita za stanje pelena.
    tako je i sa kpp ili pkk ili bilo cime. ista stvar preslikana na drugu problematiku.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Odgovornost je naravno na osobi.
    Jedino što ima foruma i foruma.
    Ovaj je pametan, edukativan i informativan. I onda u šumi dobrih savjeta i saznanja kao takvi isti prođu i oni krivi i loši.
    Jer dođu od osoba koje su isto tako pametne, tj. od nickova koje tako doživimo.
    I onda vjerujemo: Jer je odavde, sa pametnog mjesta.
    Neću sigurno informacije tražiti na indexu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pitaš načelno ili???

Mislim, pa svima je valjda jasno zašto se moramo ponašati odgovorno.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Oni što nešto rade zato što je pročitano na RODINOM forumu...po meni bi trebali preispitati svoje psihičko stanje.

Forum ne može biti nikako odgovoran! Tko je spomenuo uzročno-posljedičnu vezu??? Tko je spomenuo kaznenu odgovornost???
    Da li nas ovdje netko na nešto tjera???
    Odgovornost je na onome tko donosi krajnju odluku i nije moralno niti uredu da se za bilo što prebacuje odgovornost na forum!
    Prema tome, nikakve priče ili bilo što ne mogu se dovesti u vezi s nečim!

Možemo mi biti ponekad inspirirani nečim, ali ako nam je glava na ramenima i ako je pametna, e onda mislim da možemo prosuditi dobro i loše...
    Ja sam svoju želju za pkk svela na realnost, a nisam bila opijena i opčinjena pričama i mislila "ajme neću bit dio toga..." gluposti...
    Daleko od ovog foruma svi smo mi ljudi sa svojim obiteljima...
    Posljednje uređivanje od Pepita : 08.02.2012. at 14:08

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pepita ovo nije chat forum, ovo je edukativan forum.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Kako nema odgovornosti? U slučaju da se dokaže uzročno-posljedična veza, naravno da postoji i kaznena odgovornost, koja se goni i po službenoj dužnosti. Pa najčešće su upravo liječnici i bolničko osoblje jedini koji i snose neku odgovornost. Oni imaju odgovornost da nisu radili prema pravilim struke i da su napravili stručne propuste. Ima nekoliko slučajeva iz prakse koji su i medijski praćeni.

S druge strane, kod kućnog poroda, iako je tu odgovornost puno lakše utvrditi, rodilje i babice (ako je uopće ima), rijetko odgovaraju (svaka čast Mađarskoj na dobrom primjeru gdje se ne tolerira nadriliječništvo), čak i kada bi ih se trebalo pozvati na odgovornost radi ugrožavanja, ako ne svojeg, onda barem djetetovog zdravlja.

Osim toga, jednoj ino babici koja radi bez dozvole, kojoj rodilja možda ne zna ni ime, nego samo neki forumski nadimak i broj mobitela, i koja će na prvi znak problema zbrisati natrag doma, može se staviti soli na rep, a ne pozvati je na odgovornost.
    Kakvu ja odgovornost sad mogu traziti sto me moja pedijatrica nije savjetovala da iskljucivo dojim prvo dijete,kad nisam pojma imala o tome?
    Kakvu odgovornost mogu traziti sto sam imala strasnu epiziotomiju s prvim porodom,da mjesec nisam kako treba mogla ustati,i izgubila sam totalno osjecaj za mokrenje nakon poroda?
    Drip,epiziotomija i sve popratno porodu koji nije bio takav za moje dobro,vec zbog smjene doktora koji su me morali poroditi do pola dva.
    Mozda vama zvuci kao sitnica,jer sam rodila,i nek budem zahvalna sto je dijete zivo.I jesam.Ali ipak ne mogu prezaliti jer znam da nije moralo biti tako,i uvjerena sam da sigurno takav porod i takvo pocetno odrastanje ostavlja posljedice na dijete.
    Tek mozda kad umre dijete da mozes pozvati nekoga na odgovornost,ali cemu tada bilo kakva odgovornost?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pepita ovo nije chat forum, ovo je edukativan forum.
    Definiraj mi pojam edukacije!!!

Napomenut ću, čim je forum nije samo edukativan, jer ja ovdje mogu napisati svoj stav kakav mislim da je, a da li je on zaista ispravan ili ne to je za razglabati i razglabati...
    Netko tko prihvati moj stav i pogriješi, ne može se pozvati na to da sam ja odgovorna!

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Osim toga, jednoj ino babici koja radi bez dozvole, kojoj rodilja možda ne zna ni ime, nego samo neki forumski nadimak i broj mobitela, i koja će na prvi znak problema zbrisati natrag doma, može se staviti soli na rep, a ne pozvati je na odgovornost
    .
    wow...
    pa takve rodilje su zaista neodgovorne....
    o takvima bih se i ja zabrinula

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Definiraj mi pojam edukacije!!!

Napomenut ću, čim je forum nije samo edukativan, jer ja ovdje mogu napisati svoj stav kakav mislim da je, a da li je on zaista ispravan ili ne to je za razglabati i razglabati...
    Netko tko prihvati moj stav i pogriješi, ne može se pozvati na to da sam ja odgovorna!
    Pročitaj pravila ovog foruma

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A što si se ti Pepita usplahirila?
    Nije moralno da mi na forumu preispitujemo nečiju odluku o porodu kod kuće,
    ali je moralno da preispitujemo nečiju odluku od prestanku dojenja, jel tako?
    Nemoj molim te i ti sa dvostrukim mjerilima...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvu ja odgovornost sad mogu traziti sto me moja pedijatrica nije savjetovala da iskljucivo dojim prvo dijete,kad nisam pojma imala o tome?
    A zašto bi tu molim te lijepo bila pedijatrica odgovorna, mislim, radi se o odabiru načina prehrane.

Za ostalo, da, meni se čini da stvarno pretjeruješ, ako misliš da imaš neku osnovu za neku odgovornost, koja se temelji na nekakvom tvom subjektivnom doživljaju i na tome što ti misliš da bi mogle biti neke posljedice...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Jedno je preispitivanje, a drugo je nametanje svog mišljenja.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

bb, pa učinilo mi se jednostrano, tvoj post, spominješ tužno samo uz bolničke porode. ono što i dalje stoji da na forumu ima bolničkih priča i lijepih i tužnih i groznih, a poroda kod kuće - isključivo lijepih.
    jel tome tako zato što se za kućni porod malo žena odlučuje, i sve uvijek završe super, il ne - ja ne znam.
    ma spominjem ružno kad je u pitanju moj bolnički porod...
    pa nije mi bio lijep...što da se radi sad...

ali, ovo što govoriš nije istina...
    ja sam se isprva pripremala na prirodan porod u bolnici...
    i pročitala pregršt predivnih priča sa poroda u bolnici koji su mi bili inspiracija...

sve u svemu, iz mojih postova se vidi da sam ja bome jako puno čitala

i ponavljam...uvijek prepostavljam da ako se netko u ovim uvjetima odlučio na pkk u hr je zaista dobro informiran...
    o svemu....porodu...komplikacijama...problematici prijave...pregleda djeteta...tu primalja dođe kao šlag na kraju...
    pogotovo ako je prvorotka...
    to je možda kriva pretpostavka...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma spominjem ružno kad je u pitanju moj bolnički porod...
    pa nije mi bio lijep...što da se radi sad...

ali, ovo što govoriš nije istina...
    ja sam se isprva pripremala na prirodan porod u bolnici...
    i pročitala pregršt predivnih priča sa poroda u bolnici koji su mi bili inspiracija...

sve u svemu, iz mojih postova se vidi da sam ja bome jako puno čitala

i ponavljam...uvijek prepostavljam da ako se netko u ovim uvjetima odlučio na pkk u hr je zaista dobro informiran...
    o svemu....porodu...komplikacijama...problematici prijave...pregleda djeteta...tu primalja dođe kao šlag na kraju...
    pogotovo ako je prvorotka...
    to je možda kriva pretpostavka...
    Potpis!
    Isto mislim da za takvu odluku žena zaista prvo prođe sve "pripremne faze" pa donese odluku.
    Tako sam barem ja. Nije me inspirirala neka priča ili nešto slično.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

meni su divna ta dvostruka mjerila...kad smo već kod njih...
    recimo...pravo na izbor o prestanku trudnoće je sasvim ok...i to rodilja može odlučiti sama.
    a pravo na izbor mjesta gdje će to djete roditi je već stvar podložna strašnom moraliziranju...
    oprostite na ot...ali došlo mi...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kriva pretpostavka.

zakljucis to nakon godina i godina na forumima. desetljece :eek:
    i na zalost je vise onakvih za koje mislimo da ne postoje.

evo, ti zaista mislis da zena/cura koja je nesigurna u tumacenju pis-testa, pita na forumu da li je trudna, koja je ostala neplanski trudna, par dana nakon saznanja da je trudna zeli roditi kod kuce, prvi put, da se dovoljno o svemu informirala i donjela racionalnu odluku i da joj se treba bezuvjetno puhat u krila?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpis!
    Isto mislim da za takvu odluku žena zaista prvo prođe sve "pripremne faze" pa donese odluku.
    Tako sam barem ja. Nije me inspirirala neka priča ili nešto slično.
    recimo...pravo na izbor o prestanku trudnoće je sasvim ok...i to rodilja može odlučiti sama.
    a pravo na izbor mjesta gdje će to djete roditi je već stvar podložna strašnom moraliziranju...
    Mislim da je dolje navedeni citat primjer nepromišljene odluke. Bar ne informirane.

Citiraj anavi84 prvotno napisa Vidi poruku
    ima li koja aktualna trudnica koja želi roditi u toplini svog doma? Naime ja sam se odlučila da ću roditi kod kuće; iako sam tek u prvim tjednima trudnoće odluka je tu i nemože me nitko razuvjeriti. Htjela bi čuti Vaša mišljenja koji su se također odlučili za tu opciju...
    Trudna sam tek par tjedana, sve sam već odlučila i nitko me ne može razuvjeriti. Vjera u boga i ružičaste naočale i sve pet. Pa onda se čudimo reakcijama.
    Ja sam za PKK svim srcem. Al i za koje zrno razuma.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pepita, a čime ovdje netko nekome nameće odluku,
    Diskutira se pro et contra, kao i uvijek.

Mogla si i drugačije povući paralelu,
    Žena može donijeti odluku o prestanku trudnoće,
    ali ne može donijeti odluku o tome da dijete rodi carskim rezom ako nema medicinskih indikacija.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cubana ne kužiš me...ali to onda po meni nisu osobe koje normalno rasuđuju...

Drugo, koliko trudnica ima godina, da li je što prije čitala, educirala se i sl...ne znamo ništa niti je ona dužna to reći.
    Možda je žena godinama prije nego je ostala trudna čitala o tome.
    Možda ima u svojoj obitelji pkk pa joj je to nešto normalno...
    Tko će znat što je u pozadini.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pepita, a čime ovdje netko nekome nameće odluku,
    Diskutira se pro et contra, kao i uvijek.

Mogla si i drugačije povući paralelu,
    Žena može donijeti odluku o prestanku trudnoće,
    ali ne može donijeti odluku o tome da dijete rodi carskim rezom ako nema medicinskih indikacija.
    Može, zašto netko ne bi htio roditi cr??? Bar ih ja znam masu koje su to htjele i tako rodile, bez obzira na med. indikacije.
    Posljednje uređivanje od Pepita : 08.02.2012. at 14:39

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cubana ne kužiš me...ali to onda po meni nisu osobe koje normalno rasuđuju...

Drugo, koliko trudnica ima godina, da li je što prije čitala, educirala se i sl...ne znamo ništa niti je ona dužna to reći.
    Možda je žena godinama prije nego je ostala trudna čitala o tome.
    Možda ima u svojoj obitelji pkk pa joj je to nešto normalno...
    Tko će znat što je u pozadini.
    tako je, ne mozes. no ponekad ti postovi to mogu reci. eno cubana je to lijepo kronoloski napisala, to je nastavak na ono sto sam ja napisala i naisla iscitavajuci postove.
    i onda ti se upali crvena lampica citajuci postove, oprosti al ja se ne osjecam ugodno niti bi mogla biti mirna da joj na sve to odgovorim jednostrano. sori.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo, ti zaista mislis da zena/cura koja je nesigurna u tumacenju pis-testa, pita na forumu da li je trudna, koja je ostala neplanski trudna, par dana nakon saznanja da je trudna zeli roditi kod kuce, prvi put, da se dovoljno o svemu informirala i donjela racionalnu odluku i da joj se treba bezuvjetno puhat u krila?
    Ja sam pomislila da ima 16 godina i da joj ja bez problema mogu biti mama .
    No, valjda je 84' godište ipak nešto starije.

Svejedno, i uvodni post i ove druge (hvala na podsjećanju da proučimo "dosje", ja se toga nikad ne sjetim) doživjela sam isto kao ti.

Uglavnom, anavi, čitaj još puno o svemu, i na ovom forumu i u knjigama, svih idućih mjeseci trudnoće i onda donesi "neopozivu" odluku.

Koja bi, ako se mene pita, u slučaju načina i mjesta poroda uvijek morala biti, u bilo kojem trenutku - opoziva.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 08.02.2012. at 14:48

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Baš tako cvijeto. Znam da nismo sve jednake, ali meni se promijenio život potpuno, iako nisam bila odgovorna. Nisam mogla znati. A tek da sam bila odgovorna? Mislim da mi ne bi bilo života...

No, ponavljam, svatko zna za sebe.

A ja ću i dalje, kad god vidim da netko želi kp, samo napisati na što sve treba misliti (koliko se sjetim), jer silno želim da nikome ne bude kao meni. I ako jedna mama i beba prođu na porodu dobro, zato što su tu pročitale na što da paze, ja sam svoje učinila.

Meni je priča od blackberry predivna. I ja bih voljela nešto takvo imati u svojoj prošlosti, ali ne mogu. Zato pišem. Onaj tko može i zna kako, neka rodi gdje hoće, naravno. No, smijem upozoravati, zar ne?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam pomislila da ima 16 godina i da joj ja bez problema mogu biti mama .
    No, valjda je 84' godište ipak nešto starije.

Svejedno, i uvodni post i ove druge (hvala na podsjećanju da proučimo "dosje", ja se toga nikad ne sjetim) doživjela sam isto kao ti.

Uglavnom, anavi, čitaj još puno o svemu, i na ovom forumu i u knjigama, svih idućih mjeseci trudnoće i onda donesi "neopozivu" odluku.

Koja bi, ako se mene pita, u slučaju načina i mjesta poroda uvijek morala biti, u bilo kojem trenutku - opoziva.
    potpis...

svaka vama čast...ja ne stignem popratiti što je tko i gdje sve pisao...već mi i ovako aktivna tema uzme dosta vremena...

ok. slažem se da moje pretpostavke mogu biti daleko od istine...
    ono što mene muči jest kad netko kaže da je nešto definitivno odlučio i da ga nitko neće razuvjeriti...
    sad, možeš osobu pokušat razuvjerit...
    ali meni i dalje zvoni u uhu da je to definitivna odluka...npr..
    (iako i ja mislim da u životu nije ništa definitivno dok ne postane definitivno)
    ali...u tom trenutku, ja takvoj osobi poželim dati do znanja da se što više informira u tom pravcu kojim je krenula...ako je definitivni...
    da se krajnji učinak odluke svede na što je manje moguće komplikacija...valjda me razumjete.

ja ne mogu utjecati na nečije definitivne odluke...tako ja mislim...
    mogu samo pripomoći nekom informacijom i nadati se da će ishod biti pozitivan...
    ostalo nije u mojoj moći...
    jer...odgovaranje od definitivnih odluka u ovakvim situacijama mislim da samo stvara kontraprodukt...

Stranica 6 od 33 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •