leonisa, ja na tvom mjestu ne bih ni pomišljala na kućni porod. Ni na mjestu brojnih žena koje se javljaju ovdje na forum, uključujući i one s prethodnim carskim. Poštujem njihovu želju, volju i entuzijazam i pravo da svatko odlučuje za sebe jer je to i jedino normano -odlučiti za sebe, ne za drugoga.
Mogu samo nešto vagati za druge, ali izvagati jedino za sebe.
A na svom bih mjestu, npr.

odlučila za sebe da sam totalno pogodna za roditi bilo gdje - reproduktivno zdravlje savršeno, nikad u životu nikakve bakterije, a kamoli što drugo, ni spontanih ab, ni patologije trudnoće, ni patologije poroda (osim mehanizacije u rodilištu, spletom okolnosti), troje djece...
I opet, nema garancije da neće baš moje u zadnji tren na zadatak ili da se neće dobro zarotirati, da će negdje nešto zastati, da će posteljica zaribati...tko bi to znao...vjerojatnost je, gledajući sve podatke, vrlo, vrlo mala, ali uvijek postoji...i doma i u rodilištu.
Na mom zadnjem porodu nisam se razočarala u neku apstrakciju nego u ono u što sam prije toga bila duboko, duboko uvjerena da nema šansi da nije na visokoj razini - u stručnost liječnika. Tu je pala zadnja brana mog povjerenja u sigurnost poroda u rodilištu.
Šteta.