Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Da li ste primjetili da u zadnjih desetak godina (valjda i prije, ali tada to nisam ni pratila) nije bilo ni jednog kućnog poroda sa lošim posljedicama? Mislim, nemam ja ikakve statistike, ali sigurna sam da je nešto pošlo ukrivo da mi bile pune novine.
    To mi potkrepljuje moje razmišljanje, da se u kućni porod upustaju osobe koje znaju sto rade.
    Postoje kućni porodi kod kojih nije sve pošlo kako treba i završeni su u bolnici, jer da su ostali doma završilo bi jako loše.
    O tome nećeš čitat tu na forumu sigurno, ali možeš se malo raspitat pa ćeš čuti. Ja sam čula, a nisam se raspitivala, od ljudi koji nisu uopće vezani za Rodin forum, a prozvali su Rodu. Na forumu o tome nisam pročitala ni riječ.

Zapravo ima i jedan o kojem se i tu pisalo, svojevremeno. Sigurno ima forumašica koje se toga sijećaju.

Misliš li da bi stvarno žena koja je išla na kućni porod i on loše završio išla s tim još i u novine? Hm.
    Ja mislim da ne bi.
    Naravno da će s tim u novine ić ona kojoj je sve dobro prošlo

Meni se čini jako opasnim izvodit zaključak da nema kućnog poroda koji je loše završio, a da nemaš dovoljno informacija o tome, sama kažeš da nemaš statistiku.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    Postoje kućni porodi kod kojih nije sve pošlo kako treba i završeni su u bolnici, jer da su ostali doma završilo bi jako loše.
    O tome nećeš čitat tu na forumu sigurno, ali možeš se malo raspitat pa ćeš čuti. Ja sam čula, a nisam se raspitivala, od ljudi koji nisu uopće vezani za Rodin forum, a prozvali su Rodu. Na forumu o tome nisam pročitala ni riječ.

.
    Ovo nisam baš razumjela- nisu vezani za forum, a prozvali su forum? Misliš, muž ili okolina su prozvali forum da je "nafilao" ženu ili šta?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zapravo ima i jedan o kojem se i tu pisalo, svojevremeno. Sigurno ima forumašica koje se toga sijećaju.

Misliš li da bi stvarno žena koja je išla na kućni porod i on loše završio išla s tim još i u novine? Hm.
    Ja mislim da ne bi.

Meni se čini jako opasnim izvodit zaključak da nema kućnog poroda koji je loše završio, a da nemaš dovoljno informacija o tome, sama kažeš da nemaš statistiku.
    ja znam da postoje kucni porodi koji su zavrseni u bolnici ali ne zato jer bi zavrsilo jako lose nego zato jer kod kuce jednostavno nije islo (mislim da su svi ti porodi bili prva beba).

a zasto se ne citaju na forumu treba pitati te cure koje nisu napisale pricu, ja bi isto voljela procitati te price

koji je taj porod o kojem se pisalo, daj me sjeti?

znam za dva poroda nakon kojih je bilo problema s bebom ali to nije imalo veze s porodom nego su bebe imale neku urodenu gresku.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    znam za dva poroda nakon kojih je bilo problema s bebom ali to nije imalo veze s porodom nego su bebe imale neku urodenu gresku.
    Eto, na to sam mislila. Nije u pitanju samo mama i njeno tijelo, nego i beba.

A taj "loš" porod kod kuće je bio onaj od Petre. To je bilo negdje kad sam se ulogirala na Rodu čini mi se.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo imali srecu (ili pameti) jer smo isli maticarkama objasniti problem s pregledom bebe (mene su odbili kod sabola, dr. klancir mi je na telefon rekla da oni vise ne pregledavaju djecu rodenu kod kuce, tim rijecima) pa su nase maticarke zvale dz trnje i dogovorile da dodemo na pregled. dr. hecimovic je pregledala bebu i sve je bilo ok, beba je bila stara tada 15 sati. samo kad si frisko rodila i zoves da se dogovoris za pregled bebe a lijecnici te hladno odbijaju to nije bas lijep osjecaj.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mi smo imali srecu (ili pameti) jer smo isli maticarkama objasniti problem s pregledom bebe (mene su odbili kod sabola, dr. klancir mi je na telefon rekla da oni vise ne pregledavaju djecu rodenu kod kuce, tim rijecima) pa su nase maticarke zvale dz trnje i dogovorile da dodemo na pregled. dr. hecimovic je pregledala bebu i sve je bilo ok, beba je bila stara tada 15 sati. samo kad si frisko rodila i zoves da se dogovoris za pregled bebe a lijecnici te hladno odbijaju to nije bas lijep osjecaj.
    Gle, ako već smatraš da si pripremljen na sve moguće i da si psihički i fizički spreman na kućni porod, onda je ta administrativna "komplikacija" stvarno beznačajna.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Gle, ako već smatraš da si pripremljen na sve moguće i da si psihički i fizički spreman na kućni porod, onda je ta administrativna "komplikacija" stvarno beznačajna.
    Ta administrativne komplikacija, da doktori odbijaju!!! pregledati tek rođenu bebu je po meni neodgovorna bezobrastina, te naprosto primitivna demonstracija sile. I ništa drugo. Zaista ne mogu naći, ali niti jedno logično objašnjenje odbijanja pregleda. Kome to koristi? Čemu to koristi?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Ta administrativne komplikacija, da doktori odbijaju!!! pregledati tek rođenu bebu je po meni neodgovorna bezobrastina, te naprosto primitivna demonstracija sile. I ništa drugo. Zaista ne mogu naći, ali niti jedno logično objašnjenje odbijanja pregleda. Kome to koristi? Čemu to koristi?
    Nisam mislila na odbijanje pregleda bebe, nego na komplikacije kod upisa u matičnom uredu.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

a gdje je nestala autorica ove teme????
    sto kazes na sve ove odgovore?

moram priznati da vas citam,ali nisam nista komentirala jer nisam imala nista pametno za reci (a kao da nekada uopce i imam sta pametno reci )

uglavnom...moram priznati da me polako razuvjeravate oko poroda kod kuce....

curicu sam rodila u bolnici,porod katastrofa,osolje katastrofa i tak to (znate i same kak to vec ide)
    ako porod kod kuce znaci riskirati vlastito zdravlje,i zdravlje malog bica u samome startu,stvarati si dodatne kompilikacije oko prijave djeteta i slicno ja odustajem....

i dalje podrzavam svaku rodilju koja se na to odlucuje,ali ja sam preveliki ziheras i ne zelim si priustiti dodatne komplikacije oko poroda kod kuce...

nekako mi se cini mnogo lakse otici roditi u bolnicu i biti koliko-toliko u sigurnim rukama...
    nije meni do mene,ali nedaj boze da sa bebom ne bude nesto u redu...

ja kad budem radala iduci put zabrijat cu si u glavi da sam doma... (tesko,tesko )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

deaedi, da je zena rodila se vidi i bez vaginalnog pregleda, na mnoge nacine, a mozemo ponuditi i posteljicu na uvid , sumnjam da se dijete moze kupiti s posteljicom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije mi ta komplikacija beznacajna jer mi ne trebaju problemi, ako me kuzis

a problem je kad te lijecnik odbije (a ne bi smio), osim toga utvrdivanje roditeljstva nije njegov posao, od njega/nje se trazi da pogleda zdravstveno stanje bebe

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

od njega/nje se trazi da pogleda zdravstveno stanje bebe
    Potpuno se slažem da liječnik ne bi smio odbit pregledat bebu.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da ne bi.

slazem se da ne mozemo izvoditi neke statistike jer nijedna od nas nema prave, ukupne informacije o SVIM porodima kod kuce u hr.

ja osobno ne znam ni za jedan transfer u bolnicu gdje je beba ili majka bila lose u kucnom porodu i gdje se jurilo u bolnicu da ih se spasi. upravo suprotno. da, bilo je transfera, i iskreno zao mi je sto nijedan od njih nisam vidjela u obliku price ovdje na forumu, mislim da bi to bilo korisno. vecina transfera su bile prvorotke i vecina razloga za transfer su bili jednostavni razlozi tipa dugo traje, okolina stalno zivka i ometa porod (to se posebno dogadja onima koji imaju rodbinu nesklonu porodu kod kuce a iz nekog razloga tu istu okolinu obavijeste kad pocne porod), muz nije bas sklon porodu kod kuce pa na kraju nagovori zenu da ipak ode u rodiliste... nijedan od tih slucajeva nije ukljucivao pad otkucaja srca bebe ili da se rodilja jako lose osjeca. i sve su one rodile puno sati, neke cak i 12 ili 18 sati nakon dolaska u bolnicu.

zapravo, bila je jedna beba koja je imala urodjenih problema koji nisu otkriveni u trudnoci i koja se nikako ne bi mogla roditi vaginalno. rodjena je u bolnici carskim rezom, nakon zapocetog kucnog poroda, u odlicnom stanju i ona i majka. carski je napravljen nekoliko sati nakon dolaska u bolnicu, nije bila nikakva hitnost.

naravno, to sto ja osobno ne znam za drugacije slucajeve ne znaci da ih nije bilo i to nije nikakav dokaz da je porod kod kuce garancija da ce sve biti super. naravno da nije. kao sto ni porod u bolnici ne donosi garancije da ce tamo biti super. svi znamo za price u kojima je beba (i/ili mama) stradala upravo zbog nepotrebnih postupaka u bolnici. (ali da ne skrenemo sad na tu stranu, zelim samo reci da garancije nikad nema i da nijedna od nas pro-pkk ovdje ne obecava da je roditi doma med i mlijeko)

s druge strane, ne kuzim zasto bi postojanje transfera bilo negativno za porod kod kuce. ok, porod je poceo doma, zavrsen je u bolnici, sto je tu lose ili cudno? pa ne odlucis roditi doma samo zbog poroda doma, nego zbog dobrobiti svog djeteta, i ako u toku poroda ocijenis da bi bilo bolje u bolnici, odes tamo, no big deal. upravo one koje idu s tim 'ja cu roditi doma kud puklo da puklo' prve puknu i odu u bolnicu bez pravog medicinskog razloga.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    s druge strane, ne kuzim zasto bi postojanje transfera bilo negativno za porod kod kuce. ok, porod je poceo doma, zavrsen je u bolnici, sto je tu lose ili cudno? pa ne odlucis roditi doma samo zbog poroda doma, nego zbog dobrobiti svog djeteta, i ako u toku poroda ocijenis da bi bilo bolje u bolnici, odes tamo, no big deal. upravo one koje idu s tim 'ja cu roditi doma kud puklo da puklo' prve puknu i odu u bolnicu bez pravog medicinskog razloga.
    apsolutno se slažem s tobom.
    i zato mislim da ne bi bilo loše da ima makar jedna takva priča na forumu. dapače, to bi bilo dobro za promociju pkk, ono, vidite da i ako nešto krene loše, da se sve završi na kraju dobro.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •