Page 8 of 33 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast
Results 351 to 400 of 1647

Thread: želim roditi kod kuće

Osoblje foruma mikka's Avatar

Quote Originally Posted by zhabica View Post
    Postoje kućni porodi kod kojih nije sve pošlo kako treba i završeni su u bolnici, jer da su ostali doma završilo bi jako loše.
    O tome nećeš čitat tu na forumu sigurno, ali možeš se malo raspitat pa ćeš čuti. Ja sam čula, a nisam se raspitivala, od ljudi koji nisu uopće vezani za Rodin forum, a prozvali su Rodu. Na forumu o tome nisam pročitala ni riječ.

Zapravo ima i jedan o kojem se i tu pisalo, svojevremeno. Sigurno ima forumašica koje se toga sijećaju.

Misliš li da bi stvarno žena koja je išla na kućni porod i on loše završio išla s tim još i u novine? Hm.
    Ja mislim da ne bi.
    Naravno da će s tim u novine ić ona kojoj je sve dobro prošlo

Meni se čini jako opasnim izvodit zaključak da nema kućnog poroda koji je loše završio, a da nemaš dovoljno informacija o tome, sama kažeš da nemaš statistiku.
    ja znam da postoje kucni porodi koji su zavrseni u bolnici ali ne zato jer bi zavrsilo jako lose nego zato jer kod kuce jednostavno nije islo (mislim da su svi ti porodi bili prva beba).

a zasto se ne citaju na forumu treba pitati te cure koje nisu napisale pricu, ja bi isto voljela procitati te price

koji je taj porod o kojem se pisalo, daj me sjeti?

znam za dva poroda nakon kojih je bilo problema s bebom ali to nije imalo veze s porodom nego su bebe imale neku urodenu gresku.

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by seni View Post
    Da zhabice, kad dublje razmislim, ima nešto u tome sto kažeš.
    Ali to da odes u bolnicu, ako se počne komplicirati, ne govori protiv kućnog poroda. Govori o tome da se posluzis dobrobitima medicine, kada je potrebno.
    Da, slažem se, i to je istina. Ali meni govori i o tome da porod nije tako jednostavna stvar kakvom se ponekad nastoji prikazat i da zaista može poći i loše i po mamu i po bebu. Nije sve u majčinoj snazi i u njenom tijelu, puno je to složenija stvar i zaista može poći po zlu. Ma koliko mi vjerovali i nadali se da neće. Za takve situacije ženi je potrebna pomoć liječnika i medicinskog osoblja. I nije samo mama u priči, i beba je tu, a što ako je mamino tijelo super i sve pet i mama može odradit porod, a beba ne može?

Nena, da.

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by mikka View Post
    znam za dva poroda nakon kojih je bilo problema s bebom ali to nije imalo veze s porodom nego su bebe imale neku urodenu gresku.
    Eto, na to sam mislila. Nije u pitanju samo mama i njeno tijelo, nego i beba.

A taj "loš" porod kod kuće je bio onaj od Petre. To je bilo negdje kad sam se ulogirala na Rodu čini mi se.

koje petre, one kojoj su roditelji poslali hitnu i policiju?

pa beba treba pregled poslije poroda, to nema veze s porodom nego s nasim suludim zdravstvom gdje odbijaju iz samo njima znanog razloga pregledati kucne bebe

Deaedi's Avatar

Ali eto, možda sitnica:
    ja nekako ne vjerujem, da se u porod kod kuće upustaju osobe, koje to nisu u stanju i izvesti.
    A ona Petra, ili kao se već zvala, Petrin blog, tako nekako? Iz njene price nisam stekla dojam da je bas stabilna osoba i vise mi se cinilo da je imala ludu srecu, nego sto je bila pripremljena.

Ne znam sto bih vise rekla, sto već nije rečeno. sto sada, sto mnogo puta do sada.
    Da se vratim na prvu rečenicu. Da li ste primjetili da u zadnjih desetak godina (valjda i prije, ali tada to nisam ni pratila) nije bilo ni jednog kućnog poroda sa lošim posljedicama? Mislim, nemam ja ikakve statistike, ali sigurna sam da je nešto pošlo ukrivo da mi bile pune novine.
    To mi potkrepljuje moje razmišljanje, da se u kućni porod upustaju osobe koje znaju sto rade.
    Inače, mi je jasno da i statistički i logicki uvijek postoji mogućnost da nešto i kod kućnog poroda, kao i kod bolničkog krene ukrivo. ( i poznat mi je jedan kućni porod od prije desetak godina u Austriji, koji nije najbolje završio)
    Pa ne vjerujem da takava osoba kad je trasnportiraju u bolnicu prizna da je htjela roditi kod kuće, nego se to prezentira na način, tipa kasno je prepoznala trudove, prekasno je krenula u bolnicu, pa ako u konačnici bude neki loši ishod, onda se pripiše bolničkoj statistici, a ne kućnom porodu.
    Last edited by Deaedi; 09.02.2012 at 11:23.

Deaedi's Avatar

I ne kužim zašto se rodilje tako čude i nalaze uvrijeđenima kad se traže svjedoci ili ginekološki pregled rodilje koja rodi kod kuće? Na to treba gledati kao na zaštitu prvenstveno djeteta, jer u današnjem svijetu uz trgovinu djecom, svašta je moguće.

mi smo imali srecu (ili pameti) jer smo isli maticarkama objasniti problem s pregledom bebe (mene su odbili kod sabola, dr. klancir mi je na telefon rekla da oni vise ne pregledavaju djecu rodenu kod kuce, tim rijecima) pa su nase maticarke zvale dz trnje i dogovorile da dodemo na pregled. dr. hecimovic je pregledala bebu i sve je bilo ok, beba je bila stara tada 15 sati. samo kad si frisko rodila i zoves da se dogovoris za pregled bebe a lijecnici te hladno odbijaju to nije bas lijep osjecaj.

marta's Avatar

Petra je rodila prije valjda 10 godina, dokle ćete ženu razvlačiti? Zar stvarno mislite da se nista nije promijenilo otad?

marta's Avatar

Quote Originally Posted by Deaedi View Post
    I ne kužim zašto se rodilje tako čude i nalaze uvrijeđenima kad se traže svjedoci ili ginekološki pregled rodilje koja rodi kod kuće? Na to treba gledati kao na zaštitu prvenstveno djeteta, jer u današnjem svijetu uz trgovinu djecom, svašta je moguće.
    Da su svjedoci dovoljni, ne bi bilo problema.

Deaedi's Avatar

mi smo imali srecu (ili pameti) jer smo isli maticarkama objasniti problem s pregledom bebe (mene su odbili kod sabola, dr. klancir mi je na telefon rekla da oni vise ne pregledavaju djecu rodenu kod kuce, tim rijecima) pa su nase maticarke zvale dz trnje i dogovorile da dodemo na pregled. dr. hecimovic je pregledala bebu i sve je bilo ok, beba je bila stara tada 15 sati. samo kad si frisko rodila i zoves da se dogovoris za pregled bebe a lijecnici te hladno odbijaju to nije bas lijep osjecaj.
    Gle, ako već smatraš da si pripremljen na sve moguće i da si psihički i fizički spreman na kućni porod, onda je ta administrativna "komplikacija" stvarno beznačajna.

Mima's Avatar

Pa čuj, ta priča je definitivno jako doprinijela lošem imageu kućnog poroda na Rodinom forumu, a dobro je zapamćena jer je bila koliko se ja sjećam prva takva priča objavljena na portalu. Po mom skromnom mišljenju, velika greška je bila objaviti takvu priču.

deaedi, da je zena rodila se vidi i bez vaginalnog pregleda, na mnoge nacine, a mozemo ponuditi i posteljicu na uvid , sumnjam da se dijete moze kupiti s posteljicom.

zhabica's Avatar

pa beba treba pregled poslije poroda, to nema veze s porodom
    Ne, nisam mislila na pregled bebe nakon poroda, nego si i sama rekla da su ti neki porodi za koje ti znaš završili u bolnici jer beba nije bila dobro. To i hoću reći, da neke bebe naprosto trebaju takvu skrb da i tijekom poroda mama mora bit u bolnici zbog hitne intervencije koja možda bude potrebna da bi se spasio djetetov život.

Recimo da je u takvoj situaciji sve super sa mamom i da bi ona bez problema mogla rodit doma, šta se nje tiče, al dok dođe do njege potrebne za dijete može već biti kasno. Ja takve situacije vrlo lako mogu zamislit.

marta's Avatar

Zhabice, krivo si skuzila.
    Bebe su imale problema nakon poroda, nevezano za porod.

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by marta View Post
    Zar stvarno mislite da se nista nije promijenilo otad?
    u kojem smislu promijenilo?

nije mi ta komplikacija beznacajna jer mi ne trebaju problemi, ako me kuzis

a problem je kad te lijecnik odbije (a ne bi smio), osim toga utvrdivanje roditeljstva nije njegov posao, od njega/nje se trazi da pogleda zdravstveno stanje bebe

seni's Avatar

Gle, ako već smatraš da si pripremljen na sve moguće i da si psihički i fizički spreman na kućni porod, onda je ta administrativna "komplikacija" stvarno beznačajna.
    Ta administrativne komplikacija, da doktori odbijaju!!! pregledati tek rođenu bebu je po meni neodgovorna bezobrastina, te naprosto primitivna demonstracija sile. I ništa drugo. Zaista ne mogu naći, ali niti jedno logično objašnjenje odbijanja pregleda. Kome to koristi? Čemu to koristi?

zhabica's Avatar

Zhabice, krivo si skuzila.
    Bebe su imale problema nakon poroda, nevezano za porod.
    Aha, ok.

Ali svejedno, mogu zamislit i situaciju kako sam napisala.

evo, potpis na seni

Deaedi's Avatar

Slažem se da liječnik ne smije odbiti pregledati bebu nakon poroda. No, za utvrđivanje roditeljstva, mislim da bi trebalo napraviti DNA analizu bebe i majke. Radi zaštite svih.

zhabica's Avatar

od njega/nje se trazi da pogleda zdravstveno stanje bebe
    Potpuno se slažem da liječnik ne bi smio odbit pregledat bebu.

a gdje je nestala autorica ove teme????
    sto kazes na sve ove odgovore?

moram priznati da vas citam,ali nisam nista komentirala jer nisam imala nista pametno za reci (a kao da nekada uopce i imam sta pametno reci )

uglavnom...moram priznati da me polako razuvjeravate oko poroda kod kuce....

curicu sam rodila u bolnici,porod katastrofa,osolje katastrofa i tak to (znate i same kak to vec ide)
    ako porod kod kuce znaci riskirati vlastito zdravlje,i zdravlje malog bica u samome startu,stvarati si dodatne kompilikacije oko prijave djeteta i slicno ja odustajem....

i dalje podrzavam svaku rodilju koja se na to odlucuje,ali ja sam preveliki ziheras i ne zelim si priustiti dodatne komplikacije oko poroda kod kuce...

nekako mi se cini mnogo lakse otici roditi u bolnicu i biti koliko-toliko u sigurnim rukama...
    nije meni do mene,ali nedaj boze da sa bebom ne bude nesto u redu...

ja kad budem radala iduci put zabrijat cu si u glavi da sam doma... (tesko,tesko )

Deaedi's Avatar

Ta administrativne komplikacija, da doktori odbijaju!!! pregledati tek rođenu bebu je po meni neodgovorna bezobrastina, te naprosto primitivna demonstracija sile. I ništa drugo. Zaista ne mogu naći, ali niti jedno logično objašnjenje odbijanja pregleda. Kome to koristi? Čemu to koristi?
    Nisam mislila na odbijanje pregleda bebe, nego na komplikacije kod upisa u matičnom uredu.

seni's Avatar

Ako se dobro sjećam petrine price, ona je bila hm, hm...
    Međutim, to i dalje nije argument protiv kućnog poroda. Psihički nestabilnih ljudi ima i uvijek će ih biti.

Deaedi's Avatar

Petra je rodila prije valjda 10 godina, dokle ćete ženu razvlačiti? Zar stvarno mislite da se nista nije promijenilo otad?
    Ja imam dojam da se samo povećao broj Petri...

Ja imam dojam da se samo povećao broj Petri...
    uh, ovo je nisko

Slažem se da liječnik ne smije odbiti pregledati bebu nakon poroda. No, za utvrđivanje roditeljstva, mislim da bi trebalo napraviti DNA analizu bebe i majke. Radi zaštite svih.
    ja nemam nista protiv, to je vrlo elegantno rjesenje za ovo prijelazno razdoblje (dok ne moze babica napisati potvrdu da je ta majka rodila to dijete), nek plate i ja idem

Deaedi's Avatar

uh, ovo je nisko
    Pa gle, to je moj osobni dojam nakom što sam pročitala neke priče o pkk...

Nije ni visoko ni nisko mišljenje, nego iskreno.

marta's Avatar

I ja se slazem s kolegicom mikkom, oni moraju dokazati da je dijete moje, prema tome nek plate analizu.

Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar

DNK analiza bi po logici onda Daedi trebalo svakom muskarcu kad ide priznati dijete u prijavi kod maticara. A zakon nalaze da je potrebna samo izjava ispred maticara. U drugim zemljama je potrebno ici kod javnog biljeznika i pod krivicnom i materijalnom odgovornoscu napisati izjavu. Slazem se da treba nesto, ali DNK analiza je tumac.

A ono sto mi ne svidja u cijeloj raspravi je ovaj osjecaj da je biranje mjesto poroda ILI-ILI. Ili ides u bolnicu ili budes doma. Ako budes doma nemas pravo na bolnicu ili znas da te tamo ceka los tretman. Zasto? Zar ne bi trebali imati prijateljsko okruzenje u rodilistu da zena i primalja mogu igrati na sigurno ako treba i obaviti transfer bez da se osjecaju da ce ih netko kazniti? Zar se ne vidi iz aviona da zbog takve situacije samo djeca i majke ispastaju, da se zadovolji neki toboze sistem koji ne treba nista osim dobre volje da se prilagodi?

Sto se vise PKK gura u ilegali i sto se vise ogranicava (birokratski ili kako vec), to ce biti opasnije, a to nikom nije u interesu.

I za vas koje se premisljate o sigurnosti, pozivam vas da pogledate studije koje to dokazu, a ne da slusate puke prognoze 'neceg strasnog' koje ne nuzno drze vodu.

Deaedi's Avatar

ja nemam nista protiv, to je vrlo elegantno rjesenje za ovo prijelazno razdoblje (dok ne moze babica napisati potvrdu da je ta majka rodila to dijete), nek plate i ja idem
    Barem smo se u nečemu složile.

vertex's Avatar

Žena je 9 mjeseci trudna prije nego što rodi. Ne donese bebu doma roda.
    A tko garantira da su bebe rođene u bolnici koje donesemo na pregled s mjesec dana naše bebe?

Deaedi's Avatar

I ja se slazem s kolegicom mikkom, oni moraju dokazati da je dijete moje, prema tome nek plate analizu.
    To je svojevrsni oksimoron, zar ne?

marta's Avatar

vertex, to nije bilo dovoljno u nekim slucajevima, trudnicka nije ništa značila...

Pepita's Avatar

Mene samo muči jedna stvar...a to je...zar ne kužite da i u jednom i drugom izboru može biti rizika...
    Po meni je zaista preeeemalo toga što pkk može završiti tragično.
    Mislim, nitko ne rađa kući sat i pol udaljen od bolnice ili bilo kakve druge pomoći tipa hitne i sl.

Evo primjer Imotskog, do neonatologije imaju sat vremena ako se promet odvija normalno na cesti.
    Ja sam drugu curu rodila za malo više od pola sata od početka nekih trudova.
    Da je bilo što trebalo biti krivo, bilo bi i tko zna, možda bi bio bolji završetak da je to odrađeno kući nego da je transportirano.

Ne znam zašto se transport žena koje su htjele roditi kući potpisuje kao nešto neuspjelo ili loše završeno.
    Pa ženino je pravo i po meni poželjno da zatraži porod u bolnici ako u bilo kojem i najmanjem trenutku ne osjeća sigurnost u sebe.
    Upravo ta opuštenost, sigurnost u sebe i u ono što radiš je glavni uvjet za pkk (po meni, cure koje su rodile kući bolje će znati).

Ja sam sjedila na kauču i bila korak od činjenice da rodim neasistirano, jednostavno nije imalo što poći po zlu.
    Beba je bila totalno dole, pupčana vrpca nije bila blizu bebine glave ili sl. Trudnoća uredna.
    Jedna malena nesigurnost me potjerala u bolnicu.
    Nisam se junačila, samo sam poslušala svoje tijelo, koje za to nije bilo spremno 100% što je meni trebalo!
    Za pkk sam bila sigurna, željela ga najviše na svijetu, ali porod je počeo i završio prebrzo...

AdioMare's Avatar

ajd ja ću pitat, valjda ostanem živa
    (najte se ljutiti)
    jasno mi je zašto se žene odlučuju na porod kod kuće, podržavam.
    vidim da nismo ni blizu situacije gdje će pedijatar doći doma, ženi koja je rodila doma, i pregledati bebu. neće ni u ambulanti, kamoli ovako.
    bebu staru dan ili dva, iznositi iz topline doma (što sam joj prvenstveno željela priuštiti), posebno kada danas pomolim nos van i vidim koji je minus, da bi je pregledao pedijatar,
    a onda i u rodilište gdje se treba cijepiti?
    izlagati ju ovoj hladnoći, virusima po čekaonicama i tako dalje...
    ne znam...
    zar nije isto mrcvarenje roditi u bolnici? čarolija doma se, po meni, ovdje pomalo narušila.
    budite blage prema meni

marta's Avatar

To je svojevrsni oksimoron, zar ne?
    Jes, ako gledaš iz neke diktature.

Naime, matičar može sumnjati i prema tome traziti dokaze. Ali u tom slučaju država koju taj matičar predstavlja, treba dokazati svoju tvrdnju da dijete nije moje. Jer nitko nije kriv dok mu se ne dokaze suprotno.

Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar

Uvijek je bilo i uvijek ce biti zene koje rode neasistirano, ili sa primaljoom koja iz nekog razloga ne moze potpisati neku izjavu. Za te zene treba postojati procedura.

Primjerice ovdje gdje je drzava licencirala neke primalje, ali premalen broj, zene se snalaze, drzava se ljuti. Tko je tu kriv, drzava ili zena?

marta's Avatar

AdioMare, ne moze se usporediti.

seni's Avatar

Quote Originally Posted by vertex View Post
    Žena je 9 mjeseci trudna prije nego što rodi. Ne donese bebu doma roda.
    A tko garantira da su bebe rođene u bolnici koje donesemo na pregled s mjesec dana naše bebe?

Evo ja se nadovezujem na vertex i predlažem, da obavezno uvedu dna analizu i u sva rodilista. Naime tko garantira, da bebe nisu zamijenjene u rodilistu?
    Da si rodila jednu, a kući donjela drugu bebu? ( malo crnog humora )

vertex's Avatar

vertex, to nije bilo dovoljno u nekim slucajevima, trudnicka nije ništa značila...
    Vjerujem ti. Zato i hoću reći da je besmislica to s DNK, a ginekološkim pregledom pogotovo, to je zlostavljanje.
    Imamo ženu koja je bila trudna i sad, negdje oko termina, ima bebu i tijelo koje je očigledno prošlo kroz porod. I veliko je pitanje je li beba njena, i treba ispitati zbog trgovine ljudima?
    Ili imamo ženu koja je bila trudna, rodila u bolnici, i nakon mjesec dana dolazi pedijatru. Vjerojatnost da dijete nije njeno nije ništa manja nego u prvom slučaju.
    Last edited by vertex; 09.02.2012 at 11:55.

seni's Avatar

Adio mare nećemo te pojesti.
    Moram priznat da o ovim temperaturnim extremima, jos nisam razmisljala.

izgleda da ipak nije bilo pametno otvorit ovu temu
    nisam znala da moram svoju povjest ostaviti ovdje(koliko imam godina ...)
    ako sam odlućila roditi kod kuće vjerojatno imam svoje razloge
    zatražila sam u prvom postu savjet i nadala se da ču dobiti podršku (čast izuzetcima)...

vertex's Avatar

AdioMare, ne moraš odmah cijepiti. To može malo pričekati. Uostalom, i iz rodilišta se mora doći doma, šta ne? Kakvo bilo da bilo vrijeme. A čekaonu imaš u tri dana bolničkog okruženja.
    Sigurno bi bilo ljepše da ti dođu doma.

Deaedi's Avatar

Quote Originally Posted by anavi84 View Post
    zatražila sam u prvom postu savjet i nadala se da ču dobiti podršku (čast izuzetcima)...
    Ne kužim te, zašto si mislila da češ dobiti podršku na ovom forumu?

Mislim, kad osoblje foruma nastoji prikazati da svi imaju pravo reći svoje mišljenje (i pro i kontra) i da ovo nije forum koja podržava neasistirano pkk.

Ili, ti kao potencijalna rodilja imaš drugi dojam o ovom forumu i šta se ovdje propagira? (a što ja cijelo vrijeme i govorim).

Jer, s obzirom da živiš u RH, gdje nije moguć asistirani legalni pkk, ovdje bi treba dobiti samo savjete da se u to ne upuštaš. Sve ostalo bi bilo pogrešno.

astral's Avatar

prevruća je tema, nisi ti kriva

moj savjet-čitaj , čitaj,čitaj sve što piše tu na forumu o ppk, informiraj se DOBRO, još imaš puuno vremena do kraja

Osoblje foruma sirius's Avatar

Ćuj, ako ti se teško nositi sa pitanjima i kritikama na forumu potpuno anonimno, tada porod kod kuće baš i najbolji izbor za tebe. Obzirom na opsežnost priprema prije i borbu sa birokracijom kasnije.

Quote Originally Posted by AdioMare View Post
    ajd ja ću pitat, valjda ostanem živa
    (najte se ljutiti)
    jasno mi je zašto se žene odlučuju na porod kod kuće, podržavam.
    vidim da nismo ni blizu situacije gdje će pedijatar doći doma, ženi koja je rodila doma, i pregledati bebu. neće ni u ambulanti, kamoli ovako.
    bebu staru dan ili dva, iznositi iz topline doma (što sam joj prvenstveno željela priuštiti), posebno kada danas pomolim nos van i vidim koji je minus, da bi je pregledao pedijatar,
    a onda i u rodilište gdje se treba cijepiti?
    izlagati ju ovoj hladnoći, virusima po čekaonicama i tako dalje...
    ne znam...
    zar nije isto mrcvarenje roditi u bolnici? čarolija doma se, po meni, ovdje pomalo narušila.
    budite blage prema meni
    zato tempiras kao mikka da imas proljetne ili ljetne bebe. :ubergeek:

zmaj's Avatar

Quote Originally Posted by vertex View Post
    ja se znam našaliti da jedino za treće dijete znam da je doista moje
    nismo se odvajali prvo onih 9mj pa onda sve iza toga!!
    zamjena u bolnicama je bilo....rijetko, al je
    sjećam se da sam tražila da mi pokažu narukvicu bebe i moju mrvu iza poroda.
    i babica se naljutila, al mi je pokazala
    inače, navodno, prema pravilima trebaju pokazati..

zhabica's Avatar

Ja mislim da ti je najbolje dobit što više informacija da možeš postupit onako kako je najbolje za tebe i tvoje dijete, na temelju ispravnih i točnih informacija.

Ovdje se svi jako zalažu za informiran izbor, što je stvarno super, pa nemoj gledat postove negativno nego kao različite informacije, razmisli o svemu što se piše, ipak se radi o tebi i tvom djetetu.

Ja sam imala potrebu reagirat na tvrdnje s kojima se ne slažem.

AM, vertex

Page 8 of 33 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast