1) primalje koje ja znam koje dolaze izvana rade to sto sam rekla. Nisu padobranke. Pregledi se vrse po dogovoru, ja sam sama putovala 3 sata na preglede i meni je to bilo ok jer ono sto sam dobila na jednom pregledu od sat vremena je bilo vise nego sto sam od svog socijalnog ginekologa dobila u dvije trudnoce. Vrijedilo je svaku minutu voznje.

2) zena se bori sa sustavom, da, ali to ne znaci da nema skrb svoje primalje. a sustav, kao sto vidite iz iznesenih primjera, radi samo zbog sebe, na usrtp majke i djece koje odlucuju taj sustav ne koristiti za porod.

3) a tko preuzima odgovornost ako i kad se nesto desi u hrvatskom rodilistu? teoretski 'netko' ali u pravilu jos nisam vidjela da je netko preuzimao odgovornost. Vidim da se na ginekolozima koji se zalazu za promjene gazi, da su neki zasticeni kao medvjedi premda imaju i po nekoliko presuda i da obnasaju usprkos toga visoke funkcije. A sto ako nesto nije 100% zlo ali nije dobro? Tko tada odgovara? Kad sam ja svojevremeno pisala zbog loseg tretmana u rodilistu i lose intervencije dobila sam od 6 poslanih pisama na 6 razlicitih adresa samo 1 odgovor, gdje je pisalo da ako je bila greska u lijecenju da se mogu zaliti i pokrenuti disciplinski postupak prema osobama koji smatram da su grijesili. Kako su se oni ono zvali, e da, lijecnik sa naocalama i crnom kosom, sestra sa kratkom plavom kosom... kako da znam tko su kad oni (po meni lukavo) se ne predstavljaju i ne nose bedzeve sa imenom (ili ih okrenu da se ne vide)?