sto imam od toga da se potuzim kad nikog nije briga?
sto imam od toga da se potuzim kad nikog nije briga?
A sad ozbiljno, kakve to veze ima s kucnim porodom u Hrvata? Tu nema adrese na koju se mozes potuziti osim svoje vlastite. Meni to odgovara. Znaci da sam si sama kriva i da sam si sama zasluzna. Ja mrzim kad mi je netko drugi kriv za nesto, jer to znaci da sam mogla bolje birati.
Ma ne trazim ni ja krivce, al kad me netko zajebe, oprostite na izrazu, onda uglavnom mislim kako sam mogla i bolje birati s kim cu se druziti.
Posljednje uređivanje od marta : 10.02.2012. at 11:21
Hvala što si ovo napisala. Ali to ne odgovara svakoj ženi.
Dakle sve što se dogodi na porodu kod kuće je odgovornost roditelja. Primalju ne možeš nikako tužit, niti će ona ikom odgovarati. To treba jasno reći.
Istina je i da nisu svi roditelji spremi preuzet tu odgovornost.
Ja mislim da ste sve vi koje ste rodile doma u RH imale sreću da su stvari prošle dobro i da je dobro završilo i ja se tome zaista radujem.
Ali kad se netko odlučuje na porod kod kuće onda nije dobro da polazite od pojedinačnih primjera i argumentima koji ne stoje podržavate tu odluku (liječnici nisu potrebni, dovoljna je primalja, liječnici ne znaju što čine, žena sve može sama, nsustav je neadekvatan, to samo sa ovog topica nabrajam što sam pročitala).
Ako je nekom pošlo sve kako treba na znači da će i nekoj drugoj ženi proć sve kako treba.
Treba ju upozorit na SVE što se može dogodit i koje su prednosti jednog i drugog pa neka sama odluči što je najbolje za nju i njeno dijete.
Ma o čemu vi to na dvije strane! Odgovornost-čija je , pa umotate "ako se nešto loše dogodi". Napišite to. Ako dijete umre. Ako mama umre.
Iako sam rekla da neću više, išla sam čitati.
Nemate pojma. Ako se nešto loše dogodi...Ako liječnik kaže ili ne kaže neku riječ-neš ti lošega. Dobijete klistir ili, užasa li -drip...Morate ležati lijevo ili desno-strahota... Ctg-ti smeta-nešto neizdrživo...Dajte, to su gluposti.
I bolje da nemate pojma o lošemu. I bolje da ne znate. I bolje da se ne morate pitati tko je kriv. Jer, fućka vam se tko je kriv...Nepovratno je.
I mijenja život, stvarno mijenja. 100%. Nepovratni gubitak mijenja život...
neznam baš bi li ja rekla gluposti, ali složit ću se s tobom da nisu to nekakve neizrecive strahote ( za klistir i uvjetovani položaj ne znam, ali mislim da bi i to izgurala, da sam trebala).
ALI, isto vrijedi i kad u rodilištu to zagovaraju, kao da im život ovisi o tome.
Kad nije toliko bitno, što toliko inzistiraju na tome ?
ili stvarno misliš da su klistir, drip, višesatni ctg i baš neki položaj medicinski indicirani svaki put kad su predloženi/provedeni u rodilištu?
Sve medicinske intervencije koje su napravljene bez razloga nose svoje rizike.
Sam Odent kaže da je bolje carski nego dugi, nasilni porod s dripom.
I samo rađanje u ležećem položaju stavlja dijete u poziciju manjeg dotoka krvi zbog pritiska maternica na krvne žile.
I nije to nešto što se MOŽE pretrpiti, to je nešto što se MOŽE izbjeći, u bilo kakvom porodu.
ja bi rekla, sve med. intervencije nose svoje rizike. i kad su sa razlogom napravljene, mogu poći po zlu, ali je bar odluka o interveciji bila opravdana (kolika je to utjeha, hm?, meni bi bilo lakše nego u slučaju da na meni provedu nešto potpuno nepotrebno i još upadnem u zlu statistiku)
meni je to nešto što se može izbjeći, ali se može i pretrpiti. ali samim tim što se može izbjeći jer nije nužno - podržavam borbu protiv takve intervencionističke prakse.I nije to nešto što se MOŽE pretrpiti, to je nešto što se MOŽE izbjeći, u bilo kakvom porodu.
ja sam pretrpila, bez posljedica
osobno iskustvo, intervencija se sastojala od dripa, nalijeganja i epi ( skoro full paket).
zadovoljna sam sobom jer sam odbila hospitalizaciju u 36. i 38 tt, tako sam izbjegla i inducirani porod.zadovoljna sam što sam rodila 41+1, izbjegla klistir i predrađaonu, rodila u roku 1h.
nezadovoljna sam sobom, jer se nisam dovoljno snažno suprostavila intervencijama.
drugi puta ću pametnije.
treći put ću pkk![]()
mene zapravo čudi, čemu rutinski, gotovo, full paket??
zašto forsiraju tu rutinu ??, posebno tamo di nije potrebna??
recimo, ja znam da meni te stvari nisu bile potrebne (da jesu, već bi se oni strkali, vako sam ih samo odbijala i niš!!, rodila se beba najnormalnije bez svega toga i amen. odbila sam probijanje vodenjaka; konstantno ležanje; epi; klistir, umjeto tog sam dan prije uzela neki prirodnjak za polakše čišćenje i to od njih!! dakle, može se.; analgetike; brijanje; nalijeganje na trbuh. mislim da je to sve)