Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    A sad ozbiljno, kakve to veze ima s kucnim porodom u Hrvata? Tu nema adrese na koju se mozes potuziti osim svoje vlastite. Meni to odgovara. Znaci da sam si sama kriva i da sam si sama zasluzna. Ja mrzim kad mi je netko drugi kriv za nesto, jer to znaci da sam mogla bolje birati.
    Ma o čemu vi to na dvije strane! Odgovornost-čija je , pa umotate "ako se nešto loše dogodi". Napišite to. Ako dijete umre. Ako mama umre.
    Iako sam rekla da neću više, išla sam čitati.

Nemate pojma. Ako se nešto loše dogodi...Ako liječnik kaže ili ne kaže neku riječ-neš ti lošega. Dobijete klistir ili, užasa li -drip...Morate ležati lijevo ili desno-strahota... Ctg-ti smeta-nešto neizdrživo...Dajte, to su gluposti.

I bolje da nemate pojma o lošemu. I bolje da ne znate. I bolje da se ne morate pitati tko je kriv. Jer, fućka vam se tko je kriv...Nepovratno je.
    I mijenja život, stvarno mijenja. 100%. Nepovratni gubitak mijenja život...

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako liječnik kaže ili ne kaže neku riječ-neš ti lošega. Dobijete klistir ili, užasa li -drip...Morate ležati lijevo ili desno-strahota... Ctg-ti smeta-nešto neizdrživo...Dajte, to su gluposti.
    neznam baš bi li ja rekla gluposti, ali složit ću se s tobom da nisu to nekakve neizrecive strahote ( za klistir i uvjetovani položaj ne znam, ali mislim da bi i to izgurala, da sam trebala).
    ALI, isto vrijedi i kad u rodilištu to zagovaraju, kao da im život ovisi o tome.
    Kad nije toliko bitno, što toliko inzistiraju na tome ?
    ili stvarno misliš da su klistir, drip, višesatni ctg i baš neki položaj medicinski indicirani svaki put kad su predloženi/provedeni u rodilištu?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    ili stvarno misliš da su klistir, drip, višesatni ctg i baš neki položaj medicinski indicirani svaki put kad su predloženi/provedeni u rodilištu?
    Sve medicinske intervencije koje su napravljene bez razloga nose svoje rizike.

Sam Odent kaže da je bolje carski nego dugi, nasilni porod s dripom.

I samo rađanje u ležećem položaju stavlja dijete u poziciju manjeg dotoka krvi zbog pritiska maternica na krvne žile.

I nije to nešto što se MOŽE pretrpiti, to je nešto što se MOŽE izbjeći, u bilo kakvom porodu.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa Vidi poruku
    Sve medicinske intervencije koje su napravljene bez razloga nose svoje rizike.
    ja bi rekla, sve med. intervencije nose svoje rizike. i kad su sa razlogom napravljene, mogu poći po zlu, ali je bar odluka o interveciji bila opravdana (kolika je to utjeha, hm?, meni bi bilo lakše nego u slučaju da na meni provedu nešto potpuno nepotrebno i još upadnem u zlu statistiku)

I nije to nešto što se MOŽE pretrpiti, to je nešto što se MOŽE izbjeći, u bilo kakvom porodu.
    meni je to nešto što se može izbjeći, ali se može i pretrpiti. ali samim tim što se može izbjeći jer nije nužno - podržavam borbu protiv takve intervencionističke prakse.
    ja sam pretrpila, bez posljedica

osobno iskustvo, intervencija se sastojala od dripa, nalijeganja i epi ( skoro full paket).
    zadovoljna sam sobom jer sam odbila hospitalizaciju u 36. i 38 tt, tako sam izbjegla i inducirani porod.zadovoljna sam što sam rodila 41+1, izbjegla klistir i predrađaonu, rodila u roku 1h.
    nezadovoljna sam sobom, jer se nisam dovoljno snažno suprostavila intervencijama.
    drugi puta ću pametnije.
    treći put ću pkk

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    drugi puta ću pametnije.
    treći put ću pkk

mene zapravo čudi, čemu rutinski, gotovo, full paket??
    zašto forsiraju tu rutinu ??, posebno tamo di nije potrebna??
    recimo, ja znam da meni te stvari nisu bile potrebne (da jesu, već bi se oni strkali, vako sam ih samo odbijala i niš!!, rodila se beba najnormalnije bez svega toga i amen. odbila sam probijanje vodenjaka; konstantno ležanje; epi; klistir, umjeto tog sam dan prije uzela neki prirodnjak za polakše čišćenje i to od njih!! dakle, može se.; analgetike; brijanje; nalijeganje na trbuh. mislim da je to sve)

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku

mene zapravo čudi, čemu rutinski, gotovo, full paket??
    zašto forsiraju tu rutinu ??, posebno tamo di nije potrebna??
    recimo, ja znam da meni te stvari nisu bile potrebne (da jesu, već bi se oni strkali, vako sam ih samo odbijala i niš!!, rodila se beba najnormalnije bez svega toga i amen. odbila sam probijanje vodenjaka; konstantno ležanje; epi; klistir, umjeto tog sam dan prije uzela neki prirodnjak za polakše čišćenje i to od njih!! dakle, može se.; analgetike; brijanje; nalijeganje na trbuh. mislim da je to sve)
    Pa ja koliko čitam baš po forumu roda, davno sam rodila, uopće ne vidim da je to više tako, nije li u zadnjih par godina situacija drastično bolja.

I krivo mislis da je porod doma rizican cak i u ovim okolnostima, jer sve mi smo dobro promislile o mogucim scenarijima.
    Sumnjam da bi te i godine promišljanja mogle pripremiti na neki jako loš scenarij, u kojem je svaka minuta dragocjena za djetetov ili tvoj život..tak da..nisam za porod kod kuće.

Ako majka ili dijete umru na kucnom porodu u Hrvatskoj, ovako kako je danas neuredjen, odgovorni su iskljucivo roditelji koji su izabrali kucni porod.
    Oprosti, možda sam te nešto krivo shvatila, ali tko bi trebao/mogao biti kriv ?

Citiraj Fidji prvotno napisa Vidi poruku
    Sam Odent kaže da je bolje carski nego dugi, nasilni porod s dripom.
    A on je ?-mislim znam tko je, ali tak slijepo vjerovati u ono kaj nam se sviđa i paše, koliko god to i nije tako.

Netko je napisao da bi susjedu zvao, ja bome nebi bila ta susjeda nikad, nit bi uletila u takvo nešto da poslije nosim nečiji zivot na duši, mogla bih samo hitnu nazvati.

A vi curke koje ste rodile doma, napravile ste takvu filozofiju od svega toga, pa vjerujem da i vi time svakako negativno prodonosite u formiranu stavova kod zena o porodu doma, a posebno su mi iritantne te spike o nekim orgazmičkim porodima, posebnim transovima i slično, meni je to totalno prenemaganje.

Ne sjećam se ikakvih priča da su žene prije 100 godina po selima rađale uz plam svijeća, ambijntalnu glazbu, hidromasazne kade i tak... rodile bi i drugi dan na polje...nikakva hebena romantika, a ovo kaj vi radite, sry al

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku

A vi curke koje ste rodile doma, napravile ste takvu filozofiju od svega toga, pa vjerujem da i vi time svakako negativno prodonosite u formiranu stavova kod zena o porodu doma, a posebno su mi iritantne te spike o nekim orgazmičkim porodima, posebnim transovima i slično, meni je to totalno prenemaganje.
    ćuj , meni se čini i prenemaganje kad netko kaže da u svom normalnom seksulanom životu pada u trans svaki put, ali to ne znaći da je to laž.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •