Ovo.
Već sam rekla, i opet ponavljam, ako bude kakva peticija da se "legalizira" porod kod kuće, tj da ta opcija postoji i u nas, uz adekvatnu skrb za rodilju kao što je to regulirano vani ja ću je potpisati. Do tada, smatram da se žene koje se odluče na pkk u RH u ovom trenutku izlažu većem riziku nego da idu na bolnički porod.
Smeta me negiranje takve trenutne stvarnosti i prezentiranje pozitivnih strana pkk naspram negativnih strana bolničkog poroda. To smatram nekritičkim i nefer prezentiranjem stvarnosti i smatram da se nekritički ne može razgovarati o nečem tako važnom kao što je porod.
Istina je da stvari mogu poći dobro ali i loše. U jednoj i u drugoj verziji poroda.
Istina je da i jedno i drugo ima svoje prednosti i nedostatke.
Za kvalitetnu raspravu treba pričati i o jednim i drugima, a ne samo navoditi da će ženu u bolnici dočekat taj zli sustav i liječnici koji će joj načinit žao, a doma će dobit tretman kakv želi uz primalju koja će se adekvatno skrbit za nju. Fer je reći da i u bolnici sve može poć kako treba, a i na kućnom porodu loše.
Ajmo pričat i o tim stvarima, ne samo drvit po onome što nam paše, može?
I otkud vi znate da ja nisam žena koja želi rodit kod kuće samo je vrlo kritična i želi se dobro pripremit?