Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je tvrdnja oko koje se ne slazemo. Ponovit cu opet da gledam samo iz svoje kože (i mozda par zena za koje znam sto im se dogadjalo u rodilistu), ali u rodilistu je skrb povremena i rasprsena izmedju (najcesce) vise rodilja (a ako je samo jedna, opet cu ponoviti, nije bas uobicajeno da babica przi rodilju satima za ruku, zapravo nisam nikad cula za tako nesto), a doma je to skrb koncentrirana i stalna. I onda se to, gledajuci studije, svodi na isto. Dobit ces sto trebas i doma i u rodilistu, samo sto doma neces dobiti neke stvari koje u rodilistu neces moci odbiti.

Evo upravo o tome ja i govorim kad kažem da interpretiraš stvari prema vlastitom nahođenju/iskustvu i izvlačiš zaključke koji idu u korist tvoje odluke.

Mislim, imaš ti na to pravo i reklo bi se da ovaj tvoj slijedi misli zvuči logično, ali ima jednu manu, što stvari nisu samo takve kakvim ih ti prikazuješ.

To što pišeš je dio (tvoje) istine.

Drugi dio istine kojeg nisi napisala, pa ja zaključujem da ga negiraš, je da su i uz (bolju?) skrb koju si osigurala sebi na porodu za verziju u kojoj sve ide kako treba, sebi i djetetu ne dolaskom u bolnicu na porod uskratila eventualnu skrb koja bi ti bila potrebna i koju si mogla dobiti na vrijeme da su stvari krenule loše. Kužiš što hoću reći?

Znam da ćeš sad ponovit da si osigurala transport u bolnicu da stigneš na vrijeme. Pa će sirius reći da nije kuća bolnica. Pa ćete nabrajat hrpu argumenata koji su istina ali i dalje ne pobijaju činjenicu da su stvari mogle poći loše i da je dolazak u bolnicu mogao biti prekasno.

Znam da ćeš sad reći da si svela te šanse na minimum, ali svejedno, i taj minimum je nekome prevelik rizik i dovoljan razlog da odustanem od poroda kod kuće.

I sva sreća da o ovome u tovm slučaju samo teoretski možemo razglabat, ali i to je dio realnosti oko poroda.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku

Drugi dio istine kojeg nisi napisala, pa ja zaključujem da ga negiraš, je da su i uz (bolju?) skrb koju si osigurala sebi na porodu za verziju u kojoj sve ide kako treba, sebi i djetetu ne dolaskom u bolnicu na porod uskratila eventualnu skrb koja bi ti bila potrebna i koju si mogla dobiti na vrijeme da su stvari krenule loše. Kužiš što hoću reći?

Znam da ćeš sad ponovit da si osigurala transport u bolnicu da stigneš na vrijeme. Pa će sirius reći da nije kuća bolnica. Pa ćete nabrajat hrpu argumenata koji su istina ali i dalje ne pobijaju činjenicu da su stvari mogle poći loše i da je dolazak u bolnicu mogao biti prekasno.
    Žene koje rađaju doma biraju dobrobiti kućnog poroda kojim smanjuju mogućnost nepotrebnih intervencija i komplikacija po cijenu potrebne eventualne dodatne hitne skrbi u statistički malom broju slučajeva.
    Manji broj intervencija znaći manji rizik od komplikacija i potrebe za medicinskim intervencijama. Naravno da uvijek ostaje onaj sitni postotak da se stvori neka rijetka komplikacija i bez intervencija, jednostavno statistički postoji (iako minimalna), ali to je rizik na koji žena na porodu doma mora biti svijesna. Isto kao što je žena koja rađa u bolnici svijesna da intervencije nose određeni rizik .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •