Dajavim; meni je moja susjeda rekla kako se ona boji pristati na to da ja svjesno riskiram pkk i vratim se kući jer bi ona zbog toga mogla izgubiti posao u makarskom rodilištu u kojem se žene ne porađaju.(Ovo je jedan od najvećih primjera gluposti sustava, da primalja školovana novcima poreznih obveznika ne može pomoći poreznom obvezniku u porodu ajer time riskira posao plaćen novcem poreznih obveznika na kojem ne obavlja djelatnost za koju je školovana. ) Ona mi je bila ta veza u rodilištu i to je po meni takav nonsense... Primalje su već i ranije u malim rodilištima ponekad samostalno obavljače djelatnost, jer naime doktor nekada jednostavno ne bi stigao u rodilište na vrijeme. I činjenica da se ovaj problem ignorira u raspravama o pkk je strašna, ako mene pitate. Rasprava se vodi samo oko toga jesu li te žene kojimaje toplina doma i atmosfera poroda bitniji od operacione sale dovoljno racionalne da im država dopusti taj izbor. Meni se čini da je više vanbolničkih poroda izazvano udaljenošću od bolnice i da statistički gledano ti su porodi veći problem. Ono da to pod hitno treba riješit, jer ljudi svugdje uplaćuju u to zdravstvo, a na kraju ...