Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Rekla je apri da ne pišemo o konkretnim slučajevima, ali pošto neću iznositi detalje ipak se odlučujem napisati ono što sam danas čula. Naime, bili smo u jednom društvu gdje se zatekla i jedna ginekologinja. Malo po malo došli smo do priče o pkk.

Žena nije apriori protiv, ali je rekla ono što već preko nekoliko stranica ponavljaju pojedine forumašice da se za takav porod moraju osigurati svi oni uvjeti koje žene u nekim drugim državama imaju i da je kod nas još uvijek prerizično se upuštati u takav pothvat.

...

Sve ovo sam napisala u vrlo kratkim crtama i laičkim jezikom jer mi medicinska terminologija nije prebliska, ali rečeno mi je da bi dijete bilo zdravo da se na vrijeme reagiralo. Kao što sam rekla, roditelji su predugo tražili pedijatra koji će pregledati dijete i došlo je do neželjenih komplikacija do kojih zasigurno ne bi došlo da je dijete rođeno u bolnici.(po riječima te ginekologinje)

Možemo kriviti te pedijatre koji nisu htjeli pregledati dijete, možemo optužiti i cijeli hr medicinski sustav, ali činjenica je da pkk nisu u našoj državi uređeni tako da bi se poduzele sve mjere da beba dobije pravovremenu odgovarajuću medicinsku skrb.
    Između ostalog smo pričali i o poboljšanju uvjeta u hr rodilištima i žena mi je odgovorila da je istina da postoji još ta neka stara garda sklona pretjeranim intervencijama, ali da ovi mlađi opstetičari mijenjaju malo po malo te uvriježene navike i da su sve više skloni prirodnom porodu sa što manje nepotrebnih zahvata.
    Također je navela da postoji velika razlika između pojedinih bolnica i da je ona doživjela veliki šok kad je iz male regionalne bolnice otišla na specijalizaciju u veliko Zagrebačko rodilište gdje su bili totalno neskloni ovim nekim novim "trendovima" za koje se svi vjerujem nadamo da će sve više postajati rutina i pravilo, a ne iznimka.
    Posljednje uređivanje od sirius : 13.02.2012. at 21:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •