t.r.a.c. prvotno napisa
latika, a tko te prestravio?
ti sama sebe? ili sve ono pročitano o porodima-u bolnici?
kad ti nešto pođe krivo u rodilištu, znaš što će tamo učiniti? baš ništa. jer ponekad ti i oni nemate isti pojam o "krivome".
meni je bilo krivo što su me poslali na indukciju poroda bez ikakve medicinske indikacije, meni je bilo krivo što mi je svakih sat vremena netko čeprkao između nogu, pogotovo dok su to radili u trudu što užasno boli, meni je bilo krivo kad su mi u boks doveli urlajuću ženu kao da je netko kolje da rodi (a ja hrabra prvorotka, kojoj nakon te scene nije ostala ni trunka hrabrosti, a o daljnjem opuštanju i otvaranju da bi mogla roditi da i ne govorim, nakon čega naravno slijedi dolantin za smirenje, što mi je isto bilo krivo), meni je bilo krivo što su me odvojili od djeteta nakon poroda, meni je bilo krivo što su me s djetetom poslije stavili na hodnik na propuh i među posjete u doba gripe, meni je bilo krivo što mi je dijete dobilo u rodilištu upalu oka, a oni povodom toga nisu učinili BAŠ NIŠTA.
jasno da je medicina napredovala i svaka čast tome, no osobno mi nije poznato da ijednoj drugoj životinjskoj vrsti U PRIRODI netko pomaže da rodi. žensko tijelo, bilo krave, čimpanze ili čovjeka, stvoreno je da rodi. ono koje za to nije stvoreno, neće rađati ili neće preživjeti rađajući. prirodna selekcija. samo što se mi kao vrsta na to ne možemo nikako naviknuti, jer naravno, želimo biti i živjeti zauvijek.