Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

latika, a tko te prestravio?
    ti sama sebe? ili sve ono pročitano o porodima-u bolnici?

kad ti nešto pođe krivo u rodilištu, znaš što će tamo učiniti? baš ništa. jer ponekad ti i oni nemate isti pojam o "krivome".

meni je bilo krivo što su me poslali na indukciju poroda bez ikakve medicinske indikacije, meni je bilo krivo što mi je svakih sat vremena netko čeprkao između nogu, pogotovo dok su to radili u trudu što užasno boli, meni je bilo krivo kad su mi u boks doveli urlajuću ženu kao da je netko kolje da rodi (a ja hrabra prvorotka, kojoj nakon te scene nije ostala ni trunka hrabrosti, a o daljnjem opuštanju i otvaranju da bi mogla roditi da i ne govorim, nakon čega naravno slijedi dolantin za smirenje, što mi je isto bilo krivo), meni je bilo krivo što su me odvojili od djeteta nakon poroda, meni je bilo krivo što su me s djetetom poslije stavili na hodnik na propuh i među posjete u doba gripe, meni je bilo krivo što mi je dijete dobilo u rodilištu upalu oka, a oni povodom toga nisu učinili BAŠ NIŠTA.

jasno da je medicina napredovala i svaka čast tome, no osobno mi nije poznato da ijednoj drugoj životinjskoj vrsti U PRIRODI netko pomaže da rodi. žensko tijelo, bilo krave, čimpanze ili čovjeka, stvoreno je da rodi. ono koje za to nije stvoreno, neće rađati ili neće preživjeti rađajući. prirodna selekcija. samo što se mi kao vrsta na to ne možemo nikako naviknuti, jer naravno, želimo biti i živjeti zauvijek.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj t.r.a.c. prvotno napisa Vidi poruku
    jasno da je medicina napredovala i svaka čast tome, no osobno mi nije poznato da ijednoj drugoj životinjskoj vrsti U PRIRODI netko pomaže da rodi. žensko tijelo, bilo krave, čimpanze ili čovjeka, stvoreno je da rodi. ono koje za to nije stvoreno, neće rađati ili neće preživjeti rađajući. prirodna selekcija. samo što se mi kao vrsta na to ne možemo nikako naviknuti, jer naravno, želimo biti i živjeti zauvijek.
    Ovo mi je nešto najstrašnije što mogu pročitati a tako se često spominje na ovom forumu. Hvala lijepa ali sebe smatram puno inteligentnijom, naprednijom i sposobnijom od krave ili mačke.

(Puno životinjskih vrsta pojedu svoje mlade, ja nisam svoje nijedno.)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je nešto najstrašnije što mogu pročitati a tako se često spominje na ovom forumu. Hvala lijepa ali sebe smatram puno inteligentnijom, naprednijom i sposobnijom od krave ili mačke.

(Puno životinjskih vrsta pojedu svoje mlade, ja nisam svoje nijedno.)
    Meni zapravo ne smeta usporedba sa životinjom.
    Malo me bode u oči ovo tko nije stvoren za rađanje neće rađati ili neće preživjeti rađanje.
    Čemu onda nastojanja za legalizaciju asistiranog PKK? Čemu asistencija? Tko preživi, preživi.
    Sva sreća da smo ipak dogurali dalje od toga.

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

latika, a tko te prestravio?
    ti sama sebe? ili sve ono pročitano o porodima-u bolnici?

kad ti nešto pođe krivo u rodilištu, znaš što će tamo učiniti? baš ništa. jer ponekad ti i oni nemate isti pojam o "krivome".

meni je bilo krivo što su me poslali na indukciju poroda bez ikakve medicinske indikacije, meni je bilo krivo što mi je svakih sat vremena netko čeprkao između nogu, pogotovo dok su to radili u trudu što užasno boli, meni je bilo krivo kad su mi u boks doveli urlajuću ženu kao da je netko kolje da rodi (a ja hrabra prvorotka, kojoj nakon te scene nije ostala ni trunka hrabrosti, a o daljnjem opuštanju i otvaranju da bi mogla roditi da i ne govorim, nakon čega naravno slijedi dolantin za smirenje, što mi je isto bilo krivo), meni je bilo krivo što su me odvojili od djeteta nakon poroda, meni je bilo krivo što su me s djetetom poslije stavili na hodnik na propuh i među posjete u doba gripe, meni je bilo krivo što mi je dijete dobilo u rodilištu upalu oka, a oni povodom toga nisu učinili BAŠ NIŠTA.

isprepadalo me to sto sam imala prijevremeni porod, i oba dijeteta su nakon par dana preminula. prvi je proplakao a drugog su ozivljavali preda mnom. znam da to nije tema ali pitala si zasto sam uplasena pa sam odgovorila. i kad prezivis takvo iskustvo, ma nebitno ti je dali netko kraj tebe vristi, dali cekas na hodniku itd itd, bitno je da si ziv i zdrav i da dijete ima potrebnu skrb. kazes da doktori ako nesto podje po zlu nemogu nista- ne slazem se sa tobom , koliko slucajeva znam da je zena pocela radjati pa je zavrsila na hitnom carskom rezu, postoje mnoge komplikacije koje se mogu desiti i sa majkom i sa dijetetom i zato sam misljenja da je od neke udobnosti i komfora bitnija sigurnost koju bolnica i doktori mogu pružiti.ali kazem to je samo moje misljenje..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo što ti pišeš da je krivo nije uopće bitno. Bitno je da li je ugroženo zdravlje ili život. Jer radi se o životu. Ništa manje, ni više.
    I da nisu NIŠTA učinili radi upale oka ti ne vjerujem. Liječnicima je svrha liječenje. A ne zanemarivanje bolesti.

A moraš priznati da u rodilištu MOGU spasiti život kada je ugrožen.

Trina potpisujem te, nisam htjela uvoditi IQ u temu kućnih poroda, ali on je jako bitan. Porod nije igra, on je silno ozbiljna stvar. I treba biti isto tako svjestan te ozbiljnosti.

I da, ponekad netko ima sreće i sve će proći super, ali ponekad nema.

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo što ti pišeš da je krivo nije uopće bitno. Bitno je da li je ugroženo zdravlje ili život. Jer radi se o životu. Ništa manje, ni više.
    I da nisu NIŠTA učinili radi upale oka ti ne vjerujem. Liječnicima je svrha liječenje. A ne zanemarivanje bolesti.

A moraš priznati da u rodilištu MOGU spasiti život kada je ugrožen.

Trina potpisujem te, nisam htjela uvoditi IQ u temu kućnih poroda, ali on je jako bitan. Porod nije igra, on je silno ozbiljna stvar. I treba biti isto tako svjestan te ozbiljnosti.

I da, ponekad netko ima sreće i sve će proći super, ali ponekad nema.
    Ne moraš vjerovati za upalu oka, mogu ti pokazati cijelu medicinsku dokumentaciju od svog boravka u bolnici gdje se APSOLUTNO NIGDJE ne navodi da mi dijete ima upalu oka i da je to ikako tretirano (a ne radi se o klasičnoj dokumentaciji-otpusno pismo i slično, već o CJELOKUPNOJ dokumentaciji uključujući i 15-osatni ispis ctg-a s poroda)

Kažeš, nije bitno? Pa ako ti voliš da se prema tebi ponašaju kao prema komadu namještaja koji nema osjećaja ni osjetila, samo daj, ja to ne volim. Pogotovo ne u tako delikatnim situacijama u kojima bih JA trebala biti glavna osoba, zajedno sa SVOJIM DJETETOM, a ne onaj pištavi stroj iza mene ili tlakomjer ili boca s dripom. Jer oni neznaju reći kad je MENI zlo, kad mi je sila na wc ili kad mi se vrti. A bome ni neznaju reći da imam nagon za tiskanjem djeteta, niti znaju kad JA osjećam da bih trebala tiskati a kad bih trebala odmoriti.

Možda bi se, po tvome, trebali vratiti u nekadašnja vremena kad su ženu uspavali i dali joj hrpu kemije da se porodi u nesvjestici, tako barem nije mogla reći da je boli, nije mogla vikati, tražiti vode, ma ništa. Jer naravno da je tako najbolje-liječnicima.

Ovu tvoju rečenicu da u rodilištu MOGU spasiti život bi trebalo preoblikovati u MOŽDA MOGU, jer nitko nije svemoguć i niti je liječnik svaki puta 100% u pravu.

IQ je bitan za što? S oproštenjem, ona koja se znala ******, ta će i roditi, ovako ili onako.

Onaj tko nema sreće, njemu neće pomoći ni svi doktori ovog svijeta.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

S oproštenjem, ona koja se znala ******, ta će i roditi, ovako ili onako.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

sirius, kako je lijepo opet vidjeti tvoj stari avatar. Sad ću lakše naći post koji obavezno pročitam. Još da se vrate ostružnjice (kupine)...

I jedno pitanje, tj. dva.

Da li odbijanje liječnika na porodu znači i odbijanje liječnika u trudnoći? Odbijanje tehnologije na porodu znači i odbijanje tehnologije u trudnoći?
    Meni se to podrazumijeva. Istoznačno je.

Jer, ako da, zašto da, a ako ne, zašto ne.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li odbijanje liječnika na porodu znači i odbijanje liječnika u trudnoći? Odbijanje tehnologije na porodu znači i odbijanje tehnologije u trudnoći?
    Naravno da se ne podrazumjeva niti je istoznacno. Postoje stvari za koje ti je lijecnik potreban i one za koje ti nije potreban. U nasem sustavu to je istoznacno, nepotrebno istoznacno.
    I sta da mi sad opet objasnjavamo milijunti put, ako imas normalnu, urednu trudnocu, mozes se kontrolirati kod primalje, koja ce te, ako ta trudnoca izadje iz okvira normalnosti i urednosti poslat lijecniku koji se skolovao za to - za patologiju, t. ono sto vise nije normalno i uredno, za razliku od primalje koja se skolovala za fiziologiju. Isto vrijedi i u trudnoci i u porodu.
    Šta se to tu iskljucuje? Tko odbija lijecnika ako je potreban?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I više ne mijenjam avatar. Mogu ga jedino još više narumenit da se bolje vidi. Kad pkk postane zakonski reguliran i omogucen ženama, majkama i kraljicama u Hrvatskoj, onda cu ga promijeniti u sliku šampanjca.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    I više ne mijenjam avatar. Mogu ga jedino još više narumenit da se bolje vidi. Kad pkk postane zakonski reguliran i omogucen ženama, majkama i kraljicama u Hrvatskoj, onda cu ga promijeniti u sliku šampanjca.
    gdje li si ga samo našla, odličan je

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sirius, kako je lijepo opet vidjeti tvoj stari avatar. Sad ću lakše naći post koji obavezno pročitam. Još da se vrate ostružnjice (kupine)...

Odbijanje ponuđenog (kao i prihvaćanje ponuđenjog ) morao bi biti svijesan odabir.
    U zemljam gdje je reguliran pkk žene mogu birati praćenje trudnoće od strane primalje ili od strane ginekologa ili liječnika opće prakse. Primalja ima propisane preglede , vađenja krvi i testove probira (koji su na izbor).
    I tamo se ide na preporučena 2 ili 3 UZV-a u trudnoći kod stručnjaka koji gleda samo UZV. U slučaju sumnje ili komplikacija primalja može poslati ženu na pregled kod ginekologa.
    U slučaju komplikacija primalja predlaže odlazak u rodilište.
    Ne razumijem što znaćii odbijanje tehnologije , pa neće žena otići u planinu i čekati porod tamo uz vatru.

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja bih osobno uvijek prije odabrala primalju a ne liječnika. jer trudnoća za mene nije bolest. za liječnike i sustav jest. i ženu ne treba liječiti od trudnoće. žalosno je da ti kad dođeš roditi piše da si pacijent (bolesnik), a na otpusnom pismu piše da si otpuštena kao ZDRAVA. a do tada si bila bolesna, jel....

sjećam se jedne smješne situacije kad je pedijatrica ispunjavala uputnicu za našu najmlađu-nije mogla naći "dijagnozu bolesti" u onoj debeloj knjižurini. a dijagnoza je bila-rođena kod kuće.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kažeš, nije bitno? Pa ako ti voliš da se prema tebi ponašaju kao prema komadu namještaja

Možda bi se, po tvome, trebali vratiti u nekadašnja vremena

Ovu tvoju rečenicu da u rodilištu MOGU spasiti život bi trebalo preoblikovati u MOŽDA MOGU, jer nitko nije svemoguć i niti je liječnik svaki puta 100% u pravu.

IQ je bitan za što? S oproštenjem, ona koja se znala ******, ta će i roditi, ovako ili onako.

Onaj tko nema sreće, njemu neće pomoći ni svi doktori ovog svijeta.

Prema meni se nikad nitko nije ponašao kao da sam komad namještaja. Ja sam itekako JA, sigurna u sebe. Ali, ni ja se prema nikome ne ponašam kao da je neznalica. Uvažavanje, međusobno, je bitno.

Ne bi se trebali vratiti u nekadašnja vremena, pogotovo ne kućnim porodom ako nije popraćen modernim saznanjima.

Nije liječnik svaki put 100% u pravu, ali 100% zna kako napraviti carski rez.

IQ je bitan za odluku o kućnom porodu. Ponavljam, nijedan porod nije igra. Raditi dijete ( ili kako si ti napisala ****** se) može biti igra (često i jest), može to svatko. No napraviti, donijeti do termina i roditi ne može baš svatko bez pomoći.

A to o neimanju sreće i da mu neće pomoći svi doktori ovog svijeta, isprobala sam, nažalost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •