hvala cure, ali bojim se da meni nitko ne može pomoći
dosta cura sa foruma zna moje priče, ali evo ukratko
oba poroda u terminu, odmah drip (bez ikakvog pitanja, objašnjenja), nalijeganje na trbuh, epiziotomija...
prvi porod sam mislim od strahovitih bolova (drip) urlala od početka do kraja, morali su mi vezati noge za stol
na drugom porodu sam se nekako uspjela skulirati za vrijeme trudova, ali pred sam izgon sam opet totalno izgubila kontrolu i probušila uši svima u rađaoni, morali su mi vezati noge za stol... (btw.inače sam prilično mirna i relativno tiha osoba, pa je ovako nešto totalno netipično za mene)
prvo dijete sam rodila oko 8h, vidjela ju prvi put iza toga oko 16 h (nikad nisam saznala zašto tako kasno)
drugo dijete je dobilo perinatalnu infekciju i 11 dana sam bila odvojena od njega i smjela ga vidjeti 2x dnevno po pola sata (ostala 23 h sam se praktički non-stop ručno izdajala kako bih skupila što više mljeka i odnijela ga u bočici malenom na intenzivnu)
i na prvom i na drugom porodu sam ležala na jednom boku, nisu mi dali da se okrećem iako više nisam mogla izdržati u tom položaju, nisu mi dali na wc piškiti nego sam se ležeći na leđima pokušavala popiškiti u kahlicu koju su mi dali! obzirom da to nikako nisam uspjevala obaviti u tom položaju, dobila sam kateter
i tako, nekako mi se čini da će i treći put biti vrlo slična priča, samo što ovaj put ne vjerujem da ću roditi u istoj bolnici
btw. za porod kod kuće nemam hrabrosti
za porod u vž, rijeci, u grazu... sam prelijena