Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Ali uostalom, nije važno je li svakoj ženi porod fantastično iskustvo. Ne doživljavamo svi stvari jednako, nisu nam iste stvari važne. Ako je nekome to onako iskreno nevažno iskustvo, neka je.
Važno je samo da se poslije poroda nema trauma za zakapati ili trauma za otkrivati.

Nakon poroda će nekima biti svejedno, neke će imati traume, a neke će biti 10m iznad zemlje na oksitocinu. Ali prije poroda, većina žena će ti vjerojatno reći da želi fantastično iskustvo.

Ja mislim da je u ljudskoj prirodi željeti pozitivna, lijepa iskustva. I nema razloga zašto porod ne bi bio jedno od njih - za svaku ženu. Međutim, zeznuto je to što žene nemaju dovoljno parametara prilikom donošenja odluke (pogotovo prvorotke) i sve se svodi na metodu pokušaja i pogrešaka. Obično nemamo toliko pokušaja eda bi spoznale kakav bi nam porod zapravo bio fantastično iskustvo. Mogu shvatiti da će neke oduševljavati cr, neke epiduralna, a neke pkk. ali to da je nekome svejedno - meni to znači samo da ta osoba nije imala porod kakav joj najbolje odgovara, a da to nije osvijestila.