Ženi čestitate na hrabrosti za porod kod kuće, ali za mene je puno hrabrije otići u rodilište i prepustiti se njihovom akušerskom nasilju.

Porod doma danas u SLO dodje oko 2500 eur, a babica iz Austrije dodje nekih 2000 eur - netko je pitao za cijenu.
Postoji i kuća za porode u Italiji - Casa di Caterina koju hvale žene iz SLO i navodno da babica dolazi i na porode doma. Imaju FB stranicu sa web stranicom koja ne radi. Poslala sam im upit na mail, ali nisu odgovorili, tak da ništa ne znam o njima.
Dosta sam istraživala to područje i najbolje je otići na par razgovora, vidjeti uvjete i onda odlučiti. Meni osobno se čini najbolja opcija babica iz Graza, koja je jedna najiskusnijih, jako je draga i brzo odgovori na pitanja. Jedini je problem to da može doći na porod samo ako imate termin izmedju 6. - 10. mjeseca, jer živi u Španiji.

Od slovenskih babica upoznala sam Ninu Radin (10 godina iskustva) koja radi skupa sa Sabinom, ali se na kraju ništa nisam s njom dogovorila iz više razloga, a ključni je bio taj što preferira trudnice koje nisu vegi.
Sa Ninom je prošle godine rodila doma moja prijateljica i bila je prezadovoljna sa svime (drugi porod). Da li Nina dolazi u HR na porode zaista ne znam.
Ostale SLO babice mi nisu ulijevale povjerenje, odnosno čula sam neke negativne priče sa poroda i imaju certifikat jako kratko pa sam od njih odustala.