Citiraj korina1 prvotno napisa Vidi poruku
evo da ne otvaram novu temu...
Uglavnom, mi od pocetka imamo problema s dojenjem i cijelo vrijeme i dojim i dajem mu adaptirano. Tako smo docekali vec i punih 6 mjeseci Prije 10tak dana mu je poceo nicati prvi zubic. I do jucer je sve bilo manje vise ok sto se tice dojenja- tu i tamo bi me znao malo gricnuti ali nista strasno. Prije 2 dana mu je poceo nicati i drugi donji a prvi je u međuvremenu izbio do od prilike trecine svoje velicine. Od jucer kad god mu ponudim sisu od odmah iskoristi priliku da me ugrize kao sto uostalom grize i sve ostalo sto mu doce na dohvat ruke Osim sto me ugrize cesto ju onda jos pocne vuc u stranu! Sad sam vec dobila poprilican strah od dojenja, kad mu nudim sva se preznojavam i cekam kad ce me zgrabiti kao ajkula Zadnjih par puta sam zajaukla i da stvar bude gora od jutra vise uopce ne zeli sisati. Kad mu nudim on okrece glavu i cendra. Ne znam sta da radim- s jedne strane sam vec u strahu da mu upce i nudim a s druge mi je zao da to bude kraj naseg sisanja kakvo god ono do sada bilo ipak smo dogurali do 6 mjeseci...
Ako si zajaukala može stvarno biti da se dijete prepalo i sad se bojite jedno drugog.. Možda biste trebali malo više vremena provesti zajedno mazeći se i opuštajući što više.. Kontakt koža na kožu stvarno pomaže da se i dijete i majka opuste, a sad je vruće pa se lako možete skinuti i tako maziti.. Prije nego ga postaviš na dojku probaj se ti opustiti - udahni polako par puta, opusti cijelo tijelo i misli kako će sve biti super, pomazi dijete i nasmiješi mu se i u trenutku kad hvata dojku mirno i tiho mu reci "Polaaakooo.." - bitno je da oboje budete opušteni.. Ako te ugrize probaj ne reagirati naglo, nego mirno izvadi dojku iz usta (nemoj čupati bradavicu) i reci mirno "Ne." Ja inače stalno urlam pa se moje dijete nije prepadalo mog vrištanja kad me počelo gristi baš oko 6. mjeseca jer je bilo naviknuto na buku, ali pretpostavljam da se djeca manje glasnih mama itekako znaju prepasti.. Ne grizu zato jer žele da mamu boli, nego eto, zanimljiva im je reakcija, a i njima jako smetaju ti prvi zubići.. Dok sisa ne bi trebao moći ugristi jer mu za učinkovito sisanje jezik treba biti preko zuba - probaj sebe ugristi za prst tako da staviš jezik preko donjih zuba pa ćeš vidjeti da je prilično teško.. U međuvremenu mu daj neke prikladne stvari koje može gristi da si olakša patnju sa zubićima.. Javi kako ide!