Citiraj nightrain prvotno napisa Vidi poruku
Ma nisam sigurna koliko ti je potrebno zamaranje relaktacijskim setom, šeširićima i ostalim čudesima.. Bitno je to da dijete nauči efikasno sisati i prazniti dojku, a za to treba puno vježbati sisanje.. Relaktacijski set i šeširići mogu biti od velike pomoći kad dojenje uopće ne ide - ja nekako imam dojam da vama dojenje ipak ide pa će vam silikonska čudesa samo uzrokovati dodatne probleme, a zaista nije bitno da sad ti i dijete uvježbate korištenje tih pomagala.. Za uspješno dojenje potrebne ste samo vas dvije i tvoje cice..

Ako zaista smatraš da joj je potrebna dohrana dovoljna će ti biti najobičnija čašica.. Vjerujem da bi upalilo samo da povećaš broj podoja (probaj na 10-12 u 24h pa vidi kako ide) i pustiš je da sisa koliko god želi pa makar se tebi činilo da je "na prazno".. Dojka nikad nije prazna jer se mlijeko stvara i za vrijeme podoja.. Što je dijete češće i učinkovitije prazni, to će se više puniti.. Ne trebaš čekati da se dojke "napune" nego prikači dijete svaki put kad počne otvarati usta kao ribica, okretati glavu sa strane na stranu kao da nešto traži, sisati svoju ruku... Sisanje je, naravno, i za utjehu, a ne samo za hranjenje..

Koliko dugo prođe od posljednjeg večernjeg podoja do tog noćnog oko 4-5 ujutro? Noćni podoji su jako bitni za povećanje količine mlijeka.. Malo je neobično da tako malo dijete traži sisati samo jedanput noću.. Naravno, sve je normalno jer je svako dijete različito i ima svoje potrebe, ali bi bilo dobro da znamo kad, koliko često i koliko dugo otprilike dojite.. Možda bi pomoglo da nam opišeš jedan tipičan dan..
evo i ja sam se sama začudila kako može tako dugo spavati a da nije gladna, mislila da je to samo jedna noć u pitanju a konstantno tko radi, najede se oko 11 ili oko 12 navečer i zaspi i jednostavno se ne budi do pola 4 ili 5. pa se najede i dalje spava tamo negdje do 7 pola 8, a kroz dan imamo više podaja a i razmaci između dojenja su krači, a pogotovo navečer kad bi više jela i nikako da joj bude dosta, pa je zato dohranjujem. što se tiče pelena sve štima i kaka i piški dovoljno a i ne grize više toliko, mislim da je sve počelo funkcionirati pomalo.