Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: grize!!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma kuzim ja to, samo ne kuzim razliku imala 2mj ili 2 godine, polozaj je uvijek isti, kaj ne?

inace ide ok. naucila se nositi s jakim let downom i sve je 5 osim sto ju ne razumijem da odbija sisu i place (a ima sve simptome da bi sisala) i vristi, gura jezikom sisu i onda se u jednom trenu smiri i prihvati ju. to je jedina stvar koju ne mogu shvatiti. zeli sisu, a sisa joj pred nosom, al ko da ju ne kuzi. pa vristi. i onda odjednom ulovi uz am am am smirivanje placa. i tu se naguta zraka.
    i nema ritma, pa ponekad dovede sise do prepunjenosti, a ponekad ih isprazni da su ful mekane. neki dan sam se morala izdajati da ne dodje do mastitisa.
    i takvih dana ima ful zelene stolice zbog prednjeg mlijeka, iako bez beda potakne LD i to nekoliko u podoju.

pomislila sam da grize jer gura sake u usta i divljacki ih glodje, a pase joj kad joj masiram desne i dam grickalicu da glodje, pa da joj nisu vec i desni upaljeni radi zuba (za 10 dana ce 3mj.)

nightrain avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ma kuzim ja to, samo ne kuzim razliku imala 2mj ili 2 godine, polozaj je uvijek isti, kaj ne?
    Naravno.. Uvijek je jezik preko zuba, samo dijete raste, čeljust se razvija, rastu zubi itd. pa nikad nije konstantno isti položaj nego se uvijek treba prilagođavati..

Leonisa, vidim na drugoj temi da imaš jako dug dojilački staž s prvim djetetom pa vjerujem da ćete se vas dvije vrlo brzo uigrati.. Ono što čujem od većine majki koje imaju više djece je da taman doktoriraš dojenje s jednim djetetom, a drugo ti odmah poremeti sve koncepcije jer se ponaša potpuno drukčije.. Mali individualci..

Što se tiče ovoga: "zeli sisu, a sisa joj pred nosom, al ko da ju ne kuzi" ono što mi trenutno pada na pamet je samo da te pitam kako držiš dijete dok je primičeš k dojci? Djeca do negdje 4. mjeseca imaju refleks traženja usnama i uvijek okreću glavu prema najjačem podražaju - ako im se gura glava rukom okretat će se prema ruci koja ih gura pa onda izgleda kao da odbijaju dojku. Ne bi im se smjela gurati glava prema dojci. Može ih se pomaziti bradavicom po gornjoj usni da im to bude glavni podražaj i onda će se okrenuti prema dojci i zinuti..

Nisam sigurna da razumijem što znači kad kažeš da "nema ritma".. Možda nam možeš malo više reći o nekakvom vašem dnevnom ritmu dojenja - koliko je otprilike podoja u danu i koliko dugo traju? Ima li zelene stolice samo povremeno ili često?

Guranje šake u usta je jedan od znakova gladi (jedan od prvih znakova je kad miču usnama kao ribice, kasnije vrte glavom kao da nešto traže, plač je tek zadnji kad su već očajni), ali može biti i samo vrlo snažna potreba za sisanjem, a i s negdje 6-8 tjedana počinju sisati šakice jer su im to najbliži objekti koje treba istražiti..
    Kako je inače raspoložena? Koliko otprilike ima mokrih/prljavih pelena u 24h? Koliko je dobila na težini?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •