istina, taman kad mislis da imas sve u malom prstu dodje novo i shvatis da si imala s prethodnim, a da s novim tek trebas

nju ti uzasno muci zrak, kako podrigivanje, tako vjetrovi, hlapljiva je i ja imam jak ld, prpunjenosti sam se, hvala bogu rijesila, odradila u prvom mjesecu mastitis i sad nam ide bolje. no nekako je drukcije nego s prvim. vrlo cesto, zbog tog zraka, nervozno sisa, i jos uvijek nisam s njom dosla do stanja da uzivam u dojenju. s prvom sam gustala samo tako, a prepunjenost sam imala do 6.mj i do tad se izdajala, kao i prejak ld.
i onda ona u jednom trenu hoce sisati, a ne moze i tada brijem da je zrak. no i kad ga se rijesi toliko je uznemirena da ima zatvorene oci i cendra ili place pa su jpj usta otvorena u placu jer hoce sisati, a sisa joj na usni, no ne kuzi ju do nekog momenta. na to sam mislila. ne diram joj lice, "zovem" ju bradavicom ili prstom na strani na kojoj sam.

rukice u ovom slucaju o kojem ja pisem nisu pokazatelj da bi sisala, skuzila sam ju kad hoce sisati i prije nervoze, ovo je bas guranje ruku radi ruku (tada zna i grickalicu uzeti i grickati ju).

zelene stolice...bile su bas jedan dan kada su mi i sise bile prepunjene, a mozda je ukupno imala 7 puta zeleni prdez.
dobro ona napreduje, dobila je nesto vise od kile i pol i skoro 7cm u prva 2 mj. glavica joj je narasla 6cm. samo ne znam kako da imamo mirne podoje.
i polozaj na dojci joj je ok, konacno ga je savladala. no na dojci je vecinu vremena nervozna, a ako nam podoj krene njezno i mirno, u nekom trenutku pocinje nervoza. ld krene skoro odmah cim primi dojku i ima ih nekoliko u podoju. stolice su joj vecinom vodenaste, zuto zlatne, ponekad s komadiccima "kruceg". ima ih, hvala bogu vise ne kod svakog premotavanja, al ih ima dovoljno.

nikad nisam brojala podoje jer sam uvijek reagirala prvo sa sisom i dojimo na zahtjev. ima ih sigurno 12. kad kazem ritam...vidim po sisama da su mi jedan dan iscjedjene, jedan dan teske, jedan dan mi se lagano radi prepunjenost. dal to ima veze s vrucinama, pa kad su bile da je vise pila, a manje jela, pa je zbog toga tako, ne znam. no nekako mislim da bi do treceg mjeseca dojke svaki dan trebale biti "iste" tj. da povecava kolicinu, a ne da smanjuje :/

i da, kod nje nema da njusi mlijeko. ako joj sisa nije u ustima, uopce ju ne kuzi :/